+1. Annak ellenére, hogy én nem voltam elájulva Keaton alakításától, a Birdman tetszett, lekötött. Külön dicséret, hogy könnyed stílusban ad elő kemény drámát, és mindvégig megmarad a szórakoztató faktora. Keaton szempontjából a depisebb, a drámát nem csak a felszín alatt átnyújtó, hanem felületesen is a "szádba rágva" adó film jobb lett volna (tuti Oscar, és talán én sem találtam volna kicsit giccsesnek az alakítását), de a film nézhetőségének a szempontjából ez a stílus jobb volt. Ez lenne a vonal, amin el kellene indulni, hogy jobb, minőségibb filmek készüljenek.ziro4vr írta:Addig jó, amíg jönnek. Tőlem csinálhatnak 50 képregényfilmet, rebootot, folytatást meg egyebet, csak hagyjanak teret a szerzői filmeseknek, eredeti ötleteknek is.Faust írta:Ne haragudj, nem vettem észre.
Nekem kifejezetten tetszik a vonal, hogy végre az amerikai fősodorban is jönnek az egyéniebb hangvételű, igényes filmek, még ha megosztóak is (még sem a Whiplash-t sem a Birdmant nem láttam). Valahogy így érzem egészségesnek.
Én örülnék a legjobban a rebootok meg a képregényfilmek korszakának a leáldozásának, és ez lenne az út. Nem azt mondom, hogy nem jó 1-2 képregényfilmet néha napján megnézni, de szerintem jelenleg túlzásba viszik a mennyiségüket, közben pedig az igazán jó filmekből alig kapunk néhányat, és nem véletlen, hogy azok is szinte mind az Oscar gálán végzik jelöltként. Csak hát addig, amíg egy Transformers 4 az év kasszasikere tud lenni történet, és bármiféle hozzáértés, művészet nélkül, addig változás nem lesz.