OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Zsombor

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2015. január 19., hétfő 16:26

BME Közlekkar. Jó móka. Nem igaz, Máté? :mrgreen:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. január 19., hétfő 14:56

Zsombor írta:
Kerlon írta:Mondjuk annyiban igaza van, hogy egy-két egyetemen a bsc az tényleg vicc. Volt egy ismerősöm Szent István egyetemről, aki azt mondta, hogy ezt egyetemnek hívni szégyen, ez egy okj-s képzés. :lol:

Igaz nem BME-re járok, de az OE-n is lehet szívni rendesen.
Mérnök szakokkal csak szívni lehet :mrgreen:
:agree: hol tanulsz és milyen szakon keserítik meg az életed? :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2015. január 19., hétfő 14:54

Kerlon írta:Mondjuk annyiban igaza van, hogy egy-két egyetemen a bsc az tényleg vicc. Volt egy ismerősöm Szent István egyetemről, aki azt mondta, hogy ezt egyetemnek hívni szégyen, ez egy okj-s képzés. :lol:

Mérnök szakokkal csak szívni lehet :mrgreen:

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. január 19., hétfő 12:30

Bocs, nem voltam elég egyértelmű, tudjuk be a kései óráknak. Természetesen nem azt mondom, hogy minden BSc/BA full egyszerű, sok múlik azon, hogy milyen területen akarsz továbbtanulni és melyik iskolában. Bocs a nem egyértelmű kijelentésért :)

@Sonny
Kedvenc játékosaid: CR7, Zidane, Redondo
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: @Sonny » 2015. január 19., hétfő 11:17

Remy írta:
Sierra írta: Tényleg, emelt infó mennyire gázos? :D
Tudsz programozni? Elvileg azt is tudni kell ahhoz valamennyire. :mrgreen:

Én most töriből akarok emeltezni. Arról vélemények?
Ha jó voltál töriből akkor nem vészes (legalábbis mikor én csináltam még nem volt az),annyival nehezebb,hogy több az esszé feladat és nem használhatsz atlaszt a rövid résznél. Szóbelinél meg mindegy,hogy idegen-e a tanár,ha nagyjából tudod a tételt nem fog szemétkedni.
Minimális készüléssel simán lehet ötöst szerezni.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. január 19., hétfő 11:11

Asszonypajti öccse épp arra készül serényen, adok kontaktot ha szeretnél.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. január 19., hétfő 10:26

Zsombor írta:
peti_madrid írta:Egy BSc-t nem nehéz elvégezni
Fekszem épp, de majdnem kigurultam az ágyból. Persze attól függ milyen szakról van szó. Én jelenleg azt mondom, hogy elég nehéz a BSC.
Mondjuk annyiban igaza van, hogy egy-két egyetemen a bsc az tényleg vicc. Volt egy ismerősöm Szent István egyetemről, aki azt mondta, hogy ezt egyetemnek hívni szégyen, ez egy okj-s képzés. :lol:

"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 19., hétfő 1:57

peti_madrid írta:Hülyeségnek nem hülyeség, mert nyilván ad vmilyen szintű tudást (meg egy papírt :D ), de szerintem BSc helyett FSZ-t csinálni nem éri meg feltétlen. Barátnőm most fog végezni tavasszal a BSc-n (agrármérnöki), de ősztől bejelentkezik egy pénzügyes/számviteles FSZ-re, mert az adna neki annyi plusz ismeretet számvitelből meg pénzügytanból, ami pont hiányzik az agrármérnöki közgázos részből. Szerintem így abszolut rendben van, de az, hogy egyből FSZ-re menj, szerintem nem az igazi. Egy BSc-t nem nehéz elvégezni, meg a hiányt tudod pótolni időközben is, meg úgyis beleszoksz a tanulásba az egyetem alatt. Én mindenképp elmennék alapképzésre, de ez a te döntésed :)
Agrármérnökit pénzügyes képzéssel kiegészíteni megint más dolog.

Egy jobb főiskolán nagyon nehéz dolga van annak aki nem vérbeli infós, vagy nem olyan suliból érkezett ahol az alapokkal már tisztában van. Ezek mellé elvárás az hogy jó és szorgalmas voltál matekból, mert az első 2 félévben kb. 2-3 relatíve könnyebb kivételével ott lesz minden amiből könnyen el lehet vérezni. A kalkulus, diszkrét, valség, stat, a programozási nyelvek + egyéb (logika, architektúrák, stb.) szintén nem egyszerű tárgyak. Ha hiányoznak matek alapok akkor kb. lehetetlen küldetés, örülsz majd ha azokat be tudod pótolni. Az is nagyon fontos, hogy ne redukáld az esélyeidet rögtön, mert ha bukásokkal kezded akkor utána számolhatod hogy mit mikor tudsz majd felvenni, mennyit csúszol. Pl. akadhat olyan 2. féléves tárgy aminek a ráépülője a 3. félévre van kiírva, vagy az első féléves aminek a folytatása a másodikban érkezik, mondani se kell mennyit lehet szopni ha beüt a krach. Általában a tanárok sem azon vannak hogy gyenge kettessel átcsusszanj, erre nem lehet alapozni.

