A Laporta részhez annyit, hogy megosztó a személye. Én speciel szívesen látnám újra a vezetői pozícióban, merész lépések sorát húzta meg (pl. eddig Mourinho neve merült fel, nem Guardioláé, ez persze inkább hype), de az eredmények mellette szóltak. Sportszakmai szempontból, s mivel én a Barca meccseit nézem, nem pedig a pénzügyi mutatói, így nálam leginkább azoknak az eredményei számítanak. Arra pedig nem igazán lehetett panasz, koncepciózusan, szépen épült a gárda, egészen az európai elitig.petiamadridista írta:Nyilván a vezetőség a botrányok miatt, és 1-2 szakmailag vitatott igazolás miatt sok kritikát kap, ennek a csúcsa a transferban, ami tényleg fejeket követelne mindenhol, de mik itt a sportszakmai problémák?
Mi zavarja annyira a Barcasokat, még mindig nem válaszolt senki sem, hogy optimális esetben mit szeretnének látni.
Még mindig nem tudom, hogy konkrétan mi bajuk van a csapatukkal, ha adott esetben ugye az elmúlt 10 évhez nem lehet viszonyítani,akkor mégis mihez? Milyen az ideális átlagos Barca? Milyen az a Barca amit szeretnének a szurkolók, amivel már elégedettek, de legyenek szívesek ne az elmúlt 10 év példáit hozzák fel, ha az esetleg nonszensznek tűnik.
Mi a baj? A csapattal? Szerintem semmi különleges nincs, egyszerűen kiöregedett egy generáció, és van 1-2 nagyon komoly rivális, így a gép nem úgy ad, mint mondjuk 5 éve..
De válaszokat szeretnék kapni a korábbi kérdéseimre, elsősorban Barcasoktól, ha esetleg ellenvetésük van.
A többiek nevében nem nyilatkozhatok, de szerintem a lehetőségekhez viszonyítva kell mérlegelni. Márpedig ezek alapján igenis rosszul teljesít a klub, ha az utolsó BL-győzelemtől számított korszakot vesszük. Teljesen indokolatlan szakmai döntések sora jellemezte a csapatot. Meg lett volna a lehetőség a váltásra a kereten belül is (Fábregas, Thiago), de nem történt meg, majdhogynem elüldözték őket, helyettük meg közel sem sikerült olyan minőségi játékosokat hozni. Így per pillanat valahol a Pep-csapat és egy új-Barcelona (?) között mozog a keret és a kezdő. Konkrétan most már meg sem lehet mondani mi is pontosan a csapat játéka...
Pénzügyileg már elitbe került a csapat, én ennek megfelelő koncepciót és eredményt szeretnék látni a vezetőségtől. Ez megint csak nincs meg. Saját renoméjukat rombolják a félrebeszéléseikkel, a merész húzások helyett dilettáns döntéseket hoztak, amivel egyre inkább megnehezítik a klub a hétköznapjait. Ha kevesebből gazdálkodnának (nem csak pénzre gondolok, hanem a játékosok tudására is), akkor alacsonyabbak lennének az igények és az elvárások. Most azért katasztrofálisnak nem nevezném a keretet, ennek ellenére helyenként elég hektikus a teljesítmény, amihez párosulnak a botrányok...