Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Enrique

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Enrique » 2015. április 3., péntek 17:36

Okés, jövök.
Az ajánlottam egy ausztrál utcazenész, egy egyszemélyes zenekar, aki a koncertjein helyben építi fel a számait a szájával, néhány effekt pedállal és loopolással, Dub FX-ről van szó.
Reggae, d'n'b, hiphop, ezeket a műfajokat érinti leginkább, a számait pedig a saját maga által kreált hangmintákból állítja össze, nagyon jó beatboxos és jó énekes. Az igazi terepe az utca, rengeteg videója van, ahol a járókelők között zenél, viszont időközben olyan sokan megismerték a nevét, hogy ma már fesztiválokra és turnékra jár, szerencsére a színpadon is nagyjából ugyanazt hozza, mint az utcákon, ez teszi egyedivé.
Érdemes szerintem megismerni, mert a technikája abszolút kuriózum, legalábbis ilyen szinten. Az első stúdióalbumát hozom most nektek, Everythinks A Ripple címen, jó hallgatást mindenkinek. :)
katt
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. április 3., péntek 11:41

Jöhet ma az ajánlás Enrique.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. április 2., csütörtök 20:11

Slipknot – The Gray Chapter

Nem az én világom a Slipknot egyáltalán. Volt konkrétan három szám, ami tetszett is tulajdonképpen. A többit is végighallgattam becsülettel, de nem igazán jött be. Eddig tabutéma volt az együttes, talán annyit elért ezzel az ajánlással Róland, hogy ha belebotlok a maszkosokba, nem nyomok ki rögtön.

5/10
"And my heart will leave you never."

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. április 2., csütörtök 20:02

Slipknot – .5: The Gray Chapter

Ismertem de sosem csíptem ezt az együttest.
Túl hard ez már, egy-két jó szám meg rész van benne, de nagyon idegesítővé válik már 10 perc után. Én 3 részletben hallgattam meg és így sem volt túl kellemes.

4/10

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2015. április 2., csütörtök 11:41

Enrique írta:Most akkor én jövök majd, vagy hogy lett végül átrendezve?
Igen, te következel, aztán jövő héten majd én. :)

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2015. április 2., csütörtök 10:17

Most akkor én jövök majd, vagy hogy lett végül átrendezve?

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. április 1., szerda 22:21

pheco írta:RealRaúl77, messideco, Eres, Zsoc, realistahuni akik még nem értékeltek, pedig ma már az új ajánlás kellene jöjjön.
Folyamatban :)
"And my heart will leave you never."

Zsoc
Kedvenc játékosaid: Raul,RC,Guti-Iker,SR4,Coentrao,Varane- Gerrard,Totti,Schweinsteiger

HozzászólásSzerző: Zsoc » 2015. április 1., szerda 19:27

Természetesen én is ismertem őket. Nem nagy kedvenceim, de van pár számuk amit bírok, pl.: Dead Memories, Before i forget, psychosocial.
Néhol én is túlzásnak éreztem, átlépte az élvezhető pörgés határát közben nekem is, a hörgéseket szintén nem kifejezetten bírom ilyen mennyiségben, de még nem olyan szintű volt ez azért, hogy egyáltalán ne élvezzem az albumot. A szöveg érthetőségében nem vagyunk egy véleményen, a screamekből én nem sokat tudtam kivenni. :D
Ennek ellenére én is két részletben nyomtam le, egyszerre megfeküdte volna nekem is a gyomrom, meg amúgy is hosszabb album az átlagnál.
6/10-et ért nekem. :)

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. április 1., szerda 18:52

bocsi, sűrű most a suli.. hétvégén hozom, jöhet az új ajánlás felőlem, azt is hozom hétvégén.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. április 1., szerda 18:30

RealRaúl77, messideco, Eres, Zsoc, realistahuni akik még nem értékeltek, pedig ma már az új ajánlás kellene jöjjön.

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2015. április 1., szerda 17:25

Ismerni ismerem őket régóta,néha megpróbáltam magamra erőltetni is a zenéjüket de nem megy. Sok a hörgés,meg túl zúzós nekem. Pár kellemesebb perc volt az albumon amikor nem durvultak. Nekem szenvedős volt nagyon. Bocs,de ezt nem tudom sokra értékelni. :-(

3/10
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2015. április 1., szerda 1:08

Azért a Slipknotot elég sokan ismerik, sőt pedig.... :shifty: :mrgreen:
Ismerősök kirángattak a budapesti koncertjükre, hát élőben azért jobb volt! :mrgreen:
Nekem tetszik a keményebb zene, ha jól van adagolva!Itt nem ezt éreztem, ez volt igazából a legnagyobb problémám a legtöbb számnál!Nincs nagy bajom a hörgésekkel(pl Leander) de csak ha jól van adagolva, nem pedig benyomva a pofánkba perceken keresztül! :mrgreen: A dob néha szerintem kicsit túl sok volt egy pár számnál!Ezen kívül nem volt más probléma!
A The Devil In I fasza volt, mondjuk az a koncerten is nagyon adta!Killpop,Skeptic,Goodbye,The One That Kills The Least ,Custer,If Rain Is What You Want ezek voltak még amik tetszettek!Nekem ez tipikusan az a zene ami koncerten nagyon bejött, így itthon,gép előtt hallgatva azért más kevésbé!Szeretem a zúzdát amikor széttrancsíroz téged a zene, de így most valahogy nem jött át mint élőben, de így is jó volt ez! :agree: Nagyobb pontszámot azért nem kap, mert azért ismert együttes ez! :mrgreen:
7,5

