Ez milyen fajta kijelentéslogika szerint van levezetve?Egyszerűen előbb -utóbb ki kellett már kapnia a csapatnak, és jobb úgy, hogy közben az ellenfél sem nyer, ha mentünk volna 7 ponttal, veszítünk és feljön a Barca 4-re, akkor úgy éreznénk, hogy elvesztettünk 3 pontot, így viszont kvázi nem történt semmi, viszont arra hogy a követező bajnokikon veszítsünk csökkent az esély
Kezdjük ott, hogy a 4>1 (a 4-ből lehet 7, de hogy ez is miért van tényként közölve számomra rejtély) Másrészt a jövőre nézve, mitől csökkenne az esély a következő fordulókban attól, hogy ma kikaptunk? Maximum a megérzésed súghatja ezt, de semmi kézzelfoghatóval, tényekkel megtámogatva nem lehet biztosan kijelenteni.
Ami biztos, ha ma nyerünk akkor +4 pont (ha a pótolt meccset is hozzuk +7). Ha már megérzéseknél tartunk egy esetleges +7-nél sokkal jobban el tudtam volna képzelni, hogy a katalánok belenyugszanak és elengedik a bajnokságot, másrészről a BL-re mi is kicsit jobban tartalékolhattunk volna. Persze ez is csak feltételezés. Én jobban örültem volna a kiszenvedett győzelmünknek, mint egy feltételezésekre alapuló vágyálomnak.