Mint korábban említettem A fehér szalag c. film volt meg nekem először, majd a Funny Games U.S. következett, most pedig A hetedik kontinens. A legutóbbit ajánlom először, a rendező első filmje, legfrissebb filmélmény ugye, hát rendesen felkorbácsolta az érzelmeimet. A felénél pedig már azt hittem kivágom...nehéz filmeket rendez.tucsoki írta:Ciki, nem ciki, Haneke munkássága nekem kimaradt. Spoiler mentesen pár sorban a filmjeiről tudnátok írni valamit? Előljáróban is kíváncsi lennék a véleményekre, plusz fogalmam sincs melyikkel kezdjem...
A Szerelem (Amour) c. alkotását tervezem megnézni a legközelebb, sokat beszéltek róla az elmúlt években, Faust kritikája a filmről.
Nyersen, jegesen, nem kímélve a nézőt mutatja be nekünk -nem tudok most jobban fogalmazni- a legkeményebb dolgot,a valóságot, az életet.
Mindenképp írj majd róla, ha megnézed valamelyik filmjét, és bocsi az összevisszaságom miatt, mostanában nem vagyok az igazi.

Köszi a reakciódat, mindenképpen előkapom majd a többi filmjét is, zseni az emberünk.Chris írta:lordgabi: De örülök, hogy szóba került A hetedik kontinens. Haneke valóban zseniális. Tulajdonképp bármelyik filmjét ajánlom, de ha még egy fokkal ennél sokkolóbb élményre vágysz, akkor a Benny videóját nézd meg tőle (bár azt a filmet senkinek nem tudom ajánlani, rendkívül felkavaró). Nem tudom szavakkal kifejezni azt az érzést, amit az a film kivált az emberből. Ne tudom szűkség van-e ilyen filmekre, de az biztos, hogy nekem a tűréshatáromon van sokszor Hanekeke. Lehet többet árt, mint használ.