Nekem csak annyi kell, hogy valakiben meglegyen a lehetőség, hogy jobb legyen, mint Khedira. Mivel olyat nem tudunk hozni, aki boztosan jobb, így jönnek azok, akik lehet hogy jobbak lesznek. Mivel Khedira néálam nem megoldás, innentől kezdve tökmindegy az egész. Ha majd gyenge lesz Kondogbia vagy Casemiro vagy akárki, akit hozunk. akkor tovább kell keresgélni. Én a magam részéről nem elégedek meg a középszarral, persze van, akinek ez is megfelel...
CSOki. Ezzel én egyetértek. Nem most írod le először, mindig is egyetértettem. Én azokkal az emberekkel vitatkozok, akik túlmisztifikálnak 1-2 jövendőbeli igazolást. Most Kondogbia is 1-2 hsz-ben túl lett misztifikálva.
A másik dolog meg az, hogy én azért nem vagyok nyugodt, ha egy olyan ember jön, aki csak lehet, hogy jobb az antikrisztusnál. Ilyen ember jöjjön padra, de a kezdőbe számolni vele... De oké jöjjön, csak ne legyenek itt nagy elvárások.
relatíve sok meccset látok a Francia-Holland-Német bajnokságokból.
De kurva jó, hogy mindenkinek ennyi ideje van meccset nézni... Mégis az általad felsorolt játékosok után nem áll sorban fél Európa. Ennyire vakok a játékosmegfigyelők?
R.M.C.F írta:zért a fociban vannak bizonyos körülmények is....ezt észre kell tudni venni. Modricnál is,JM-nal is, Ikernél is sok mindenkinél.....ez nem olyan mint az 1x 1.
Oké. Ebben igazad van. Csak RMFC árulj már el nekem egy valamit. Az elmúlt 6-7-8 évben vagy akár írhatnék 10-et is, mindig rossz körülmények álltak fenn, és a sok jó játékos mind vesztesként távozott innen a körülmények miatt? Nincs egy olyan ember a kibaszott vezetőségben, aki nem látja, hogy valami nem stimmel? Nincs olyan ember, aki nem látja, hogy bizonyos körülmények miatt nem tudunk/ vagy nem tud az adott játékosunk jól teljesíteni? Ugyanezek a körülmények fennálltak 3 éve is, de Rondaldo teljesített, Özil teljesített, Benzema 1 évet teljesített. Ramos, Marcelo, vagy Pepe teljesített... Akik jó játékosok, azok mind teljesítettek. Nem azt mondom, hogy Modric rossz volt, sőt kb. azt hozta, amit én elvártam tőle. Kb. ennyit láttam a gyerekben, azt hozta. Viszont az itteni elvárások vele szemben, főleg a te elvárásaid RMFC sokkal, de sokkal magasabban voltak, és ezt bizony nem teljesítette. Volt 1-2 jó pillanata, 1-2 jó meccse, de átlagban alatta maradt a Te és a tőle sokat várók elvárásainak.
és talán ő nem lesz annyira vakmerő, hogy szervezni próbáljon
Azért nehéz veletek vitatkozni, mert vannak akik (sokan vannak), elvárják a Khedira utódtól a szervezést. Ráadásul ha Kondogbia idejön, és ahogy te fogalmaztál nem lesz annyira vakmerő, hogy szervezni próbáljon, akkor jövőre mindenki csapat úgy alakítja a taktikát ellenünk, hogy a szervezés Kondogbiára jöjjön ki, és ugyanúgy betli lesz, mint Khedira.
De ez nem az én érvem. Én nem várom el a vkp-tól a szervezést. Csak sokan megteszik, és ezek közül sokan megváltóként várják Kondogbiát.
Ezt komolyan gondoltad? Mert akkor felesleges vitatkozni.
Az előbbi az erős széljátékot és a gyors támadásokat segítő felállás, amely támadáskor átalakul 424-re. Ezért szakad szét a KP. Kivéve, ha Mindenki védekezik, mint a Bayernben. Nálunk ezt Di Marian kívül egyik támadó sem tette rendesen. Főleg Özil, akinek illett volna. De ez már sokszor ki lett tárgyalva.
a második felállás pedig a totálos focira legalkalmasabb. ahol a csapat egy egységként mozog, szinte egyszerre támad és védekezik, mivel a KP-t birtokolja. Jobbik esetben

A széljátkot a szélső védők biztosítják, de szinte sohasem egyszerre, így támadáskor 343-ra módosul a felállás.
Tudom az alapvető különbséget. De ha ugyanarról a 11-ről beszélünk, akkor lényegében mindegy, hogy Modriccsot egy sorral előrébb vagy hátrébb tesszük, mert csak a játékosok egyes részfeladataiban van különbség. És mivel ezek a felállások nem statikusak, Modric is megfordul előrébb, hátrébb is, így az aktuális meccsszituban ezek a felállások keverednek. Ronaldo számára pedig tökmindegy, mert ő mindkét felállásban ugyanazt játssza, mint ahogy az ék is (tudom, hogy a 4-2-3-1 éke alapból egy targetmen szerű posztot vesz fel, de nekünk nincs targetmenünk, ilyen szempontból Benzema mindkét felállásban ugyanazt játssza, főleg mivel a játékunk Ronaldo kiszolgálása köré szerveződik, és nem Benzema köré. Xabi is mindkét felállásban mélységi irányító, ő nem tud mást játszani. Nem azért nem működött a 4-3-3, mert nem azt játszottuk, hanem mert Khedira és Xabi együtt alkalmatlanok arra a felállásra. És gyanítom, hogy Modric Xabi együtt is alkalmatlan a 4-3-3ra. Ha jövőre 4-3-3 a cél, akkor vagy egy Xabi, vagy egy Modric köré épített 4-3-3at kell játszani, de mindenképpen a másik kárára. Ez az, amire céloztam. Csak lusta voltam kifejteni.
Ettől függetlenül is hozni KELL embereket oda.
Többször is leírtam, hogy én is lecserélném Khedirát. Csak nem minden jött mentre. Ha Konogbia jön, ám legyen. Kell a kp-s, és mivel jelenleg nem sok más opció van ok.