Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
P. Krisz

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2015. április 4., szombat 20:03

Jelenleg nincs olyan rendező rajta kívül, aki képes folyamatosan a nagy pénzzel tökéletesen bánni + még minőségi cuccot is készíteni.
Ez így nem állja meg teljesen a helyét . A nagy pénzt leginkább a rohadt drága CGI viszi el . Akinek nem olyan látványos a filmje lehet hogy fele annyiből megáll .
A rendezőkhöz pedig Scorsese vagy Jackson is megállná a helyét .
majd évek múlva elválik, hogy hová lehet besorolni a filmet. Lehet, hogy magas a pontszáma, de mégse tudsz 1 olyan filmet se mondani, mondjuk az elmúlt 20 évből, ami sci-fi és jobban megérdemelné, hogy ott legyen az Interstellar helyén.
Igen , majd az idő eldönti . Viszont az elmúlt 20 évből van időtálló sci-fi . A Matrix 16 éves film 8.7-es értékeléssel .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 4., szombat 19:44

Elég szomorú, ha te - mint nagy filmkritikus - úgy gondolod, hogy azért kell ott lennie ahol, mert a többi film sokkal szarabb a kategóriájában.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. április 4., szombat 19:40

Kerlon írta:8.8-as értékelés IMDB-n, a csapból is ez folyik, tehát korszak alkotó mű, nem? Szerintem nem.
Lehet, hogy nem az... majd évek múlva elválik, hogy hová lehet besorolni a filmet. Lehet, hogy magas a pontszáma, de mégse tudsz 1 olyan filmet se mondani, mondjuk az elmúlt 20 évből, ami sci-fi és jobban megérdemelné, hogy ott legyen az Interstellar helyén.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 4., szombat 19:36

8.8-as értékelés IMDB-n, a csapból is ez folyik, tehát korszak alkotó mű, nem? Szerintem nem.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. április 4., szombat 19:31

Kerlon írta: Miért kéne mondanom más filmet? Mit befolyásolna ennek a megítélésén? Amúgy egyet sem tudok.
Akkor mi alapján túlértékelt az Interstellar?
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. április 4., szombat 19:28

Remy írta:
Kerlon írta:Egy szóval nem mondtam, hogy hülye bárki is. Túlértékelt. TÚLÉRTÉKELT. Lehet neked tényleg ennyire tetszik, de szinte biztos vagyok abban, hogy valakinek már annyi elég volt, hogy Nolan rendezte, látványos, hangzatos, bumm 9/10.
Akkor írj példákat, hogy mely filmek érdemelték volna meg a hypeot és nem kapták meg, és persze nem Nolan volt a rednező. Sci-fit írj.
Űrgolyhók.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. április 4., szombat 19:25

Kerlon írta:Valamiért ti hiszitek azt, hogy most nagyon Nolan ellenes vagyok
Maga az antikrisztus vagy :lol:

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 4., szombat 19:24

Sunsky írta:
Kerlon írta: Túlértékelt. TÚLÉRTÉKELT.
Látod, erről beszélek, értem én mit mondasz, de ki dönti el, hogy túlértékelt egy film? Eléggé szubjektív dolog ez. Naná, hogy valakinek annyi elég, hogy Nolan és megy rá a 10/10. Van aki azért, hogy ez jobb helyen legyen az IMDB-n létrehoz mások 200 account-ot és adja az 1 csillagokat a többi filmre. :D Van, akinek elég egy jó csaj, aztán már 3 osztályzatot húz felfelé a filmen. :D Mindig vannak ilyenek, vagy a csajok csak azért, mert van pár jó pasi a filmben, már 10/10, többi nem számít.. :D

