Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. január 10., szombat 0:50

The Treatment
Mekkora film volt ez te jó isten. A felénél abba akartam hagyni mert rohadt álmos voltam, de nem bírtam. Végig lekötött, még mindig a hatása alatt vagyok. Nagyon erős 9/10. Aki szereti az igényes, nyomasztó thrillereket, azok nézzék meg nyugodtan :salute:
Kép

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. január 10., szombat 0:41

lordgabi írta:Én a minap a Fanny és Alexander (1982) c. filmet néztem ki magamnak, mint első alkotást, amit tőle szeretnék pótolni, 188 perc, a hosszát csúnyán elnéztem, "vásárláskor" 88 percnek tűnt, amikor elindítottam, egyből jobb sarok, X.
...és mi alapján esett a választásod Bergmanra?

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. január 10., szombat 0:31

Faust írta:Én a Tükör által homályosan után elhatároztam, hogy Bergmant nem nézek 30-35 éves korom előtt.
Én a minap a Fanny és Alexander (1982) c. filmet néztem ki magamnak, mint első alkotást, amit tőle szeretnék pótolni, 188 perc, a hosszát csúnyán elnéztem, "vásárláskor" 88 percnek tűnt, amikor elindítottam, egyből jobb sarok, X. :x

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998) - ezt is sikerült bepótolni, évekig hányódott a gépen, hiba volt mindig átugrani felette...van benne valami különleges. 8,5/10. :)

Vinnie Jonesról jut eszembe: régen sem volt kíméletes.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. január 10., szombat 0:23

Faust írta:Én a Tükör által homályosan után elhatároztam, hogy Bergmant nem nézek 30-35 éves korom előtt.
Igen, lehet érettebb fejjel jobban értékelném. De lehet tényleg szimplán szellemileg nem vagyok egy szinten a filmmel. :)

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. január 9., péntek 23:48

Sierra írta:A hetedik pecsét

6,5/10
Én a Tükör által homályosan után elhatároztam, hogy Bergmant nem nézek 30-35 éves korom előtt.

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. január 9., péntek 23:43

TBone írta:
András93 írta:Volt már ekkor szinkronizálás. Ezek kalóz vhs-eken voltak.
valóban, igazad van :) minden esetre parádé :lol:
Részeges karatemester volt így meg vhs-en. 10-szer biztos láttam olyan 15-16 éve :mrgreen:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. január 9., péntek 23:01

A hetedik pecsét

Na ez az a film, amihez már kevés vagyok. Szeretem az elgondolkodtató drámákat, de ez már nagyon művészi film, az én szellemi szintemet túllépi. :D Nem is nagyon tudok róla mit írni, érdekes film, voltak részek amik tetszettek, a filozófikus gondolatok (elsősorban istenről, vallásról, űrről, ürességről stb stb stb) nekem már sok volt, nem az én világom, pláne ilyen közhelyekkel, giccsekkel tálalva.
De a humor a helyén volt, a színészek jók voltak (a csatlós és a balfasz "színész" karaktere különösen jó volt), nem tudom mit akart Bergman sugallni ezzel a filmmel, lehet sok mindent bele lehet magyarázni. Mindenesetre a sakkozás a halállal jelentőset emelt a pontszámomon. :D Mindenesetre nem valószínű, hogy valaha is megnézem újra.

6,5/10

TBone
Kedvenc játékosaid: Figo, CR , Bale, Marcelo, Lopez, Modric, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Portugália, OKC

HozzászólásSzerző: TBone » 2015. január 9., péntek 21:03

András93 írta:Volt már ekkor szinkronizálás. Ezek kalóz vhs-eken voltak.
valóban, igazad van :) minden esetre parádé :lol:

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2015. január 9., péntek 20:20

TBone írta:Szégyen-nem szégyen, én csak mostanában kerültem tisztába azzal kapcsolatban, hogy régen, még a szinkronizálás előtt hangalámondással mentek a filmek, és hogy milyen is volt ez. Hát gyerekek, sírtam :lol: Terminátor (1984) - "A végrehajtó" (2:23-tól) :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Volt már ekkor szinkronizálás. Ezek kalóz vhs-eken voltak. :)

TBone
Kedvenc játékosaid: Figo, CR , Bale, Marcelo, Lopez, Modric, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Portugália, OKC

HozzászólásSzerző: TBone » 2015. január 9., péntek 20:00

Szégyen-nem szégyen, én csak mostanában kerültem tisztába azzal kapcsolatban, hogy régen, még a szinkronizálás előtt hangalámondással mentek a filmek, és hogy milyen is volt ez. Hát gyerekek, sírtam :lol: Terminátor (1984) - "A végrehajtó" (2:23-tól) :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. január 8., csütörtök 23:30

Az a trukk benne, hogy "igaz tortenet ALAPJAN".. Tehat van egy igaz tortenet, ami megtortent, es az alapjan irtak egy fikciot. :mrgreen: Szerintem eleg egyertelmu a megnevezes, aki meg keszpenznek veszi amit lat vagy kiabrandul hogy megsem ugy volt, hat... megerdemli. :)
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. január 8., csütörtök 23:16

Eszembe jutott ez a film, most a franciaországi esetek kapcsán, nézzétek: http://www.imdb.com/title/tt0808417/

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 8., csütörtök 22:57

Ugyan ezt mondom én is, mert tetszett a film. Arra próbáltam rávilágítani, hogy ha valami igaz történet alapján készült, még nem biztos hogy teljesen fedi a valóságot (persze nyilván sosem fedheti 100%-ban).

