Matt009 írta:Toky: Te meg csak kötözködni akartál. Fél mondatokba kötöttél bele, de az egész mondanivaló lényegét nem vetted figyelembe.
Fél mondatokba? A teljes hozzászólásodra reagáltam. És nem, nem kötözködni akartam, ez nálam csak szófordulat, még ha Te a lelkedre is veszed azért, mert nem egyezik a véleményünk.
Matt009 írta:ad 1: Én nem írtam egy szóval sem, hogy egy ilyen felállást akarok. Ez csak egy példa volt egy lehetséges verzióra a néhány közül, amilyen felállásban el lehet képzelni a jövő Realját. Ha marad a 4-2-3-1, akkor az bukta, mert nincs a keretünkben megfelelő kkp-s ahhoz, hogy ezt a felállást a legjobb csapatok ellen is sikerrel alkalmazzuk.
- Azt írtad, hogy Özil az egyik, akit nem szabad eladni.
- Egy jó kp-val a háta mögött Te minőségi javulást vársz az új szezonban Öziltől, és erre írtad, hogy hogyan képzeled el ezt a beton középpályát.
Bocs, hogy nekem ebből az jön le, hogy Te Özilt mindenképpen beleerőltetnéd a kezdőbe.
Matt009 írta:Alonso (Ronaldo mellett) mennyire fontos láncszeme a Real Madrid gépezetének
ad 2: Fontos láncszem, csak a döntő fontosságú meccseken rendre csőd volt az ember. AHogy te magad fogalmaztad meg:
lassabban, és pontatlanabbul játszott korábbi önmagához képest
Na ezt egy kulcsposzton lévő játékosnál nem nézhetjük el. Vele egy BM, egy Barca, stb... ellen már nem nyerünk középpályát.
Hát ha a középpályán egy szem Alonso van, akkor valóban.
Arról nem is beszélve, hogy az általad említett csapatok csapatvédekezést folytatnak. Még egy Robben is kúszik-mászik. Ronaldo ilyenkor általában visszazár, de itt is van, amikor megfeledkezik erről. Özil meg... Özil meg a középpálya közepén kéne, hogy legyen. Kéne.
Matt009 írta:Ha ő játszik, akkor marad ez az ívelgetős fos. Mert láttuk, hogy játsszon akárki mellette, semmilyen felállásban nem tudtunk nyomást gyakorolni az igazi ellenfeleinkre.
A Dortmund elleni visszavágón sem ívelgetős fost játszottunk például, ahogy tavaly sem, és előtte sem. És eddig 3 ember játszott (emlékeim szerint) mellette: Lass, Khedira és Modric. Első fejben, második képességekben, utóbbi védekezésben volt kevés. És Te még mindig 2(!) emberről beszélsz. Az aláírásomban is látszik, hogy én 3 emberrel képzelem el a középpályát: Alonso, egy minőségi box to box és Modric. És még mindig csapatvédekezés. Igen, CR is zárjon vissza.
Matt009 írta:Egy megoldás lehetne, miszerint amolyan Juvésan lenne mellette 2 verőember a kp-n, csak a 2 verőember egyikének sem felel meg Modric. szóval vkp-Xabi-vkp, és akkor még ide kell betenni Özil/Modric valamelyikét + Rondaldot és vagy Bale-t, vagy Suarezt, vagy Cavanit. Modric, ha Xabival együtt tagja a kkp-s 3asnak, akkor véleményem szerint kevesek védekezésben.
...
De mint fentebb leírtam, ez csak egy elmélkedés. Ha én lennék az edző, nem tudom, hogyan csinálnám. Ha jönne Bale és Suarez, akkor nyilván alapkezdők és egyértelműen Özil kárára... De jöhet ez a duó, ha nem lesz értelmes kp mögöttük, akkor bizony itt nem lesz jó és eredményes foci. Márpedig Xabi Alonsoval itt értelmes kp már nem igen lesz.
Maradjunk annyiban, hogy Te így látod. Én nem. És ahogy olvastam, más sem.
Arról nem is beszélve, hogy jelenleg nem is realitás a lecserélése.
Továbbá az, hogy azért írtad ezt, mert nem feltétlenül számolsz Özillel kezdőként, de kielmélkedtél egy olyat, ahol jó lehetne, azt abban a hozzászólásban amelyiket idéztem egy szóval nem említetted. Amit meg nem írsz le, azt nem tudhatom ugyebár.
Matt009 írta:Ha pedig választanom kell egy már kiöregedő félben lévő kkp-s, vagy két fiatalabb, a zenitjükön még nem túl lévő játékosok köré épített csapaton, én biztos az utóbbit választanám.
És én hol írtam, hogy Alonso köré építsünk? És én kötözködöm, és félmondatokra reagálok...
Azt írtam, hogy Alonso még 2-3 évig tud top csapatban vagy formában játszani, utána pedig tehermentesíteni az utódját. Nem emlékszem a pontos megfogalmazásra, de mintha azt is írtam volna, hogy rá már tényleg nem lehet hosszútávon építeni. És azt írtam, hogy Ronaldora építeném. Nyilván nem olyan mértékben mint idén.
Matt009 írta:Már nem Ő ívelte fel általában a labdát (irányította a csapatot), hanem már a védőink vágták előre. Kevesebbet domináltunk, inkább visszahúzódtunk
Vajon miért nem ő ívelte fel? Baromi egyszerű. Az ellenfelek rájöttek, hogy őt kell kikapcsolni, és amikor embert állítottak rá, akkor már nem tudott egy védő szorításában úgy szervezni. Nekünk olyan ember kell, aki egy embert még rendszeresen le tud rázni magáról...
Mert ugye Mourinho nem adhatott ilyen utasítást. Meg Pepének amúgy sem szokása az ilyen. Meg az összeszedettebb középpályákon mint a Bayerné vagy a Dortmundé elég 1(!) embert kikapcsolni és megbénulnak, mert Özil Benzemánál várja a labdát, Khedira meg Khedira.
Különben is, nem Te szoktad volt mindig mondani, hogy 1 ember a középpályára nem oldja meg a gondokat, most pedig "egy olyan ember kell". Nem. Olyan ember kell Alonso mellé, aki tud szerelni, és jól zárja a passzsávokat, illetve meg tudja játszani a labdát. Khedirára zónázni tud, de a többit abszolút nem. Elé kell még Modric szerű egyén (még szerencse, hogy Modric ilyen) a védekezésünk és támadásunk átmenetéhez, stabilizálásához, és kész is az én receptem. Szerintem! És jelen piaci körülmények között én így elmélkedem.
Ezúttal minden egyes szót bennhagytam, nem csak a lényeget emeltem ki, hogy nehogy megint az legyen, hogy csak félmondatokra ugrok.
És ez nem kötekedés, hanem vita (vagyis annak indult), ami két egyén véleményének az ütköztetéséből ered. Amire a fórum is van.