Azert kozel sem mindegyikben. Inkabb mondjuk hogy vannak nyugati orszagok ahol van ilyen, meg vannak olyanok ahol nincs.Géci írta:Tudtommal ez minden nyugati országban alap dolog

OFF
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Re: OFF
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Hát olvasni itt érdekes dolgokat...
Én személy szerint kezdek nyitni ezeknek az ùj dolgoknak. Az a baj, hogy ez a kis ország szerintem az őt ért sok rossz miadt megrögzött pesszimista lett. Nem rég volt szerencsém egy utazásban, és egy elég idős spanyol házaspár ült mellettem. Ami biztos, hogy mind a ketten 60 felettiek voltak. Ùgy tolták a tabletet mint a szél, és közben azon olvasták az ilyen-olyan olvasmányokat nagyobb betűméretben. Persze van aki facet tolja és társait, de ez hozzá tartozik a mai generációhoz. A világ fejlődik, az idő pedig szépen telik. Az idő pedig mindent megszépít ugyebár.
Érdekes lenne ha mái napig két lábon járó majmok lennénk... A mai kicsi gyerekek is sokkalta okosabbak egy bizonyos szinten mint mi voltunk. Ott van példának a 4 éves unokaöcsém aki ùgy kezeli a gépet, tabletet, telefont mintha vele született dolog lenne. Sosem csíptem a zárkózott embereket. Pláne az olyat nem aki a világhálón jampiskodik a való eletben meg olyen mint egy telibesz*rt bùvár ruha. Én azt tartom normálisnak, ha az ember amikor teheti akkor kommunikáljon, de amikor nincs kivel akkor miért ne nyomkodhatná a telefont?! Most, hogy mentem fel vonattal Ferihegyre, beszállt mellém egy csaj meg egy srác. Köszöntem nekik, és megkérdeztem őket, hogy merre mennek, és, hogy mi jót csinálnak, mert szerintemez a normális. Annak hála, hogy nem vagyok egy tejbetök megtudtam, hogy ugyan oda megyünk, így csak annyi volt a dolgom, hogy csatlakozzak hozzájuk, és így simán eljutottam oda ahová szerettem volna. A baj az, hogy nem ez a jellemző a magyarokra. Mindenki bùvalbaszott fejjel ül, és néz ki a fejéből, és várja, hogy megnyeri a lottót, nehogy kelljen valamit tennie az életben... Én ezt a vasárnapi zárást sem tartom butaságnak. Tudtommal ez minden nyugati országban alap dolog (lehet, hogy nincs igazam, de nekem ez rémlik). Vonalakban ennyi a véleményem az egészről...
Én személy szerint kezdek nyitni ezeknek az ùj dolgoknak. Az a baj, hogy ez a kis ország szerintem az őt ért sok rossz miadt megrögzött pesszimista lett. Nem rég volt szerencsém egy utazásban, és egy elég idős spanyol házaspár ült mellettem. Ami biztos, hogy mind a ketten 60 felettiek voltak. Ùgy tolták a tabletet mint a szél, és közben azon olvasták az ilyen-olyan olvasmányokat nagyobb betűméretben. Persze van aki facet tolja és társait, de ez hozzá tartozik a mai generációhoz. A világ fejlődik, az idő pedig szépen telik. Az idő pedig mindent megszépít ugyebár.

-
Ez honnan jön? A statisztika szép meg jó, de hasonlítsd már össze egyénre a svédet a kínaival. Ledarálásról majd akkor lesz szó, ha a kínai hibahatáron belül lesz 1 főre jutó GDP-ben a svéddel. Jelenleg kilencszeres a szorzó a svédek javára. Az átlag kínai nemhogy egy új Saabra, de még egy Suzuki Altora is gyűjtögethet.de kínai haverjaink le fogják darálni őket.![]()
2014-ben a mezőgazdaság már közel sem tényező, tercier szektor meg kvaterner szektor, ezek a lényegek, semmi más! Fejlett országokban 5% körüli a mezőgazdaság aránya a szolgáltatásokhoz meg az iparhoz viszonyítva. Az országunk egyetlen kiugrási lehetősége az oktatásban van, mezőgazdaság esetleg ágazati szinten (termál-ásvány vizek), nem is kell messzire menni és Ukrajna területén máris jobb minőségű termőföldek vannak, mint itt, méreteik meg "kicsit" nagyobbak.
- peti_madrid
- Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR
Ez mind szép és jó, csak az az igazság, hogy a jóléti államoknak lassan befellegzik, pont azért, mert a "turbókapitalisták" megcsinálják echte ugyanazokat a termékeket sokkal olcsóbban. Ez az elmúlt 60 évben kurva jól ment pl Svédországnak, de kínai haverjaink le fogják darálni őket. Innentől kezdve meg teljesen értelmetlen erről vitázni, sajnos ebbe az irányba megy a világ.hehe írta:vagy akár mondjuk boszniát, írországot, izlandot, az északi államokat, és még sok országot, akik nem pucsítanak be, akik telibeszarják a turbókapitalizmust, a multikat és a saját termelésükből, saját maguknak megtermelve, tőkét előállítva azt visszaforgatva a saját gazdaságba nagyon jól megélnek.Ez progapanda szöveg, valóságalapja vajmi kevés. Ha viszont ezt komolyan gondolod, próbáld meg Észak-Koreát, ott nincsen az embereknek mobiljuk és multik sincsenek.
persze odáig el is kell jutni, vannak szarabb periódusok, de aki szerint a multi jót tesz a magyar gazdaságnak, az tehet egy szívességet.
mi lett a cukoriparunkkal? mi lett a mezőgazdasággal? a világon nincs olyan jó minőségű termőföld, mint idehaza, én akárhol jártam külföldön, mindenütt vízízű szar kaják voltak az itthonihoz képest, tescoban, auchanban meg ezekben a szarokban a külföldről behozott szutyok van mindenütt, hát gratulálok hozzá.
van megoldás. menjetek ki a fenébe angliába, boldoguljatok, turbókapitalizmus, hajrá.
annyira árulkodó, hogy rögtön Észak-Koreával jösszEz progapanda szöveg, valóságalapja vajmi kevés. Ha viszont ezt komolyan gondolod, próbáld meg Észak-Koreát, ott nincsen az embereknek mobiljuk és multik sincsenek

- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
vagy akár mondjuk boszniát, írországot, izlandot, az északi államokat, és még sok országot, akik nem pucsítanak be, akik telibeszarják a turbókapitalizmust, a multikat és a saját termelésükből, saját maguknak megtermelve, tőkét előállítva azt visszaforgatva a saját gazdaságba nagyon jól megélnek.Ez progapanda szöveg, valóságalapja vajmi kevés. Ha viszont ezt komolyan gondolod, próbáld meg Észak-Koreát, ott nincsen az embereknek mobiljuk és multik sincsenek.
persze odáig el is kell jutni, vannak szarabb periódusok, de aki szerint a multi jót tesz a magyar gazdaságnak, az tehet egy szívességet.
mi lett a cukoriparunkkal? mi lett a mezőgazdasággal? a világon nincs olyan jó minőségű termőföld, mint idehaza, én akárhol jártam külföldön, mindenütt vízízű szar kaják voltak az itthonihoz képest, tescoban, auchanban meg ezekben a szarokban a külföldről behozott szutyok van mindenütt, hát gratulálok hozzá.
van megoldás. menjetek ki a fenébe angliába, boldoguljatok, turbókapitalizmus, hajrá.

-->Pontosan nem tudom, de nagyjából 200-ból egy ember tudja, hogyha köszönnek neki, akkor illik neki is köszönéssel kezdeni, nem azt mondani, hogy aha meg hasonlók. Ez egyszerűen intelligencia kérdése
Te magad cáfolod meg a dolgot.Ezt tanították a szüleim.

Én is illedelmesen viselkedek általában (köszönés, előreengedés, stb.), de ahhoz nem sok köze van az intelligenciámnak, egyszerűen csak erre lettem nevelve. Tényleg nem belekötni akartam az írásodba, csak már sokadszor hallom ezt az intelligencia-udvariasság összefüggést, pedig sok köze nincs egymáshoz a kettőnek.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
általában valamilyen szempontból úgy is kényelmetlen szituáció, vagy neki eshet rosszul, hogy lepattintod, vagy te mész bele egy olyan beszélgetésbe, ami nem érdekel vagy kínos.
ha nagyon gáz a dolog, én úgy szoktam megoldani, hogy udvariasan válaszolok, aztán egy mosoly, és ha elvész a szemkontakt, felteszem a fejhallgatót és nézek kifele az ablakon.
ha ilyen jelzésekből nem vágják le, akkor meg megmondom, hogy bocsi, de...
mondjuk azért szerencsére szerintem ezek nem gyakori szituációk, velem maximum havonta 1-2x fordul elő, akkor is valami apropója van (lassan vezet a sofőr, elkezd zuhogni az eső, baleset mellett megyünk el, stb) és pár mondatban lerendeződik a dolog, amivel meg semmi gond nincsen.
ha nagyon gáz a dolog, én úgy szoktam megoldani, hogy udvariasan válaszolok, aztán egy mosoly, és ha elvész a szemkontakt, felteszem a fejhallgatót és nézek kifele az ablakon.
ha ilyen jelzésekből nem vágják le, akkor meg megmondom, hogy bocsi, de...
mondjuk azért szerencsére szerintem ezek nem gyakori szituációk, velem maximum havonta 1-2x fordul elő, akkor is valami apropója van (lassan vezet a sofőr, elkezd zuhogni az eső, baleset mellett megyünk el, stb) és pár mondatban lerendeződik a dolog, amivel meg semmi gond nincsen.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Nem is írtam, hogy sértő lett volna, csak ne írd akkor azt, hogy idegesítenek, mert tudsz tenni ellene.
Az már az ő bajuk, hogy mit gondolnak, legalábbis én ezen a véleményen vagyok.simán azt gondolják, h hazudsz és csak leakarod pattintani őket, aztán olyan arcokat képesek vágni..
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- mathers
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane
Lehet, de valahogy úgy vagyok összerakva, hogy nem tudok nemet mondani. Inkább mindig úgy vagyok vele, hogy azt a 30 percet elbeszélgetem vele. Egyetlen egyszer mondtam azt pár éve, hogy ne haragudjon, de nagyon nehéz és kimerítő napom volt és kicsit szeretnék pihenni. Erre nekem esett az asszony, hogy hát jól van. Ha nem akarsz beszélgetni akkor nem muszáj. A végére meg hogy ilyenek ezek a fiatalok. Nem tudják mi az a tisztelet. Nem vallom magam nagyon okos embernek, de szerintem ebbe a mondatomba semmi sértő nem volt.Realista24 írta:No offense, de ők legalább őszinték, míg te képmutató vagy a magatartásoddal. Egy elnézést, de szeretnék pihenni-be még senki nem halt bele.Idegesít, amikor hulla vagyok és pihennék kicsit, amíg tudok, de nem lehet. Viszont túl jó szívű vagyok főleg a nyugdíjasokkal így "beszélgetek" velük.

háááát, nehéz ám ez.Realista24 írta:No offense, de ők legalább őszinték, míg te képmutató vagy a magatartásoddal. Egy elnézést, de szeretnék pihenni-be még senki nem halt bele.Idegesít, amikor hulla vagyok és pihennék kicsit, amíg tudok, de nem lehet. Viszont túl jó szívű vagyok főleg a nyugdíjasokkal így "beszélgetek" velük.
simán azt gondolják, h hazudsz és csak leakarod pattintani őket, aztán olyan arcokat képesek vágni..

"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
No offense, de ők legalább őszinték, míg te képmutató vagy a magatartásoddal. Egy elnézést, de szeretnék pihenni-be még senki nem halt bele.Idegesít, amikor hulla vagyok és pihennék kicsit, amíg tudok, de nem lehet. Viszont túl jó szívű vagyok főleg a nyugdíjasokkal így "beszélgetek" velük.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- mathers
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane
Na igen van pár nyugdíjas, aki engem is betámad buszon. Idegesít, amikor hulla vagyok és pihennék kicsit, amíg tudok, de nem lehet. Viszont túl jó szívű vagyok főleg a nyugdíjasokkal így "beszélgetek" velük. Sokat nem kell beszélnem, mert általában ők mondják maguktól.
De szerencsére ritkán van ilyen, ezért úgy vagyok vele, hogy jól van belefér. Meg attól is függ ki, hogy áll hozzám. Pl vannak nagyon bunkó emberek is. Az a kedvencem amikor buszon leül mellém valaki és úgy ül mellettem, hogy a lába már ott van az én oldalamon. Meg tökre kitúr már az ülésből és nem azért, mert annyira nagy darab. Jó hogy van ablak a buszon, mert ha nem lenne kiesnék. Na azokkal no kedvesség. :Đ

