Tudom de nem feltétlen a klubok működésére gondoltam, hanem az elért eredményeik alapján lettek mára "hagyományosan" elit klubokToky írta:Azt ugye tudod, hogy amíg a Real Madrid tulajdonjoga egy halom ember - Socio - kezében van, addig a fent említett Milan 1 ember (Berlusconi) tulajdona, aki szintén nem szegény, csak az ő pénztárcája nem volt olyan feneketlen, mint az olajsejkeké most. Így ez a példa sántít.dzsi91 írta:Tehát akkor vannak a hagyományos nagycsapatok,Real-Bayern-Milan stb a többi meg baszódjon meg? Semmi más lehetősége nincs a többi csapatbak azon kívűl,hogy jön egy jóakaró.
2003tól a bl-ben: edlődöntő,elődöntő,nyolcaddöntő,elődöntő,döntő,elődöntő,nyolcaddöntő,,negyeddöntő,győztes,csoportkör,elődöntő,nyolcaddöntőToky írta:Top klub? A Chelsea? Talán a PL-ben. De hogy a BL-ben?dzsi91 írta:A Chelsea 10 év alatt szerintem már felkerült az állandó topklubok közé, én őket már nem említeném 1lapon a City psg kettőssel,...![]()
ez 5 elődöntő és 2 döntő(hasonlítsuk össze a mi elmúlt 10 évünkel), és egyszer zúgtak ki a csoportkörben akkor behúzták az europa ligát.Mit kellett volna még tegyenek ebben a 10 évben? minden bl szezonban 3ik vagy 4ik számú esélyesként vannak számontartva.Igen a Chelsea top csapat lett európai viszonlatban is.
igen.A dominálni európát meg egy nagyon ritka esemény, de hogy befognak húzni 50 év alatt legalább 2-3 bl-t ebben biztos vagyok.Toky írta:Szóval szerinted valószínű, hogy a Chelsea a következő 50 évben majd számos BL trófeát, PL elsőséget és FA vagy milyen kupagyőzelmet tudhat majd a háta mögött? És lesz olyan időszak, amikor dominálni fogja Európát?dzsi91 írta:50 év múlva a Chelsea valeszeg ugyanolyan nagy történelemmel rendelkező klub lesz mint az elit többi tagja,...
Én értem,hogy más, értem,hogy van akinek ellenszenves, de ma a 21ik században esélye sincs egy átlagos csapatnak felzárkózni az elitbe dagobert bácsi nélkül.Hiába érnek el kiugró eredményeket a top csapatok(dortmund,Atletico vagy annó a porto), hosszútávon képtelenek ott ragadni mert nem bírják a tempót a gigászok költségvetésével.Szóval el lehet ezt a módszert itélni,de más esélye nincs jelenleg a többi csapatnak, önerőből ma már nem megy, túl nagy a kráter az európai nagyok és a középcsapatok között.Utóljára talán a ManU robbant be az elitbe hosszú évek munkája árán, de az se ma volt.Toky írta:A pénz beleölésének formája sem mindegy. Ha ezt kvázi "részvénytársaságként" teszed, mint a Real Madrid, Barcelona, stb. az azért más, mintha egy ember monopolizna úgy, hogy nála van majdnem minden papírpénz.dzsi91 írta:Meghát biztos vagyok benne ,hogy a hagyományos csapatokba mint ahogy a mi csapatunk a nem kevés pénzt öltek vele,hogy ma ott tartsunk ahol.Kis pénz,kis foci..stb.
Ha ez így nem érthető, kifejthetem, mire gondoltam.