Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: ericco » 2015. február 7., szombat 14:28

nmate írta: Mert ez pont nem az.
Elfogadom, de lehet indokolni sem ártana :)
Merci Zizou!

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 14:24

András93 írta:Szerintem meg helytálló. Én mondjuk egyáltalán nem találom rohadt jónak vagy egyáltalán jónak, de az legyen az én bajom.
Nem is azzal volt bajom, hogy tetszik valakinek vagy sem, de az iparos jelzőt erre filmre nem lehet ráakasztani. Mert ez pont nem az.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. február 7., szombat 14:08

Valaki látta már Varg Veum filmek valamelyikét? 12 része van, így messziről nem tűnik rossznak, és nincs róla sok infó, a könyveket meg nem ismerem. Lehet ez valami norvég rexfelügyelő másfél órában, kutya nélkül, esetleg az északi jackbauer személyesen? :lol:

András93
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: András93 » 2015. február 7., szombat 13:51

nmate írta:
ericco írta:a Gone Girl pedig egy rohadt jó iparos munka.
Ez így nem helytálló szerintem.
Szerintem meg helytálló. Én mondjuk egyáltalán nem találom rohadt jónak vagy egyáltalán jónak, de az legyen az én bajom. :mrgreen:

Ha mondjuk a Hetedikhez hasonlítjuk, akkor elég gyenge film, de ha mondjuk a Pánikszobához, akkor már-már mestermű... :lol:

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. február 7., szombat 12:42

ericco írta:Lehet rossz kifejezést használtam. Arra értettem, hogy számomra minden ott van, ahol lennie kéne. A ritmus, a forgatókönyv, a jelenetek, a karakterek, minden 100%-ig átgondolt, profi munka. Komolyan lett véve, tudatos, semmi sem lett a véletlenre bízva.
Mondjuk szerintem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a végét összecsapták. Amikor előkerült a nő, akkor le is zárták az ügyet,(ha jól emlékszem átvette az ügyet az fbi és le is zárták...) feltettek neki három kérdést, a harmadiknál bajban volt, eljátszotta, hogy szédül és békén is hagyták. Meg a biztonsági kamerás felvételek is hagynak kívánnivalót maguk után. Egyiken sem látszik NPH, de mégis simán elnézik a gyilkosságot a nőnek. De egyébként így is valószínűleg a top3-ban lesz nálam a filmes szavazáson.

ericco
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2015. február 7., szombat 12:02

nmate írta:
Lehet rossz kifejezést használtam. Arra értettem, hogy számomra minden ott van, ahol lennie kéne. A ritmus, a forgatókönyv, a jelenetek, a karakterek, minden 100%-ig átgondolt, profi munka. Komolyan lett véve, tudatos, semmi sem lett a véletlenre bízva.
Merci Zizou!

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 11:43

ericco
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2015. február 7., szombat 11:35

Birdman - Nagyon jól összerakott film. A story semmi extra, de bőven megállja a helyét, viszont kárpótol minket az üzenet, a mondanivaló, a remek színészi játék és persze nem utolsó sorban a zseniális operatőri munka. Ez utóbbi kettőt összerakni nem kis meló lehetett. Gratula. Eredeti és rohadt jól elsült ötlet. Már csak azért is jöhetne az Oscarbácsi. 8,5/10

Theory of everything - Nagyszerű dráma. Az életrajzi filmeknek az a hátrányuk, hogy ha van valami a fejünkben, akkor kb tudjuk, mi lesz a story. Ez itt is így volt, de egyáltalán nem zavart. Az unalmasabb részek ellenére sem. Ahogy írtam, egy nagyon erős dráma a szeretetről, az emberi nagyságró és az élet értelméről. A tepsiszájú Eddie Redmayne pedig piros betűvel írta fel a nevét a legújabb generáció színészei közé. 8/10

Gone Girl - Jó film. Finchert nagyon bírom. A story a legerősebb, bár abból a sok csavarból elég sokra rá is jöttem, köztük a legnagyobbra is, de hát van ilyen. Ezt nem írnám fel a negatívumok közé. Afflecket annál inkább. Pedig magához képest jól is teljesített, de engem még mindig nem tud meggyőzni. Pl. haverja, Matt Damon szerintem sokkal többet tudott volna hozzátenni a filmhez. Rosamund Pike pedig simán megérdemelné az Oscart. Igaz, nagyon jó női karaktert írtak neki(Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Végre egy nő, aki nem azért tűnik erősnek, mert ráaggattak egy rakás férfias jellemzőt, hanem a nőies tulajdonságaival éri ezt el. Nálam ez a film legnagyobb plussza.), erre Hollywood ritkán képes. De színészkedni is tudni kellett hozzá. Szóval ő nagyon jó választás volt. A film: 8/10
Azért nem kapott annyit, mint a Birdman, mert ott érezni a zsenialitást (Lubezki), a Gone Girl pedig egy rohadt jó iparos munka.
Merci Zizou!

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 11:07

Ja, Foxcatchert lehagytam, szerintem az sem rossz. Nálam 10-ből 1 művészfilm betalál, ez pont egy "tizedik". Lassú, de nagy erőt képvisel. Carell számomra egy kellemes meglepetés. Tatum is jó volt.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. február 7., szombat 10:29

Boyhood nem egy rossz film, filmesként tisztelem is nagyon, de amúgy tényleg az ég világon nem vesztesz semmit, ha kihagyod. Ez a legnagyobb problémája.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 9:41

Linklatertől a Dazed and Confused rohadt jó. Viszont a felkel a nap, lemegy a nap trilógiáját ki nem állhatom. A leírásból ítélve ez a kettő közötti lesz. De inkább megnézem a trailert és értékelem az alapján. :shifty:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. február 7., szombat 9:36

Nekem is hiányzott valami a filmből... A lényeget nem éreztem, hogy maximálisan átadná.

Mondjuk a Whiplasht, Birdmant és Éjjeliférget még nem láttam, de a Holtodiglan tényleg faszán megvezet párszor, de ott sem tetszik a befejezés.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. február 7., szombat 9:36

nmate írta:Igen, ettől félek én is, de valaki fényezhetné már, mert akaratlanul is elég negatív előítéleteim vannak :lol:
Tényleg semmi extra. Csak perceket vesztesz az életedből vele. :lol: Fényezni fényezik a kritikusok rendesen, már csak Linklater miatt is...

Ha az a mérvadó a filmnél, hogy mennyi ideig készítették, akkor Az ember tragédiája az all time best. :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára danianevem 2015. február 7., szombat 9:37-kor.

lui
Kedvenc csapatod: barsza

HozzászólásSzerző: lui » 2015. február 7., szombat 9:34

Faust írta:Nightcrawler egy jó nyolcas. Van némi hiányérzetem, de nagyon jó film, Gyllenhaal zseniális. A zene meg fos. :mrgreen:
Bár én inkább csak hetest adnék neki, de én is így gondolom. Hiányzott nekem is még valami nagy bumm a végéről, egyébként korrektül összerakott film, Dzséknek meg kb. a lejobbja a Donnie Darko óta.

Birdman-t tegnap láttam, és nem igazán tudok egyelőre mit kezdeni vele. Sokkal többre számítottam. Ez is olyan 7 körül mozog pontok terén, de lehet inkább kevesebb. Valahogy az egész történet vékony volt nekem és a jó alakítások nem tudták igazán megmenteni. (mondjuk annyira nem is fostam be tőlük, hogy mindre oszkár jelölést adjak)
Ha csak Inárritu-t nézem, már csak neki sem a legjobb filmje. Közel sem. Lubezki viszont egy telibevert zseni. :salute:

De a The Revenant attól még annyira várós, hogy ha rá gondolok nedves leszek. :D

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 9:32

Igen, ettől félek én is, de valaki fényezhetné már, mert akaratlanul is elég negatív előítéleteim vannak :lol:

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. február 7., szombat 9:28

boyhood semmi, fullátlag, csak az különleges benne, hogy évekig vették fel. de ilyen is volt már.
Kép
Kép
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 9:14

Bennem egyértelműen a Gone Girl hagyta a legmélyebb nyomot, meg az Interstellar csak az más tekintetben. Aztán a Nightcrawlerben JG faccopó karaktere és a húzásai is szorosan követi ezt a kettőt. Viszont a Whiplash és a Birdman is képesek lehetnek erre másnál...és itt jut eszembe, hogy a Boyhoodot még nem néztem meg, az lesz a következő.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. február 7., szombat 9:02

messideco írta:A hétvégére benyomom a Nightcrawler-Whiplas-Birdman triót :coffee: Lám mi sül ki belőle :)
én csak azért nem tenném a helyedben, mert összefolyik majd, nem tudod értékelni majd egyiket másikat.
a nigthcrawler sztem egy undorító film a maga nemében, de direkt lett ilyen a főszereplő, mindegyik film más stílus, felfogás, én nem keverném a helyedben.
nálam az elmúlt évben 2 film hagyott nyomot: az interstellar és a whiplash, a többi felejtős szó szerint.
Kép
Kép
Kép

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. február 7., szombat 8:39

A hétvégére benyomom a Nightcrawler-Whiplas-Birdman triót :coffee: Lám mi sül ki belőle :)
"And my heart will leave you never."

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 8:33

Én is az éjjel néztem, krva jó. Ez már nekem való film, Gyllenhaaltól a hideg kirázott, nagyon komolyat játszott. Bradley Cooper helyett lazán ott lenne a helye, de hát az amerikai zászló miatt úgy látszik automatice jelölést ér :smile:

Vissza: