HozzászólásSzerző: Simi » 2015. március 8., vasárnap 0:49
Na, hát srácok, ehhez a vitához hozzá kell szólnom.
A véleményem változatlan a helyzettel kapcsolatban: Perez egy fantasztikus üzletember. Amíg ő az elnök, addig a Real, mint márkanév, a világ első focicsapata marad, ehhez kétség sem férhet. De csak mint márka.
A helyzet az, hogy baromira elfelejtettétek páran, hogy milyen is volt a nyarunk, az igazolásaink. R24-el értek egyet, Carlo rég nem látott nyugalmat hozott ide, habitusban talán Bosque utáni időkben csak Pellegrini volt ilyen nyugodt, viszont ő sokkal súlytalanabb volt az olasznál. Carlonak ez a tulajdonsága felbecsülhetetlen, hogy egyensúlyozni tudja a média balhékeltéseit.
Persze csak ideig-óráig.
Mert a Perez féle "márka"-effektushoz hozzátartozik, hogy itt mindig nyerni kell. És ez most nem sablon, hanem ez nem volt mindig így! Emlékezzünk vissza (tudom rég volt) 2000 előttre, mennyivel nagyobb türelem volt még nem csak edzők felé, de akár saját nevelésű játékosok felé. Persze, a foci akkor még nem volt ennyire nagy kereskedelmi ügy, mint ma, de az is tény, hogy Perez regnálása után nőtt drasztikusan a nyomás a mindenkori edzőn. Ez azóta csak erősödik.
Na, és amit még mindenképp el kell mondani a csapat és Carlo védelmében, hogy egy tökéletes keretet sikerült elcseszni a nyáron - és Pereznek. Aki azzal jön, hogy akkor Carlo eleve hibás, hogy nem szól bele az igazolásokba, annak azt kell mondjam: Igen, sajnos kb 15 éve a Real Madrid edzője nem szólhat bele az igazolásokba! Ez tény. Egy edző volt tudtommal, aki köszönte szépen, és megmondta ezt kerek perec, az első edző Perez alatt, bizonyos del Bosque, az őszinteségét meg egy kirúgással honorálta Perez. A többi, aki azóta jött, nagyon jól tudta ezek után, mire számíthat. Carlo is.
Perez tök jó, hogy stadiont építget, meg minden évben képes nagyberuházást csinálni játékosok terén, de egyszerűen (2010-11-et leszámítva) nem képes az edzői kérésre hallgatni, újra és újra beleesik abba a hibába, ami miatt 2006-ban elhúzni kényszerült.
Bocs hogy hosszú lett, meg kicsit visszamentem a múltba, de a összefoglalva a fő gond itt nem Carlo, sőt: szerkezeti gond a klub felépítésében a Perez féle nyomásgyakorlás - igazolások terén, játékosok játszatása terén, és emellett a mindenkori győzelmi kényszer, amit a csapatra helyez. Ez iszonyat nagy teher. Szerintem Carlo jól bírja eddig, küzd, és azért idén szerencséje sem volt sem a sérültekkel, sem az igazolásokkal. No meg a téli szünettel sem - szerintem ott baszta el megint a klub nagyon, emlékezzetek, decemberben nem elég egy klub vb, a szünet közepén fizetős meccsre kell utazni Dubaiba! Ahelyett, hogy hosszabb pihenőt kaphattak volna a játékosok egy olyan évben, ahol nem csak plusz kupa volt a klub VB miatt, de még a nyáron Világbajnokság is! Szóval minden téren elbaszta a klub szerintem Carlonak. Ő meg csak azzal tud főzni, amije van: Chicharitók, meg leszászalékolt Jesék. Meg Bale. Stb.