Ott van pl az Avatar. Mekkora hype-ot kapott, aztán valaki a látványon kívül megemlíti valaki, hogy ez igen, mekkora film? Dehogy említik. Aztán persze itt is vannak akiknek tetszik jó számmal.
Odatettem, hogy szerintem, de úgy látom le kell még egyszer írnom ezt a két szót, hogy túllássatok a dolgon: szerintem túlértékelt. A túlértékeltet az előbb azért emeltem ki, mert senki nem hülyézett senkit. Azt te mondtad. Amiket írsz meg teljesen jó példák. Jó csaj, jó rendező, jó színész... Kinek mi. De szerintem egy jó rendező is csinálhat gyengébb dolgot, ami nekem annyira nem jön be, mint pl. most is. És az Avatar jó példa, mert az is csak egy hollywoodi látvány film, szokásos sablon történettel. Mondjuk annál jobb a Csillagok között.
Remy írta:
Kerlon írta:Egy szóval nem mondtam, hogy hülye bárki is. Túlértékelt. TÚLÉRTÉKELT. Lehet neked tényleg ennyire tetszik, de szinte biztos vagyok abban, hogy valakinek már annyi elég volt, hogy Nolan rendezte, látványos, hangzatos, bumm 9/10.
Akkor írj példákat, hogy mely filmek érdemelték volna meg a hypeot és nem kapták meg, és persze nem Nolan volt a rednező. Sci-fit írj.
Miért kéne mondanom más filmet? Mit befolyásolna ennek a megítélésén? Amúgy egyet sem tudok. Ez nem arról szól, hogy valami meg elnyomásban van és azért lázadok... Valamiért ti hiszitek azt, hogy most nagyon Nolan ellenes vagyok, mert kb. ez az első filmje, ami szerintem nem annyira jó, mint amennyire beállítják.
K

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. április 4., szombat 18:31

Kerlon írta: Túlértékelt. TÚLÉRTÉKELT.
Látod, erről beszélek, értem én mit mondasz, de ki dönti el, hogy túlértékelt egy film? Eléggé szubjektív dolog ez. Naná, hogy valakinek annyi elég, hogy Nolan és megy rá a 10/10. Van aki azért, hogy ez jobb helyen legyen az IMDB-n létrehoz mások 200 account-ot és adja az 1 csillagokat a többi filmre. :D Van, akinek elég egy jó csaj, aztán már 3 osztályzatot húz felfelé a filmen. :D Mindig vannak ilyenek, vagy a csajok csak azért, mert van pár jó pasi a filmben, már 10/10, többi nem számít.. :D

Ott van pl az Avatar. Mekkora hype-ot kapott, aztán valaki a látványon kívül megemlíti valaki, hogy ez igen, mekkora film? Dehogy említik. Aztán persze itt is vannak akiknek tetszik jó számmal.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. április 4., szombat 18:29

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 4., szombat 18:27

Egy szóval nem mondtam, hogy hülye bárki is. Túlértékelt. TÚLÉRTÉKELT. Lehet neked tényleg ennyire tetszik, de szinte biztos vagyok abban, hogy valakinek már annyi elég volt, hogy Nolan rendezte, látványos, hangzatos, bumm 9/10.
K

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. április 4., szombat 18:25

Kerlon írta:Fúú, Sunsky, mintha személyes támadás lenne pedig csak az Interstellart tartom túlértékeltnek meg egy kicsit az Acélembert fikáztuk. Ha téged ez kielégít én megértem, de akkor te is fogadd el, hogy a számomra messze nem egy 8.8-as film.
Oké, látom sikerült megérteni amit írtam. Nem te vagy az első akinek nem tetszik, mondom nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy úgy állítjátok be, mintha mi, akiknek tetszik túlértékelnénk és a hype miatt mondanánk azt, hogy tetszik.

Felőlem dobhatsz rá 1-est is, csak ne a többi legyen a hülye, hogy nekik meg tetszik.