A koncerten egy számot sem ismertem(ki is néztek nagyon :lol: )de így utólag megnézve, a My Plague,Opium Of The People,Before I Forget(kedvenc),Dead Memories,Duality,The Devil In I,Custer nagyon adták!Igaz a végére szerintem megsüketültem és az agym is elhagyott egy résznél! :lol:

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2015. március 31., kedd 23:42

Sajnos ez nekem is túl sok volt, akadt néhány olyan rész, amit viszonylag élveztem, viszont a sok zúzás és hörgés eléggé negatívvá tette az összképet. Egy-két Slipknot-számot egyébként szívesen meghallgatok néha-néha, de ez a lemez nagyon nem az én világom, úgyhogy bocsáss meg, Roli, de nem is tudok túl jó pontot adni.
4/10

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2015. március 31., kedd 20:59

Szeretem a zúzós zenét, de a Slipknot valahogy soha nem tudott megfogni. Az énekes hangját azt nagyon szeretem, az nagyon nagy plusz. A tipikus Slipknot-os hörgéseket viszont ki nem állhatom sajnos. (Nem tudom megmagyarázni, ez a hadarós scream nem fekszik nekem.) Még így is közelebb állt az egész hozzám, mint sok album a körben, összességében pozitív volt. A gitár agyonzúzása néha már az agyamra ment, abból inkább a metalcore-os vonalat szeretem.

Killpop és a Goodbye nagyon tetszett.

7,5/10
.

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2015. március 31., kedd 20:26

Ez sok volt nekem is, a rock zenében én az energiát szeretem, illetve a hangszerek megszólalását, de itt annyira el van túlozva mindkettő, hogy nálam már az élvezhetetlen kategóriába esik. Egy-két számát szeretem egyébként a Slipknotnak, de ilyen mennyiségben nem bírom őket hallgatni. 3.

peadani
Kedvenc játékosaid: R9,Zidane,Benzema, Modric

HozzászólásSzerző: peadani » 2015. március 31., kedd 19:58

Sajnálom de most nem tudok értékelni.Viszont a napokban nem leszek,de mivel meghallgattam ezért írok pontot,hogy ne rám kelljen várni. 4 pont.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. március 31., kedd 17:05

Nemááár srácok, akkor ti még nem hallottatok kemény zenét :D Meg nem kell ahhoz idegbetegnek lenni, hogy valaki ilyet hallgasson. Valóban nem végig dallamos, de az "ordibálós" részek se annyira durvák szerintem, nem az az "öld meg anyád" style, meg a szöveg is érthető szvsz. No mindegy, legalább nem 1 pont :mrgreen:
Kép

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. március 31., kedd 15:37

Pár napja már meghallgattam, meg is írtam az értékelést, de most látom hogy nem küldtem el. :lol: gg h3x0r
Alapból a rock zenével semmi bajom, Linkin Park az egyik kedvencem, Skillet albumára se véletlenül adtam 8.5 pontot, de ez a metál egyszerűen kikészít. Amikor énekeltek, azzal semmi gondom nem volt, 1-1 pillanatban még tetszett is, de minden számnal egyszer csak úgymond "elkattant" valami, jött a zúzás meg ordibálás. Egyben nem is bírtam meghallgatni a teljes albumot, a felénel kellett 10-15 perc csend es nyugalom. Sajnos ez nagyon nem jött be, számomra túl durva az egész. Phecohoz hasonlóan én se tudom elképzelni azt a lelkiállapotot, amikor ilyen mennyiségű düh és harag gyűljön fel bennem, hogy ezt a zenét élvezni tudjam.

3.5/10

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. március 31., kedd 15:14

Hajajjajajajajajjajjjj :mrgreen: Nem is tudom hol kezdjem. Nem tudom milyen lelkiállapotban esne jól az ilyen típusú zene, de nekem rossz kedvem lesz tőle. A lágyabb éneklős részekkel nem volt semmi gondom, de ahogy beindult a zúzás meg a hörgés azonnal felállt a szőr a hátamon. Valamiért soha nem leszek jó viszonyban az ilyen zenékkel. Sajnos ez az album sem hozott közelebb minket egymáshoz.

3/10

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. március 30., hétfő 18:40

danianevem írta: Ajánlásnak bátor húzás volt, mert van egy elég különleges világa a Slipknotnak.
Tudom, és ezért is ajánlottam :D Nem nagyon hallgatjátok, mintha félnétek a jó zenétől :mrgreen:
De az már biztos, hogy ki nem lesz az első :D Bár ki tudja mennyi 10/10-es értékelés jön ezután..
Kép

Vissza: