Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Tádám » 2015. január 2., péntek 15:28

tucsoki írta:@Tádám

Új, ajánlott gép ennyiért a LifeBook A544 lenne, de per pill kb. elfogyott mindenhonnan, január végén/február elején várható újra készleten. Mást nem igazán éri meg venni, hiába az erős hardver, ha nem időtálló....
Használt, garanciás, üzleti kategóriás gépet kaphatsz ennyiért, akár SSD-vel is, ezen érdemes lehet elgondolkodnod.
Köszi szépen!
A processzor frekvencia mennyire számít? Nagy különbség van 1.7 és 2.4 GHz között? :roll:
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 2., péntek 12:49

Kétszer is azt írtad hogy a "mai" játékokkal, ebből nem tudtam másra gondolni....

Itt ha legörgetsz meg tudod nézni egyes játékoknál megközelítőleg hogyan teljesít a 840M.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. január 2., péntek 12:42

Én nem mondtam, hogy gamer noti kell. :D

Ugye arról beszéltem, hogy nekem egy 1366x768 medium graf is megfelel, csak rendesen fusson egy játék. Legalább 30 fps-el, kivéve autós (dirt, grid stb.) és online lövöldék (mint cs:go), azoknál kell a minimum 60 képkocka.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 2., péntek 12:38

i3U teljesen felejtős rá, egy i5-4210U valamivel alkalmasabb. AMD fronton siralmas a helyzet. Az R5 230M pl. a 820M szintjét sem üti meg. A következő "állomás" ez a Lenovo Z50 lehet, de azért ez még mindig nem gamer noti, csak jobban felszerelt mint az Acer. A garanciája viszont kb. felér a nullával...

Akkor járnál a legjobban ha nem lenne mindenképp szükséged a hordozhatóságra és elég lenne egy asztali.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. január 2., péntek 12:23

Köszi a választ.
Akkor ezeket az U végű intel procikat játékra el kell felejteni? És mi a helyzet AMD fronton? R5 M230-as VGA-t látok a legtöbb gépükben, gondolom az elég gagyi lehet. És náluk a procinál mit kell nézni?

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 2., péntek 11:56

@Tádám

Új, ajánlott gép ennyiért a LifeBook A544 lenne, de per pill kb. elfogyott mindenhonnan, január végén/február elején várható újra készleten. Mást nem igazán éri meg venni, hiába az erős hardver, ha nem időtálló....
Használt, garanciás, üzleti kategóriás gépet kaphatsz ennyiért, akár SSD-vel is, ezen érdemes lehet elgondolkodnod.

@Santi

A 840M elboldogul a tavalyi játékokkal kb. medium beállításon (optimalizáltságtól is függ), de a "U" (ultra low voltage) i3-as CPU-t marhára nem erre találták ki. Ez a konfiguráció kb. egy "nesze semmi, fogd meg jól", a 2015-16-os komolyabb játékokra meg szimplán kevés lesz.
200 ezer alatt nincs olyan gép ami ennél erősebb GPU-val lenne ellátva, ha teszel még hozzá akkor pályázhatsz szebb kijelzőre, SSD-re, jobb minőségre (értsd: számít az összeszerelés minősége, milyen anyagokat használtak fel, megfelelőek-e az illesztések, zsanérok, hűtés, stb..), és nem utolsó sorban i5-ös CPU-ra, bár ez még mindig nem jelent megváltást. Figyelembe kell venni azt is, hogy a garanciális háttere nagyon nem az igazi az Acer-nek. Egyébként korábban a TravelMate széria volt tőlük ami jól sikerült, az E5-höz átmentettek pár dolgot, szóval valamivel azért jobb a helyzet mint a korábbi gépeknél, de ebben az árkategóriában nem várható el több, ez van.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. január 2., péntek 10:23

Ez a laptop mennyi bírkózna meg a mai játékokkal?
Acer Aspire E5-571G-31J4

Azt tudom, hogy nyilván nemfogok maxon fullHD-ban játszani, de nekem kb egy 1366x768 medium is megfelel, ha tudja hozni ezt a mostani játékoknál.
Illetve úgy alapvetően mit gondoltok a márkáról, típusról? Nekem most is acer van, nem volt különösebb gondom vele sose (kivéve, hogy az aksi már csak 2 percet bír max, de azt én kúrtam el), viszont már 5 éves, így csereérett lett. Mit gondoltok erről? Illetve mit gondoltok az időpontról? Most érdemes vásárolni vagy eddig kellett volna és inkább napoljam el a dolgot későbbre, akár nyárig?

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2014. december 30., kedd 11:54

Sziasztok!

Szegény jó öreg MSI laptopom hat év után elhalálozott.

Szeretnék egy újat januárban, kb. 100-110-120 ezerért, +-10 ezer nem gond.
De nem igazán tudom, hogy milyen kéne, persze látom én, hogy mit tud, meg mi a helyzet, de igazából a ram és a cpu, meg a vidikártya mellett én nem látok sokat.
Néztem Acert, Dell-t, Lenovot, HP-t, mindent, de nem igazán tudom melyik legyen.
Ha valaki érti a témát, és tudna ajánlani ilyen árkategóriában, azt megköszönném.
Igazából nagy gamer laptopra nekem nincs szükségem. Vigye a manager játékokat, meg a szakdogámat írjam meg rajta, legyen sok tárhely, és gyorsabb legyen, mint CR... :D

Köszi a segítséget! :) :)
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

'Az
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo.
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 'Az » 2014. december 29., hétfő 15:54

pheco írta:Nem értek hozzá, de nekem is ilyesmi problémám volt kb 1 éve és akkor a merevlemez mondta be az unalmast, Hard disk sentinel program mutatta, hogy nagyon a végét járja.
megnéztem a programmal, azt írja hogy 99%-os kondícióban van, és hogy 1 gyenge szektor van a felületén.
köszi az infót, ennek a programnak még hasznát fogom venni szerintem. :)

plusz most lefuttattam egy ccleanert, és jónak tűnik, mert eddig mikor elindítottam a wmp-t, behalt az egész.. :lol:

"Winners focus on winning, losers focus on winners. - Conor McGregor

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. december 29., hétfő 14:48

'Az írta:Szeretnék egy kis segítséget kérni:

Tegnap délután bekapcsoltam a gépet, és full be volt lassulva, alig reagált valamire. Megnéztem a feladatkezelőbe hogy a lemezt folyamatosan 100%-on használja, próbáltam kilőni pár folyamatot, de az se nagyon segített.
Mi lehet ennek az oka? Eddig ilyet még nem tapasztaltam.
Nem értek hozzá, de nekem is ilyesmi problémám volt kb 1 éve és akkor a merevlemez mondta be az unalmast, Hard disk sentinel program mutatta, hogy nagyon a végét járja.

'Az
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo.

HozzászólásSzerző: 'Az » 2014. december 29., hétfő 14:27

Szeretnék egy kis segítséget kérni:

Tegnap délután bekapcsoltam a gépet, és full be volt lassulva, alig reagált valamire. Megnéztem a feladatkezelőbe hogy a lemezt folyamatosan 100%-on használja, próbáltam kilőni pár folyamatot, de az se nagyon segített.
Mi lehet ennek az oka? Eddig ilyet még nem tapasztaltam.

"Winners focus on winning, losers focus on winners. - Conor McGregor

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2014. december 29., hétfő 11:56

Így készült a Hős6os, a világ legösszetettebb animációs filmje
Pofám leszakad , a filmiparnál is egyre komolyabb hardver kell . :| :lol:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2014. december 27., szombat 15:30

Anyaka írta:Nagyon egyszerű ne oszd ketté.
Majd telepítés után megcsinálod külön.
közben megoldódott, de azért köszönöm. :)

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. december 27., szombat 15:26

Nagyon egyszerű ne oszd ketté.
Majd telepítés után megcsinálod külön.

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2014. december 27., szombat 15:09

számítógép zsenik! újratelepítem a laptopom, win7. partíció osztásnál két felé osztom, és mind két meghajtót elsődlegesnek írja. ez baj lehet? ez a 2. neki futásom, előbb is ugyanígy volt, és mikor kész lettem egy partítciót írt csak..

Gleany
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Neymar
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: Gleany » 2014. december 25., csütörtök 8:41

mindennek fent vannak a szoftverei, volt már a géphez csatlakoztatva a telefon is és a fényképezőgép is :) ez új keletű probléma.

shoota

HozzászólásSzerző: shoota » 2014. december 25., csütörtök 8:28

Milyen telefonról van szó? Mert ha samsung akkor annak kell egy program (kies), illetve sonyhoz is ha nem csalnak az emlékeim, akkor szintén kell.

Gleany
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Neymar
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: Gleany » 2014. december 25., csütörtök 8:13

Sziasztok! Olyan problémával szembesültem, hogy számítógépre usb-n keresztül nem tudok csatlakoztatni se telefont, se fényképezőgépet. Mikor csatlakoztatom hangjelzéssel jelez a masina, hogy csatlakoztattak valamit, a telefon, fényképező érzékeli a csatlakozást, de se total commander, se a "sajátgép" en belüli "cserélhető adathordozós eszközök" listán se tünik fel a csatlakoztatott készülék. Valaki tudna segíteni hol lehet a baki?

Kellemes Ünnepeket!

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. december 23., kedd 16:27

ziro4vr írta:Megtörtént a telefonvétel, barátnőm boldog, így én is az vagyok... :lol: kössz a segítséget

Simet is kicseréltük, egy elég fura srác elég fura emos hajjal rendes volt és adott egy újat :mrgreen:

bónusz kérdés: windows 8.1re valami jó zenelejátszót, videólejátszót tudtok mondani?
Hyper powered by youtube, tökéletes youtube app és free. :)
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2014. december 23., kedd 14:41

Csabi írta: hát azért arra nincs mindenkinek nálunk, hogy 400-500 euróért vegyenek telefont. ha csúcskategóriás telefont is vesz az átlag vevő, akkor a legújabb samsung van a kezében, vagy jampesz és ajfónnal virít. nekem G3-as LG-m van, nem sok ember kezében láttam még.
Ha csúcskategóriás és kellően unique kell vkinek, akkor OnePlus One. Ár-érték arányban a legjobb, ellenben nehéz hozzájutni. (Kivéve persze a kínai piacra szánt verzióhoz, olyat bárki rendelhet, szóval webspohokba is azokat árulják, persze másfélszer annyiért, amennyiért rendelni tudnád. Viszont a global verzióhoz meghívó szükséges. A két verzió között többnyire csak oprendszeri különbségek vannak.)

Vissza: