Jester írta:"A csúcs formában játszó Raktiticot akit pont az ilyen gyors kontracsapatok támadásainak semlegesítésére igazoltam, inkább a padon hagyom, és inkább a lomha, élőmandiner Busquetset rakom a kezdőbe."
Nem Busquets volt a hiba, hanem Xavi. A rutinra szavazott a fiatalosabb lendülettel szemben. De mindegy is, eltaktikázta magát, nem kicsit. 1-1 után, főleg a teljes második félidőben le lettünk focizva. Rég volt ilyen klasszikus, amin hátrányban nem azért drukkoltam, hogy egyenlítsünk ki, hanem, hogy ne legyünk hülyére verve.
Azóta szerencsére szinte minden fontosabb meccsen Rakitic játszik, szóval belátta a hibát, remélem a többit is. Alba-t, a leggyorsabb Barca játékost kivenni a csapatból, pont a Real ellen, nem is értem mit akart.
De akkor a Real robogott, csúcson volt, mi meg azt se tudtuk még, kinek hol a helye LE csapatában. Nagyot változott a világ azóta, de ettől még a klasszikus ugyanúgy 3 esélyes marad.
Én nem ájulok el a mostani Barca-tól sem, bár tény, ebben az évben mindig akkor játszottunk a legjobban, amikor nagyon kellett. BL, rangadók, kupa meccsek. Ez biztató jel, ez a győztesek jele, de látom a hibákat, a gondokat is. Több Barca korszakot megéltem már, el kellett telnie ennyi időnek, hogy tisztábban lássak. Ha ma én is 15-20 éves lennék vszínű én is el lennék ájulva a csapattól.
Messze vagyunk még a nagyon jótól, de tény, decemberben nem gondoltam, hogy ennyit lépünk előre.