(Most konkrétan ez a film volt előtérben, de írhattam volna akár a F&F franchise-ra is ugyanezt)

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 4., szombat 18:17

Fúú, Sunsky, mintha személyes támadás lenne pedig csak az Interstellart tartom túlértékeltnek meg egy kicsit az Acélembert fikáztuk. Ha téged ez kielégít én megértem, de akkor te is fogadd el, hogy a számomra messze nem egy 8.8-as film.
K

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2015. április 4., szombat 17:55

Faust írta:Marketingre meg nem Nolan költi a pénzt, hanem a stúdió.
Az a producer felelőssége, hogy a rábízott pénzel hogyan gazdálkodik, vagy nem? Vagy ő csak közvetlenül az előállításért felel?

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. április 4., szombat 17:46

cart írta:A emberek 90%-át lehet befolyásolni azzal, ha a film megjelenése előtt fél évvel elkezdik nyomni mindenhol, hogy mekkora állat egy film lesz... Meg ilyen-olyan tudományos munkatárs is dolgozott rajta, meg hasonló marhaságokkal.
Ezek a szemfényvesztések a legtöbb embert tudat alatt simán beetetik. Ez Nolan legfőbb erőssége, ezért kapja a nagy pénzt ő.

Szerintem azt a 90 százalékot inkább a moziba sikerül beültetni, az nem vitás. De azután már eltudja dönteni mindenki, hogy tetszik e vagy sem. Én sem azért vártam a mozi után a dvd megjelenést és néztem meg azóta 4x, mert előtte láttam egy fasza trailert, meg utólag olvastam pár tudományos maszlagot. Amiről mondjuk már kifejtettem a véleményemet, hogy mekkora hülyeségnek tartok, mert ki tudja mit hoz a holnap és mit tudunk meg a világról.

De ha már trailer, sokan a családi dráma miatt kritizálják, hát most néztem meg az előzeteseket megint, én nem tudom, hogy aki ezeket látta, az mégis mit várt..

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. április 4., szombat 17:36

Manapság már az is plusznak számít ha a sztoriban van valami szikra eredetiség. :mrgreen:

Vagy ha úgy van megcsinálva, mint az Inception. Teljesen lebontva nem nagy szám a sztori, de úgy van megírva, felépítve, tálalva, hogy az ember nem tudja nem megemelni a kalapját. És működik minden tekintetben a dolog. Az a cucc mozi a javából.

Marketingre meg nem Nolan költi a pénzt, hanem a stúdió.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. április 4., szombat 17:33

cart írta:A emberek 90%-át lehet befolyásolni azzal, ha a film megjelenése előtt fél évvel elkezdik nyomni mindenhol, hogy mekkora állat egy film lesz... Meg ilyen-olyan tudományos munkatárs is dolgozott rajta, meg hasonló marhaságokkal.
Ezek a szemfényvesztések a legtöbb embert tudat alatt simán beetetik. Ez Nolan legfőbb erőssége, ezért kapja a nagy pénzt ő.
1 - Nyomatni kell, mert vissza kell hozni a sok pénzt. Ez természetes.
2 - Nem hiszem, hogy Nolan adott volna okot arra, hogy szemfényvesztéssel meg egyéb trükkel jellemezzük a munkásságát.
3 - Jelenleg nincs olyan rendező rajta kívül, aki képes folyamatosan a nagy pénzzel tökéletesen bánni + még minőségi cuccot is készíteni.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2015. április 4., szombat 17:27

A emberek 90%-át lehet befolyásolni azzal, ha a film megjelenése előtt fél évvel elkezdik nyomni mindenhol, hogy mekkora állat egy film lesz... Meg ilyen-olyan tudományos munkatárs is dolgozott rajta, meg hasonló marhaságokkal.

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. április 4., szombat 17:19

cart írta:
Sunsky írta:Az övé igen, és okosan bánik vele, nem csak a látványra megy rá, hanem van mögötte történet is.
Meg a marketingre főleg.
Mondjuk egy marketingtől még nem lesz egy film jó. De igazad van, jó nagy hülye, hogy költ rá, ha egyszer adnak neki....

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2015. április 4., szombat 17:17

Sunsky írta:Az övé igen, és okosan bánik vele, nem csak a látványra megy rá, hanem van mögötte történet is.
Meg a marketingre főleg.

Vissza: