ilyen játékos az utóbbi időben egyetlen egy volt, és az Yaya.
Nem akarok én senkit Yayahoz hasonlítani, a mostani emberek közül nem nagyon találni olyat valóban, aki hozzá mérhető. Itt csak az alkatra gondoltam, de amúgy nem szeretem az agyatlan, erőjátékosokat, de kell egy kis "izom" is a középpályára. Persze itt legyen alapkövetelmény, hogy menjen a passz is, technikailag ne legyen analfabéta valaki teljesen.Olyasmi, mint Yaya felépítésre
Aki most terítéken van, az Kondogbia. Ő ilyesmi stílus, bár amennyit én láttam belőle, abból az jött le, hogy nem elég jó labdával. Más, aki többet látta, talán numberone1 volt, meg azt mondta, hogy rosszul vettem észre, vagy kevésszer láttam, mert technikailag is rendben van a srác.
Ezzel teljesen egyetértek, viszont más is megold egy gyors keresztpasszt. Főleg, ha 3 kkp. van, mondjuk Modric és valaki mellé, aki előre játékhoz sem fogalmatlan.Mivel hátrébb játszik, mint egy támadó középpályás poszton játszó irányító, így általában megjátszható a betömörülő védelmek ellen is, ahol fontos, hogy a gyors keresztpasszokkal megbontsuk őket a tolódásnál. Ha már a 16-osnál nyomorog az ellenfél 10 embere, akkor vagy beíveled (ne tegyük), vagy vissza és a másik oldal. Erre Alonso kiváló ember.
A 3. ember lehetne kicsit mélyebben, persze nem kivonva magát a játékból (és persze nem kőbe vésve a dolgokat), és pont a kontráknál lenne fontos, hogy legyen benne dinamika, meg erős felépítésű, sokat futó játékos legyen. Valóban jól zónázik Alonso amúgy, de nem tud mindent lelesni. Ha meg elmegy mellette egy passz, akkor Ő már nem ér vissza, mert túl lassú egyszerűen. Viszont mindig Ő van a leghátrébb a középső emberek közül. Ha meg betömörülnek ellenünk, akkor valószínű mindenki kicsit feljebb lép, és elég egy olyan zsuga ami átmegy, és ott lehet a baj.
Persze garancia senkivel nincs semmire. Egyszerűen én azt érzem, hogy három középső középpályás való felállás esetén már nem biztos, hogy kellene Alonso stílusú ember.
Ami még nem lett említve, hogy azért hiányozna még pluszban, mert mozgatja az egész csapatot. Folyamatosan beszél, irányít, tényleg nagyon jól lát a pályán, és valószínűleg a taktikai érzéke is kimagasló. Intelligens futballista, na.
Viszont a kora, és fizikai korlátai miatt nem vágnék eret magamon, ha már nem lenne annyira stabil kezdő, mint eddig.