Semmi értelme nincs elsőnek "infós" alapképzést végezni és utána fsz-t. Vagyis de, akinek már megvan a bsc, csak csak jól jár ha beadja fsz-re, szinte az összes tárgyát ki tudja váltani, közben dolgozhat, gyakornokoskodhat, stb, de ez más tészta. Viszont ez fordítva is igaz, és ha valaki szerényebb felkészültségű, pl. csak mindig is szerette az informatikát, de a számrendszerekről lövése sincs, programozni alapszinten sem tud, stb., akkor teljesen adja magát hogy az fsz-el kezdjen. Itt kezdődik az hogy nincs értelme összehasonlítani egy szakma iskola OKJ-s képzésével, mert a főbb tárgyak egy az egyben a bsc-ről szoktak átkerülni, illetve főiskolai tanárokkal működik a dolog, inkább úgy kell őket figyelmeztetni hogy adjanak lentebb a követelményekből, ez elvégre csak egy fsz... Ennél jobban felkészülni a bsc-re nem tudsz, ha elvégezted jó pár tárgyat le is adhatsz majd, sokkal könnyebb dolgod lesz, kis túlzással félig kezedben a diploma. Be lehet rizikózni egyből az alappal, de ha 1-1,5 év után kibuksz akkor kidobtál sok időt az ablakon. Nem arról van szó hogy hagyja az alapképzést mikor ez is jó, de víz nélküli medencébe sem ajánlott fejest ugrani.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. január 19., hétfő 0:36

Remy írta: Én most töriből akarok emeltezni. Arról vélemények?
ha megy a töri akkor nyomathatod. A teszt része nem sokkal nehezebb,mint a középnél, annyi a nehézség,hogy több esszét kell írni, 2 nagy 3 kicsi talán.
Meg ugye azért nem a saját tanár javítja ki, illetve nem is nála szóbelizel, ami kicsit nehezíti,mert ha nem világi tajték a saját szaktanárod, akkor ugye csak máshogy áll hozzád, mint egy vadidegen tanár.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. január 19., hétfő 0:34

Remy írta:Tudsz programozni? Elvileg azt is tudni kell ahhoz valamennyire. :mrgreen:
Pffff, anno középiskolában Turbo Pascallal toltuk, mással nem nagyon. :mrgreen: :mrgreen:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. január 19., hétfő 0:31

Sierra írta: Tényleg, emelt infó mennyire gázos? :D
Tudsz programozni? Elvileg azt is tudni kell ahhoz valamennyire. :mrgreen:

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. január 19., hétfő 0:28

peti_madrid írta:Én mindenképp elmennék alapképzésre, de ez a te döntésed :)
Az a baj, hogy kb sehová nem vennének fel. :lol: :-( Eléggé elkúrtam anno a középsulit meg az érettségit, szartam bele, persze most iszom a levét havi 110-ért. :) Ezért maradna az FSZ-t, aztán később a Bsc, ha úgy alakulna. Gondolkodtam, hogy újra kéne érettségizni legalább infóból, de most neki kezdeni átvenni 4 év anyagát... ráadásul csak emelt szinten lenne érdemes.
Tényleg, emelt infó mennyire gázos? :D

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2015. január 18., vasárnap 22:28

Fekszem épp, de majdnem kigurultam az ágyból. Persze attól függ milyen szakról van szó. Én jelenleg azt mondom, hogy elég nehéz a BSC.
istimester írta:
természetesen :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2015. január 18., vasárnap 22:24

természetesen :mrgreen:

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. január 18., vasárnap 22:04

@Sierra:

