pheco írta:Kíváncsi leszek a Barca milyen felfogásban fog játszani. Gondolom nem állnak be védekezni, viszont kérdéses, hogy mennyire szorítanak be minket. Mi azzal járunk jól, ha ránk akarják erőltetni a játékukat és hátul hagynak területet a kontráknál. Viszont simán el tudom képzelni, hogy közel 50-50% lesz a labdabirtoklás és ők is próbálnak arra játszani, hogyha kinyílik a Real akkor Neymarék előtt ott a terület. Elvégre nekik "jó az x is", de valószínűleg nem arra fognak játszani hazai pályán. A védelmük elég könnyen zavarba hozható. Ha Cé egy kicsit jobb napot fog ki és Benzema is hozza azt, amit mondjuk ősszel, akkor nem lehet gond a góllövéssel. Bale-ről inkább nem beszélek, mert ősz óta hajtogatjuk, hogy jön majd nála is a jó forma.. hát hajrá, itt az ideje.
Én nem tartom sokkal esélyesebbnek a Barca-t. Mellettünk szól a hazai pálya és valamivel jobb formában vagyunk, de szerintem ez nem fog olyan nagy mértékben kijönni, mint azt sokan gondolják.
Egy x-el én sem lennék túlságosan szomorú, de most minden esélyünk megvan a győzelemre, ki kellene használni. Ha tippelnem kellene olyan 45-55% körül gondolnám, de talán ez is kicsit túlzó.
Védekezni biztos nem állunk be. Egyrészt nem is megy nekünk, több meccsen is kiderült, másrészt hazai közönség előtt nem fogják felvállalni. Az pozitívum, hogy a kontrák ellen már nem vagyunk olyan gyengék, mint az utóbbi időben, de így is oda kell figyelni, ugyanakkor a gyors támadásokban sokat fejlődtünk. A középpályánk ezzel egyenes arányban gyengült, mondjuk teljesen más már a szisztéma Rakitic beépítésével, mint korábban.
A védelmünk nem hiszem, hogy túl könnyen zavarba hozható. Piqué iszonyatosan feljavult, ha pedig Masch lesz a párja még stabilabbak. Ez inkább egy sztereotípia ami ránk ragadt.
Sok év után úgy érzem inkább a támadósorok fogják ezt a meccset eldönteni. Amelyiknek jobban és főleg hatékonyabban szuperál és inkább kijön a lépés valószínűleg meg is szerzi a csapatának a három pontot.
Én nagyon reménykedek, ugyanakkor tartok is a vasárnaptól. A mentális állapotot nehéz megállapítani. Nálunk a BL meccs pozitív és negatív irányban is befolyásolhatja a játékosokat, ahogy nálatok is nehéz megtippelni mi járhat a fejekben.
Ami viszont fontos lenne, hogy legyen normális bíráskodás és az indulatokat is kordában tartsák. Senkinek sincs szüksége egy újabb balhés Klasszikusra.