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. január 8., csütörtök 22:42

Én nem feltétlenül akadok ki az olyan "igaz történet alapján" filmekre, amik néhol hollywoodira sikeredtek. Ugyanis, ha megfogott a történet, akkor utána úgyis utána fogok olvasni. Az meg, hogy mit láttam a filmvásznon, az más kérdés. Miután film, így működjön a vásznon, és ha ahhoz az kell, hogy átírjanak 1-2 dolgot benne, akkor hajrá.

Felhőatlasz

Őőő, ja. Nem rossz film, de nem is lesz kedvenc. Annyit elért, hogy utána olvassak, ugyanis elég elvesztettem a fonalat 1-2 helyen, de ahogy hallom ez nagyjából mindenkinél "probléma". 7- 7,5

Rekviem nekem is elsőre ütött igazán. Másodjára már kevésbé. De ettől függetlenül levetíteném az iskolákban!
A Pankrátor meg nem jött be, de lehet megérne egy újrázást...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 8., csütörtök 22:37

Nem fake, mert megtörtént a sztori, de a kivitelezése már több ferdítést tartalmaz mint valóságot. Ettől függetlenül én élveztem a mozit, nem is vagyok jártas a témában, így nem vont le semmit az élvezeti értékéből, de azóta fenntartásokkal kezelem az "igaz történet alapján" címkét.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. január 8., csütörtök 22:21

tucsoki írta: Azért ezeknek az "igaz történeteknek" érdemes utána nézni, lásd Phillips kapitány...
Miért, az fake? :D Bocs nincs kedvem utánaolvasni.
Faust írta:Személy szerint pont fordítva vagyok vele, először anno ütött, mint az ipari áram, aztán azóta minnél többször látom, annál gyengébb és rosszabb.

Ha Aronofsky, akkor Fountain és Black swan. :sziv:
Én egyszer láttam, de nekem elég is volt. Nekem az már túl sok. :D

Nálam ha Aronofsky, akkor Black Swan és Pankrátor. Az utóbbi valamiért különösen tetszett.

Birdmanre nagyon kíváncsi vagyok, régen láttam már Inárritu filmet. :) Pedig a Biutifult is milyen régóta meg akarom nézni.. :vivo: A trailer alapján különleges film, imdb-n is eléggé jól áll eddig. :D
Ha már új filmek, Michael Mann is új filmmel jelentkezik 2009 után, moziban láttam a trailert, engem annyira nem fogott meg, eléggé tipikus pörgős akciófilmnek tűnik. Az nem annyira a zsánerem. De az öreg nagy kedvenc, szóval ha kijön dvd-n már húzom is lefele. :D

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 8., csütörtök 22:12

mathers írta:Mi van itt ma? A kódjátszma is "kijött" :mrgreen: Ezt vártam már. Jó kis II. világháborús film a kódfejtésről. :D Igaz történet alapján.
Azért ezeknek az "igaz történeteknek" érdemes utána nézni, lásd Phillips kapitány...

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. január 8., csütörtök 22:09

WALL-E (2008)

Nagyon jó! Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. Fogós sztori, vicces, jól meg van csinálva. Egyik kedvenc animációs filmem lett.

9/10

The Hobbit - The Battle of the Five Armies (2014)

Szerintem nem olyan rossz, mint amilyennek sokan mondják, nekem ez is tetszett. Elég izgalmas szerintem, főleg a csatától, csak úgy pörögnek benne az események. :mrgreen: Mondjuk kicsit túlzásba vitték már az effekteket meg néhány jelenetet, már-már B kategóriás akciófilmekre emlékeztetett olykor. :D Ettől függetlenül szerintem fasza.

7,5/10

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. január 8., csütörtök 21:47

mathers írta:Mi van itt ma? A kódjátszma is "kijött" :mrgreen: Ezt vártam már. Jó kis II. világháborús film a kódfejtésről. :D
Ki gondolta volna. :lol:
Nem illik.

mathers
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: mathers » 2015. január 8., csütörtök 21:43

Mi van itt ma? A kódjátszma is "kijött" :mrgreen: Ezt vártam már. Jó kis II. világháborús film a kódfejtésről. :D Igaz történet alapján.

Vissza: