Matt009 írta:...Alonso legalább annyira gyenge láncszem, mint Khedira, vagy talán ő a leggyengébb láncszem. ... Sokkal jobb a hercegnél, csak az ő posztja a kulcsposzt a mi felállásunkba, és az ő gyenge játékát nem tudjuk elviselni.
...
A betonközéppálya alatt én egy gyémántot gondoltam valahogy így...:
-----------Yaya------------
----Vidal--------Modric---
-----------Özil-------------
Elől pedig Suarez-Ronaldo páros. Most, hogy Özilt jobb szélre, vagy középre tesszük, teljesen mindegy. Kevesebb védekezőfeladattal, szárnysegédekkel mögötte, két robbanékony emberrel előtte... Ha ebben a felállásban nem tudna villogni, akkor semmilyen felállásban sem tudna.
Bocs, de hadd kötekedjek.
Kezdjük a második részével. Tehát építsünk egy "beton középpályát" azért, hogy Özilnek ne kelljen annyit védekeznie és villoghasson? Nem lenne akkor már egyszerűbb Özil lecserélése (egy az egyben Modricra), ha most akarva-akaratlan is megnevezted Őt mint gyenge láncszemet (védekezést tekintve, nem képességekben)? Most miatta vonjunk ki egy támadó játékost azért, hogy Ő alkothasson egy kevés védekezéssel? Nekem ez inkább tűnik egy próbálkozásnak, hogy hogyan erőltessük be Özilt a kezdőbe, hogy kihozhasson mindent magából. Én inkább Ronaldo köré építeném fel a csapatot, nem Özil köré akkor már.
Ugyanakkor elismerted, hogy Alonso (Ronaldo mellett) mennyire fontos láncszeme a Real Madrid gépezetének. Mégis ahelyett hogy Khedirát és Özilt cserélnéd le, Őt cseréled. Igen, valóban nem túl fiatal már, most műtötték, az egyik kedvencem is (ugye Özillel ellentétben), és nem rá kell építeni a jövő Realját, de 1-2 évig még nyugodtan tud magas szinten teljesíteni (nem 60 mérkőzésen), majd tehermentesíteni az utódját. Egy gyémántba (Nálad Yaya helyén) pedig nagyon is jól beleillene, lásd Pirlo esetét. Nálunk Modriccsal még kreatívabb is lenne a középpálya.
Khedira amúgy valóban nem egy Vidal, persze nem is szertáros, ahogy Te is írtad, de Neki sem volt könnyű dolga elsősorban nem Alonso, hanem Özil (+ nem ritkán Ronaldo) és a labdavesztés utáni taktikánknak (spuri vissza) köszönhetően. A legjobb az, amikor a 16-osunknál a felállás ez:
Ronaldo (nagyobb meccseken visszalép azért), Benzema, Özil <- ?!
"kis" szünet <- !!!
____________Khedira valahol itt futkos a két oldal vonal között
Coentrao - Ramos - Alonso - Varane - Arbeloa - di María
_________________Lopez
Talán Mike írta, hogy Özil visszaszalad, és a 16-osnél szerel. Volt ilyen tavaly elvétve 1-2, idén is talán 1. De itt nem a szerelésről van szó. Támadja le a labdást. Zárja a passzsávokat. Mozogjon együtt a csapattal. Ha szerelik/elnyomják, ne hadonásszon, magyarázzon, hanem támadjon vissza. Más szóval rendes védekezést vár Tőle az ember (ahhoz a poszthoz mérten, ahol játszik, és ott elvárt!), nem hébe-hóba visszafutást.
Szerintem erre nem képes, és ahelyett, hogy "beton középpályát" építünk (amit Vidal, Verratti nyilatkozatok után nem túl valószínű), én inkább Özilt tenném minimum a padra. De mivel most sokat lehetne kérni érte, padozás után meg nem, és valószínűleg nem is viselné jól, ezért nem szerepel az aláírásomban (vagyis eladnám). Amúgy a padra nekem megfelelne, vagy 12. embernek. De nem a gála(!) kezdő 11-be.
Theodorik, én mint Alonso fan védem, de ami tény, hogy lassabban, és pontatlanabbul játszott korábbi önmagához képest. Bár tegyük hozzá, hogy
1. sérült volt, ki tudja mióta,
2. nem éppen azt játszottuk, amit az előző, vagy azt megelőző évben. Már nem Ő ívelte fel általában a labdát (irányította a csapatot), hanem már a védőink vágták előre. Kevesebbet domináltunk, inkább visszahúzódtunk. Ugye ha már Benzemánál és Özilnél fel szokták hozni a rossz rendszert...