Faust írta:A Gone girl meg messze nem blockbuster a szó hagyományos értelmében, attól függetlenül, hogy mennyit kaszált.
Egy stúdiófilm sok pénzből, szerintem az. De oké, nem a Star Wars - ET - Titanic - Avengers vonalon mozog.
danianevem írta:Amit írtál az adom, de: ennyi nem elég ahhoz, hogy kiemelkedjen a hollywoodi tömeggyártás selejtjei közül?
Azok közül kiemelkedik. De ez nekem önmagában kevés egy 8-ashoz. Ami pl. a Hetedik, az 8-as, a Gone Girl meg mondjuk max 6-os 10-es skálán. Tudod vakok között félszemű a király.
Persze ez nyilván szerintem, másnak lehet a Gone Girl 10-es, a Se7en pedig 2-es.
nmate írta:A blockbuster tudtommal az a film, ahol a profitorientációra utaznak elsősorban. Gone Girl nem elsősorban arra utazik, és mint írtam a forgatókönyv miatt már túlmutat mindenen ami miatt iparos kategóriába lehetne sorolni. Ha hagyott mély nyomot valakiben, ha nem.
Valamelyik fejes a Foxnál mégiscsak úgy gondolta, hogy ebben lesz pénz. 60-70 millió dollár, azt nem adnak mindenre. Mondom, bestseller könyv, nem is olyan régről. Nem véletlenül készül most minden sikeres könyvből film. Ebbe van pénz a képregények mellett.
Egyébként tudjátok, hogy ki vette meg a könyv jogait? Reese Witherspoon. Szerette volna a női főszerepet is, nem kapta.