Ettől függetlenül a Real - Bayern - Chelsea hármast alapjáraton továbbra is erősebbnek gondolom, mint a Barçát, és a BL-re nem látok sok esélyt, bár az elődöntőbe azért jó lenne bekerülni. A bajnokságban a Real gyengébb periódusa ellenére nálam még mindig fő esélyes, bennük látom azt, hogy az egyéni zsenialitás mellett a kiegyensúlyozott csapatjáték is képes eldönteni meccseket. Ez talán az utóbbi pár találkozón hiányzott, de szerintem Modric visszatérése után megint fel fog javulni az Ancelotti-gárda. Az lesz csak a kérdés, hogy Kroos, James és a többiek mennyire fogják bírni a fokozott igénybevételt a tavasz folyamán.
Én nem látom magunkat a fő esélyesnek,mivel a stabil játékunk,a magabiztos felfogásunk,a bármikor odacsaphatunk és gól szerintem már nem áll össze idén....én ebben már nem hiszek,pedig nem vagyok egy pesszimista alkat,de úgy látom,hogy halvány lila fingjuk sincsen a csapatnál hogy mit kellene tenni,hogy megint menjen a játék...holott célszerű lett volna figyelni 2004-2013 ig,hogy a real kp-a sikertelen idők alatt,mennyire gyenge volt és miért....hogy állt össze,milyen alaptaktika volt rá alkalmazható ami megfelelő volt,hány ember kell a kp-a,azoknak milyen stilusnak kell lennie hogy ez a felfogás működjön....
Nem működik jelenleg,mert modric volt a csapat egyik fő kulcsjátékosa,a 3 kpás szerkezetben,a csapat elbírt egy jamest,mert kroos és modric olyan szintű minőség ami mellett elfér egy taktikailag éretlen,lótó-futó játékos,mert ketten megoldanak szinte minden feladatot.....magában kroos ezt rendszeresen nem tudja fenntartani,de ez nyilvánvaló.
Most hiába isco és james,ők nem btb játékosok,hiába erőszakoljuk ezeket rájuk......mindkettő kötetlen szabad felfogású támadó,akik nem tudnak jól sem helyezkedni védekező pozicióban,sem mélységből elérni a tudásuk javát,hiszen túl sok olyan területet kell bejátszaniuk ahol az erősségük,nem alkalmazható.
A barcáról nem kivánok hosszabban irni,én őket érzem az esélyesnek,jelenleg sajnos jobbak mint mi. Pontosabban messi a lényeg.....ugye iniesta esik ki,xavin meg már alig van,igy az a foci már felejtős,messi még olyan minőség aki fenntartja a top focit,akár egymaga is,de ha nem lesz,akkor azért sokan majd más csapat után kell hogy nézzetek,mert ilyen csapatotok nem lesz 50 évig újra.....
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.