Tayo írta:...
Ezt is abszolút adom, ezt anno tavaly én is sokat szajkóztam még a Madridistán, mikor még sokat írtam.
Annyi kiegészítéssel, hogy Xabi szerintem még védekezni is jól tud - előttem is ott a kép a négymillió elkésett szerelésről, de ezek többynire akkor jöttek, amikor már év vége felé voltunk és elfáradt (jóhogy, b*zmeg, kb. többet kértek tőle itt, mint a Poolban, pedig nem lett fiatalabb azóta). Meg gyakran sokkal több labdát szerzett, mint Khedira, és kb. annyit, amennyit egy vkp-nak illik.
Szóval ehhez jön bónuszba a kiváló passing range, tehát, hogy nem csak rövid, de hosszú passzokat is oda és akkor szór, ahova és amikor akarja. Nem túl mozgékony, ja. Ez a baj. És ezért... mondhatni felelőtlenség volt egy Khedirával játszani, aki tényleg felment, a kapu előtt sokszor kerül helyzetbe, egyet se lő be, de cserébe otthagyja szegény Xabinak az egész pályát hátul, hogy na, most védekezd le az ellentámádást. De ezt már te is írtad, abszolút így van.
A probléma forrása szerintem mindig ott volt, hogy máshol e közül a két játékos közül az egyik olyan, mint Xabi, csak mozgékonyabb, és ezért elég egyedül, a másik feljárkálhat a másik "boxig" támadásnál. Xabi nem elég. Logikus lenne ez alapján kivenni Xabit, de - és ez a legnagyobb "de" az egész csapatban - egyszerűen kihagyhatatlan volt Xabinak ez az extrém ritka jó, fantaszikus passing range-e; ráadásul a helyezkedése is hibátlan. Ennyi, Cé után Xabi a második legfontosabb ember jelenleg a csapatban - sőt, taktikailag ő az első, hiszen, ha őt kikapcsolják, Céhez el se jut a labda.
Jelenleg nincs hozzá fogható emberünk. Modric fizikálisabb, és mozgékonyabb, de nincs meg a passing range, és talán rosszabbul is helyezkedik. De még mindig ő van a legközelebb. Khedirát megbeszéltük, Casemirót meg egyrészt nem ismerem, lehet, hogy más típusú játékos ő is, de ha megfelelő is lenne, akkor is túl fiatal, tapasztalatlan, és emiatt egyelőre egy nagy kérdőjel.
Még nagyobb baj, hogy nem röpködnek a komolyan vehető hírek valakiről. Bale és Isco ugye máshova jönne. Gündogan épül-szépül, de max. jövőre, ahogy most állunk. Ő lehet, hogy jó lenne.