Hülyeségnek nem hülyeség, mert nyilván ad vmilyen szintű tudást (meg egy papírt :D ), de szerintem BSc helyett FSZ-t csinálni nem éri meg feltétlen. Barátnőm most fog végezni tavasszal a BSc-n (agrármérnöki), de ősztől bejelentkezik egy pénzügyes/számviteles FSZ-re, mert az adna neki annyi plusz ismeretet számvitelből meg pénzügytanból, ami pont hiányzik az agrármérnöki közgázos részből. Szerintem így abszolut rendben van, de az, hogy egyből FSZ-re menj, szerintem nem az igazi. Egy BSc-t nem nehéz elvégezni, meg a hiányt tudod pótolni időközben is, meg úgyis beleszoksz a tanulásba az egyetem alatt. Én mindenképp elmennék alapképzésre, de ez a te döntésed :)

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 18., vasárnap 20:17

Igen. Egyébként a felsőfokú szakképzés is OKJ-s papírt ad, de még mindig tekintélyesebb mint a noname iskolák képzései. Nem mellesleg számtalan előnnyel jár. Megismered a sulit, mi-hogy-miért, stb, de ami a legfontosabb, hogy tisztában leszel a tanárokkal/elvárásaikkal, és nem utolsó sorban tudod mire számíthatsz majd a későbbiekben (....). Nem árt ilyenkor kapcsolatokat is építeni már azokkal akik bsc-re járnak. Plusz jobb ha itt derülnek ki a hiányosságaid, és nem a bsc 3-4. félévében, mert az cikibb. Csak úgy zárójelbe írom, hogy ha a matek megy, már nagy bajban nem leszel valószínűleg.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. január 18., vasárnap 20:01

tucsoki írta:Amennyiben szeretnél diplomát, de nem vagy biztos magadban, hiányoznak az alapok, olyan képzést választasz amivel szimpatizálsz de korábban nem tanultad, akkor alapozásnak tökéletes
Na ebbe beletrafáltál. :D Szerintem így első körben nem menne egy BsC, kevés és hiányos a tudásom sajnos, de egy ilyen FSZ-t úgy érzem el tudnék végezni, aztán ha úgy alakul később lehetne folytatni egy biztos tudással. Viszont szeretnék valamit továbbtanulni, mert úgy érzem ezzel a OKJ-val (logisztika) kicsit mellélőttem, nem izgat annyira mint régen gondoltam.
tucsoki írta:Nyilván nem lehet minden szaknál alapozónak használni, de pl. programtervező/mérnökinfó előtt nagyon hasznos lehet. Gatyába ráznak minden fontosabb dologból amire szükséged lesz.
Az a vicces, hogy pont ilyenre gondoltam. :D Amiket néztem szakok, az hivatalosan FSZ mérnökinformatikus (hálózati informatikus) és mérnökinformatikus (rendszergazda). Szóval ebbe is betaláltál rendesen. :mrgreen: Szóval szerinted érdemes lehet ebbe az irányba menni (informatika) ilyen FSZ-szel is.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 18., vasárnap 19:48

Sierra írta:Felsőfokú szakképesítést (FSZ) érdemes elvégezni?
Mert tudtommal többre megy vele az ember, mint az OKJ-val, viszont mégsem diploma (és rövidebb is a kurzus).

Illetve felvi.hu-n nem találtam, de ha elvégzek egy ilyet, akkor az többletpont egy esetleges alapképzésre jelentkezéshez?
A legújabb változásokkal nem vagyok tisztában, de eddig többletpontot jelentett. Az hogy érdemes-e relatív, attól is függ mi akarsz lenni, mik a céljaid, stb. Amennyiben szeretnél diplomát, de nem vagy biztos magadban, hiányoznak az alapok, olyan képzést választasz amivel szimpatizálsz de korábban nem tanultad, akkor alapozásnak tökéletes (sok embert ismerek aki ugyan letudta az FSZ-t, de csak a szenvedős BSC után). Sok tárgy lesz ami később az alapképzésben is szerepel majd. Iskola és tanár függő, hogy ugyan azt az anyagot/elvárásokat kérik e. Nyilván nem lehet minden szaknál alapozónak használni, de pl. programtervező/mérnökinfó előtt nagyon hasznos lehet. Gatyába ráznak minden fontosabb dologból amire szükséged lesz.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. január 18., vasárnap 19:34

Felsőfokú szakképesítést (FSZ) érdemes elvégezni?
Mert tudtommal többre megy vele az ember, mint az OKJ-val, viszont mégsem diploma (és rövidebb is a kurzus).

Illetve felvi.hu-n nem találtam, de ha elvégzek egy ilyet, akkor az többletpont egy esetleges alapképzésre jelentkezéshez?

volt
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: volt » 2015. január 18., vasárnap 18:17

A Real Madrid CR,Bale és James árát ,h fizette ki? egy vagy több részletben(ha több részletben akkor mennyi évig fogjak fizetni?)? van erről valami információ?

Vissza: