Mivel sokan esnek kifelé, próbáltam kicsit utánanézni ennek az Illarramendi gyereknek. Van 1-2 Illarra vs. akárki videó. Nem szeretek youtube alapján ítélni, de ezek a videók talán egy fokkal többet érnek, mint a skill-show jellegűek.
vs. Oroszország (U21),
vs. Depor,
vs. Hollandia (U21),
vs. Németország (U21)
Már értem miért mondják Xabi utódnak. A mozgása, felépítése, labdakezelése, helyezkedése, mintha Alonsot látnám (nyilván a szint az más). Ha ilyen jellegű játékost képzelünk el a jövőben is a középpályán, akkor nemsokára ki is válthatná Xabi szerepét kb. egy az egyben. Most csak a szerepkörre gondolok, nem a teljesítményre.
A különbség annyi, hogy valamivel többet lép fel, de alapvetően hasonló a poszt és a stílus.
Amúgy labdabiztos, jól lát a pályán, technikailag is rendben van, és jól helyezkedik nagyon.
Ami a nagy aggályom, hogy a sebessége is egy az egyben Alonsot idézi. Nagyon lassú. Mellé kellene még 2 gyors ember a középpályára, de legalább egy olyan, akinek egy kontránál legalább az esélye megvan arra, hogy megfogjon egy beinduló embert.
Én a középpályán mozgékony embereket szeretnék látni, vagy ha van egy olyan, aki kevésbé dinamikus, akkor az legyen olyan, aki 2 méteres, amiből 1,50 a lábai hossza, és tud passzolni. Szóval egy fekete romboló, aggyal felszerelve. Olyasmi, mint Yaya felépítésre, illetve ha a sebessége is olyan, az nagy bónusz. Ő sem az a dinamikus fajta, tehát nem gyorsul olyat, hogy megzavarodok, de amikor már lendületben van, akkor van huzata.
Szóval a 3 középpályás rendszerben már nem szeretnék Xabi stílusú embert, mert szerintem a szerkezetet jobban meg lehetne valósítani egy olyannal, akinek a védekezés az erőssége, és előtte van 1 btb ember, meg egy kreatívabb arc, aki azért be tud segíteni hátrafelé is. Ezért annyira nem hoznám Illarramendit. Xabi erősségei is kicsit kihasználatlanul maradnának, ha végre elkezdenénk dominálni.
Szóval egy
-----------------vkp---------------
--Vidalféleség--------Modric----
sort preferálnék.