Én sokat utazok vonattal. Amikor le akarok ülni valaki mellé, mindig a napszaknak megfelelően köszönök, és megkérdezem, hogy szabad-e a hely. Ezt tanították a szüleim. Pontosan nem tudom, de nagyjából 200-ból egy ember tudja, hogyha köszönnek neki, akkor illik neki is köszönéssel kezdeni, nem azt mondani, hogy aha meg hasonlók. Ez egyszerűen intelligencia kérdése. És aki normálisan köszön, azzal utána lehet is beszélni pár szót. Ilyen alap dolgokat várnék el az emberektől, nem azt, hogy végig szóval tartsanak egész út során.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Engem bárhol fárasztanak zavar, nem hely kérdése.de mikor tömegközlekedési eszközön fárasztanak, az engem is zavar.
Mondjuk ezt meg tudni kell kezelni, közölni vele, hogy mi a helyzet, stb. Intelligencia kérdése.ha nincs ismerős a buszon a közelemben, nekem pont arra szolgál az a fél óra, hogy zenét hallgassak, játsszak vagy regenerálódjak, és ha ezt ismeretlen (főleg olyannal, ami effektíve nem is érdekel) zavarja meg, az idegesítő tud lenni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
speciel én általánosságban szeretek beszélgetni és nem vagyok bunkó ember, de mikor tömegközlekedési eszközön fárasztanak, az engem is zavar.
főleg a nyugdíjasok szokása, hogy még akkor is mondja, ha füles van a füledben.
ha nincs ismerős a buszon a közelemben, nekem pont arra szolgál az a fél óra, hogy zenét hallgassak, játsszak vagy regenerálódjak, és ha ezt ismeretlen (főleg olyannal, ami effektíve nem is érdekel) zavarja meg, az idegesítő tud lenni.
ez a fórum meg teljesen más, mint egy ismeretlenekkel teli metró, egyrészt amit csabi leírt, másrészt pedig azért, ha jelen fórumról beszélünk, akkor azért ez egy erős közösség.
főleg a nyugdíjasok szokása, hogy még akkor is mondja, ha füles van a füledben.
ha nincs ismerős a buszon a közelemben, nekem pont arra szolgál az a fél óra, hogy zenét hallgassak, játsszak vagy regenerálódjak, és ha ezt ismeretlen (főleg olyannal, ami effektíve nem is érdekel) zavarja meg, az idegesítő tud lenni.
ez a fórum meg teljesen más, mint egy ismeretlenekkel teli metró, egyrészt amit csabi leírt, másrészt pedig azért, ha jelen fórumról beszélünk, akkor azért ez egy erős közösség.
- realmadridfan
Nem vagy attól hülye vagy torz, ha meglátsz egy csajt amitől menten szétdurran a tököd és odamész hozzá vagy egyéb kirívó esetek. De azt te se mondod komolyan, hogy nálad ez az általános gyakorlat, hogy bárkit megszólítasz a párperces út alatt napi szinten. Vagy igen? Ebben az esetben mea culpa. De még ha így is van, nem gondolom, hogy attól egy zárkózott idióta lennék, ha én nem teszek így többségében.cart írta:Továbbra is a társadalom torzságát igazolja, ha szerinted az ember természetes viselkedéséhez közelebb áll az, hogy buzerálja a telefonját egymagában valamelyik sarokban, mintha beszélgetne egy idegennel.
Továbbgondolva ezt az "elbutult" társadalom dolgot: én úgy gondolom, hogy az élesen információs kort ellenzők nincsenek tisztában az ok-okozati dolgokkal. Nem azért "buta" a késői Y és a Z generáció, mert tömegtermékké, az életünk részévé vált az internet. Buta emberek mindig voltak és lesznek is, ezt a réteget is kiszolgálja az internet, ilyen egyszerű. Ha nem lenne net, akkor más szolgálná ki. Egyébként ez a "buta" fogalom is relatív, még egy közepesen tehetséges mostani diák is jóval többet tud/tudhat a világról mint régebben az "okosabbnak" számítók. Nem gondolom, hogy egy ember megítélését erre kéne alapozni, hogy hogyan és milyen mennyiségben szedi az információit, inkább arra, hogy mire használja azokat. Ezért is tartom demagógnak, hogy hehe az egész mai magyar társadalmat zombinak nevezi, közel nincs így.
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kapcsolat:
A metrón a rasztahajú csávó homlokára nincs ráírva, hogy Real Madrid CF Supporter vagy beszélgessünk a Jobbikról. A fórumokra általában azért jönnek az emberek, hogy egy céltémában eszmecserét folytassanak, egy témában, ami a fórum vagy topik által adott. Hasonló érdeklődésű emberek, meg minden. Gondolom te se szoktad a buszon a szomszédot kérdezgetni, hogy kinek drukkol.cart írta:És akkor mennyiben más például ezen a fórumon beszélgetni? Itt talán nem idegenek vannak?