Nem tudom ki kezdte el először mondani ezt a Xabi Alonso gyenge játéka volt dumát, de az első fára felakasztanám az tuti. Mert az összes birka azóta azt bégeti....
Nem tudom, hogy én voltam-e az első, de én az elsők között voltam, akik ezt állították. Sokan bégetnek sok mindent gondolkodás nélkül, ebben viszont igazad van.
Toky:
Te meg csak kötözködni akartál. Fél mondatokba kötöttél bele, de az egész mondanivaló lényegét nem vetted figyelembe.
ad 1: Én nem írtam egy szóval sem, hogy egy ilyen felállást akarok. Ez csak egy példa volt egy lehetséges verzióra a néhány közül, amilyen felállásban el lehet képzelni a jövő Realját. Ha marad a 4-2-3-1, akkor az bukta, mert nincs a keretünkben megfelelő kkp-s ahhoz, hogy ezt a felállást a legjobb csapatok ellen is sikerrel alkalmazzuk.
Alonso (Ronaldo mellett) mennyire fontos láncszeme a Real Madrid gépezetének
ad 2: Fontos láncszem, csak a döntő fontosságú meccseken rendre csőd volt az ember. AHogy te magad fogalmaztad meg:
lassabban, és pontatlanabbul játszott korábbi önmagához képest
Na ezt egy kulcsposzton lévő játékosnál nem nézhetjük el. Vele egy BM, egy Barca, stb... ellen már nem nyerünk középpályát. Ha ő játszik, akkor marad ez az ívelgetős fos. Mert láttuk, hogy játsszon akárki mellette, semmilyen felállásban nem tudtunk nyomást gyakorolni az igazi ellenfeleinkre. Egy megoldás lehetne, miszerint amolyan Juvésan lenne mellette 2 verőember a kp-n, csak a 2 verőember egyikének sem felel meg Modric. szóval vkp-Xabi-vkp, és akkor még ide kell betenni Özil/Modric valamelyikét + Rondaldot és vagy Bale-t, vagy Suarezt, vagy Cavanit. Modric, ha Xabival együtt tagja a kkp-s 3asnak, akkor véleményem szerint kevesek védekezésben. Ha pedig választanom kell egy már kiöregedő félben lévő kkp-s, vagy két fiatalabb, a zenitjükön még nem túl lévő játékosok köré épített csapaton, én biztos az utóbbit választanám.
De mint fentebb leírtam, ez csak egy elmélkedés. Ha én lennék az edző, nem tudom, hogyan csinálnám. Ha jönne Bale és Suarez, akkor nyilván alapkezdők és egyértelműen Özil kárára... De jöhet ez a duó, ha nem lesz értelmes kp mögöttük, akkor bizony itt nem lesz jó és eredményes foci. Márpedig Xabi Alonsoval itt értelmes kp már nem igen lesz.
Már nem Ő ívelte fel általában a labdát (irányította a csapatot), hanem már a védőink vágták előre. Kevesebbet domináltunk, inkább visszahúzódtunk
Vajon miért nem ő ívelte fel? Baromi egyszerű. Az ellenfelek rájöttek, hogy őt kell kikapcsolni, és amikor embert állítottak rá, akkor már nem tudott egy védő szorításában úgy szervezni. Nekünk olyan ember kell, aki egy embert még rendszeresen le tud rázni magáról...
e Özil - Kroos cserét én simán megtenném, egy az egyben, sőt... (multifunkciós, 2 lábas, jó lövő, jók a meglátásai, hajt, küzd, robotol, mellőzve is van, stb)
Nincs mellőzve. A BM alapembere. Helyette Robben volt mellőzve, csak megsérült, több hónapra kidőlt, ezért került vissza Robben a kezdőbe. Ez a csere megérné, kétség sem fér hozzá. De lehetetlen.
Luiz Gustavo-t semmibe sem nézem (egyszer elviszik mellette a labdát, másodikra agyonrúgja az embert, ilyen vanBommel2)
Ezzel viszot 100%-ig egyetértek.
Néztem idén pár PSG meccset és egyiken sem volt olyan jó amennyire itt sztárolják.
Csak hát mindjárt másképpen nézik az emberek őt a nemzetisége miatt. Árban pedig kurva drága lenne és jó nagy fizetést kérne. 40 millióért vették, ami azt jelenti, hogy legolcsóbban 60ért lehetne hozni.
Valaki kitalálta, a többiek meg bírkaként bégetnek utána 1 szem PSG meccs megnézése nélkül. Szerintem sem mutatott Lucas semmit, amiért ide kellene hozni. Di Maria rendelkezik ugyanazokkal a képességekkel.