Azzal kezdeném az értékelést, amivel a film is kezd és ami sztem hiba volt. Bizony sztem is hiba volt már az elején lelőni, hogy lelövik.

Ez a keretes szerkezet néha jó húzás, de itt nagyon nem működik sztem, bár tény, hogy amit deni írt az is igaz, miszerint ez biztos csak nekünk tudatlanoknak okoz problémát, a franciák valszeg úgyis ismerik a történet végét, szal nekik nem akkora érvágás a dolog.
Másik dolog, amit írtatok és adom, hogy a csávó története egy minisorozatért kiált. Hiába 2 részes a film, így sem jut elegendő idő kibontani a dolgokat. Ugrálunk össze-vissza, nemjut idő a felvezetni semmit, erre egyik legjobb példa, a 2. részben, mikor az egyik jelentben még franszoával tervezgeti az öreg elrablását és a következő képkockán már egy full új társ áll mellette. Egyszerűen nincs felvezetve, hogy az most ki hogy meg mit és ez ugyanúgy igaz a legtöbb szereplőre, barátokra, szerelmeire is. A narratíva lyukacsos, mint az ementáli.
Így aztán kissé felszínes a film, ha már a faszi teljes több évtizedes pályafutását fel akarták dolgozni, arra egyszerűen kevés még a 2 filmnyi játékidő is, több eseményt/időszakot simán csak lerendezünk 1-2 mondatban vagy egyszerűen ugrunk pár hónapot/évet.
Amúgy nem rossz a film még így sem, csak kár érte egy kicsit, mert Mesrine életében több van ennél.
I: 7,5/10
II: 6,5/10