Ezt arra értettem, hogy nekünk nagyon nehéz ezt belőni, hogy mennyit érne meg az idehozatala. Abban biztos vagyok, hogy dobna a reklámbevételein a Realba szerződés.Először leírod, hogy ez nem fekete-fehér, de utána azt, hogy biztosan jönnének a reklámbevételek, ha jól játszana.
Ha meg jól nyomja, az valamilyen szinten biztosan hatással van a marketingértékére is.
Ezzel közel sem azt akarom bizonygatni, hogy megérne 90 millát, mert szerintem semmiképpen sem, sőt Kakával vagy Cével ilyen szempontból nem is érdemes összehasonlítani, viszont nem egyértelműen meghatározható ez minden információ ismeretében, hogy mennyit lehet rászánni, hogyan térül meg a befektetés.
Csak sportoldalról nézve is, sarkítva a dolgot, mi van ha a BL elődöntőben továbblő minket, meg a döntőben is elsül a lába? A siker nem csak neki köszönhető, mert ez csapatjáték, viszont a versenysorozat pénzdíjazásán túl, mennyi többlet bevételt generál az, hogy újra lehet tárgyalni a szponzori szerződéseket, mert egy sikeres csapattal könnyebben eladhatóak a termékek. Vagy új szponzorok jelennek meg. És ez mennyiben Bale érdeme a torz példámban, ha lőtt 2-3 életbe vágó gólt?
Így értettem, hogy nem fekete-fehér a dolog. Illetve amit először is írtam, hogy valamilyen szinten nőnének az Ő bevételei is.
A legfontosabb viszont, hogy Perez szerintem nem fog olyanba belemenni, ami pénzügyileg bukó. Nemrég nyilatkozta is, hogy az igazán drága játékosok egyben befektetések is. Elég komoly üzletember ahhoz, hogy ne veszteséges befektetésekbe tegye a klub pénzét. Ettől még Ő sem tévedhetetlen, Bale-ben is benne van a kockázat egyértelműen, és nála nincs az a "kiskapu", mint Kakánál, aki szakmailag egyértelmű baklövés, de a marketingje mesés.
Ennek ellenére bízok Perezben is, Zidane ítélőképességében és nem utolsó sorban a saját szememben is.