két probléma.
egy:
adva van egy win7es gép, virtualboxon lemezképről indítva van egy xp (bizonyos programok miatt), működött is, majd most vmi történt és be sem tölt az xp (bejön a windows normál módú indítása, stb.. választhatósági lehetősége (csökkentett mód nem jön) bármelyikre kattintunk, elkezdené tölteni az xp-t de bedob egy kékhalált.
ilyet már kipróbáltam minden szar beállítást virtualboxba, de állandóan ez fogad ha elindítom a lemezképet. mi lehet? mivel próbálkozzak? sztem a tárolónál vmi sata, ide kontrollerrel kéne baszakodni, de már mindent próbáltam és semmi. de rohadt fontos lenne, h ez működjön ez a lemezkép, mondom bizonyos programok miatt.
kettő:
van az a gép amiről ez a lemezkép készült, egy régi xp-s gép (e helyére került be pár napra az új win7es gép amin a virtualbox fut, amin futtatni kellene ezt az xp-s gépet) szóval ezt a gépet visszatettem üzembe az új helyett, erre indításnál beadja, h boot from cd.... na mondom mi a picsa, álló helyzetben a polc tetején vki átállította a bootolást cd-ről merevlemez helyett? mondom oké, restart, bios-ba be.. állítanám át hdd-re, merevlemezre a bootot és látom, h nem jelzi a merevlemezt a gépben. a biosban nem látszik a merevlemez, mintha nem lenne winchester a gépben. de van. na ez mitől van?