Szerintem meg pont, hogy ő vitte el. A megírt forgatókönyv, az operatőri munka, a disszonáns dobjáték...mind aládolgoztak úgymond, és akkor nem beszéltem az egész szimbolikus, ironikus jellegről. Mondjuk amikor Nortonnal vannak egyszerre a vásznon, ott talán alul is marad, de ez már más kérdés, hogy én mindkettejüket díjaztam volna. Emma Stonet mondjuk nem értem miért jelölték, nekem nagyon kilógott lefelé a játéka.Matt009 írta:Én nem éreztem Keaton alakítását olyan nagy horderejűnek. Nem emelkedett ki annyira a filmből, mint Redmayne vagy Cumbertbacht, pedig legalább akkora szerepet kapott. Sokszor nekem már inkább giccsesnek és meseszerűnek tűnt, maga a film és az alakítás is, nem pedig egy komoly drámának, aminek egyébként készült. Félreértés ne essék, nem volt rossz az alakítása, de szerintem nem nyújtott kifejezetten emlékezeteset. Egyedül a filmet nem vitte volna el a hátán.
Cumberbatch hoz egy kissé kibővített random Sherlockot, ami persze így is erős, Redmayne meg annyira az Oscarra lett megírva...de ez már ízlés dolga, én ezt sose szerettem.