OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
CS0ki

Re: OFF

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. december 17., szerda 16:05

Pontosan nem tudom, de nagyjából 200-ból egy ember tudja, hogyha köszönnek neki, akkor illik neki is köszönéssel kezdeni, nem azt mondani, hogy aha meg hasonlók. Ez egyszerűen intelligencia kérdése
-->
Ezt tanították a szüleim.
Te magad cáfolod meg a dolgot. :) Ez nem intelligencia kérdése, hanem taníttatás, nevelés, tapasztalat, szocializáció, de nem intelligencia vagy akár csak iskolázottság. A jóneveltség nem ész kérdése, arra egy majmot is be lehet tanítani. :)

Én is illedelmesen viselkedek általában (köszönés, előreengedés, stb.), de ahhoz nem sok köze van az intelligenciámnak, egyszerűen csak erre lettem nevelve. Tényleg nem belekötni akartam az írásodba, csak már sokadszor hallom ezt az intelligencia-udvariasság összefüggést, pedig sok köze nincs egymáshoz a kettőnek.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. december 17., szerda 16:01

általában valamilyen szempontból úgy is kényelmetlen szituáció, vagy neki eshet rosszul, hogy lepattintod, vagy te mész bele egy olyan beszélgetésbe, ami nem érdekel vagy kínos.
ha nagyon gáz a dolog, én úgy szoktam megoldani, hogy udvariasan válaszolok, aztán egy mosoly, és ha elvész a szemkontakt, felteszem a fejhallgatót és nézek kifele az ablakon.
ha ilyen jelzésekből nem vágják le, akkor meg megmondom, hogy bocsi, de...

mondjuk azért szerencsére szerintem ezek nem gyakori szituációk, velem maximum havonta 1-2x fordul elő, akkor is valami apropója van (lassan vezet a sofőr, elkezd zuhogni az eső, baleset mellett megyünk el, stb) és pár mondatban lerendeződik a dolog, amivel meg semmi gond nincsen.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 17., szerda 15:58

Nem is írtam, hogy sértő lett volna, csak ne írd akkor azt, hogy idegesítenek, mert tudsz tenni ellene.
simán azt gondolják, h hazudsz és csak leakarod pattintani őket, aztán olyan arcokat képesek vágni..
Az már az ő bajuk, hogy mit gondolnak, legalábbis én ezen a véleményen vagyok.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

mathers
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: mathers » 2014. december 17., szerda 15:54

Realista24 írta:
Idegesít, amikor hulla vagyok és pihennék kicsit, amíg tudok, de nem lehet. Viszont túl jó szívű vagyok főleg a nyugdíjasokkal így "beszélgetek" velük.
No offense, de ők legalább őszinték, míg te képmutató vagy a magatartásoddal. Egy elnézést, de szeretnék pihenni-be még senki nem halt bele.
Lehet, de valahogy úgy vagyok összerakva, hogy nem tudok nemet mondani. Inkább mindig úgy vagyok vele, hogy azt a 30 percet elbeszélgetem vele. Egyetlen egyszer mondtam azt pár éve, hogy ne haragudjon, de nagyon nehéz és kimerítő napom volt és kicsit szeretnék pihenni. Erre nekem esett az asszony, hogy hát jól van. Ha nem akarsz beszélgetni akkor nem muszáj. A végére meg hogy ilyenek ezek a fiatalok. Nem tudják mi az a tisztelet. Nem vallom magam nagyon okos embernek, de szerintem ebbe a mondatomba semmi sértő nem volt. :)

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. december 17., szerda 15:51

Realista24 írta:
Idegesít, amikor hulla vagyok és pihennék kicsit, amíg tudok, de nem lehet. Viszont túl jó szívű vagyok főleg a nyugdíjasokkal így "beszélgetek" velük.
No offense, de ők legalább őszinték, míg te képmutató vagy a magatartásoddal. Egy elnézést, de szeretnék pihenni-be még senki nem halt bele.
háááát, nehéz ám ez.
simán azt gondolják, h hazudsz és csak leakarod pattintani őket, aztán olyan arcokat képesek vágni.. :D
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 17., szerda 15:45

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

mathers
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: mathers » 2014. december 17., szerda 15:29

Na igen van pár nyugdíjas, aki engem is betámad buszon. Idegesít, amikor hulla vagyok és pihennék kicsit, amíg tudok, de nem lehet. Viszont túl jó szívű vagyok főleg a nyugdíjasokkal így "beszélgetek" velük. Sokat nem kell beszélnem, mert általában ők mondják maguktól. :D De szerencsére ritkán van ilyen, ezért úgy vagyok vele, hogy jól van belefér. Meg attól is függ ki, hogy áll hozzám. Pl vannak nagyon bunkó emberek is. Az a kedvencem amikor buszon leül mellém valaki és úgy ül mellettem, hogy a lába már ott van az én oldalamon. Meg tökre kitúr már az ülésből és nem azért, mert annyira nagy darab. Jó hogy van ablak a buszon, mert ha nem lenne kiesnék. Na azokkal no kedvesség. :Đ

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. december 17., szerda 15:23

Én sokat utazok vonattal. Amikor le akarok ülni valaki mellé, mindig a napszaknak megfelelően köszönök, és megkérdezem, hogy szabad-e a hely. Ezt tanították a szüleim. Pontosan nem tudom, de nagyjából 200-ból egy ember tudja, hogyha köszönnek neki, akkor illik neki is köszönéssel kezdeni, nem azt mondani, hogy aha meg hasonlók. Ez egyszerűen intelligencia kérdése. És aki normálisan köszön, azzal utána lehet is beszélni pár szót. Ilyen alap dolgokat várnék el az emberektől, nem azt, hogy végig szóval tartsanak egész út során.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 17., szerda 15:16

de mikor tömegközlekedési eszközön fárasztanak, az engem is zavar.
Engem bárhol fárasztanak zavar, nem hely kérdése.
ha nincs ismerős a buszon a közelemben, nekem pont arra szolgál az a fél óra, hogy zenét hallgassak, játsszak vagy regenerálódjak, és ha ezt ismeretlen (főleg olyannal, ami effektíve nem is érdekel) zavarja meg, az idegesítő tud lenni.
Mondjuk ezt meg tudni kell kezelni, közölni vele, hogy mi a helyzet, stb. Intelligencia kérdése.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. december 17., szerda 15:09

speciel én általánosságban szeretek beszélgetni és nem vagyok bunkó ember, de mikor tömegközlekedési eszközön fárasztanak, az engem is zavar.
főleg a nyugdíjasok szokása, hogy még akkor is mondja, ha füles van a füledben.

ha nincs ismerős a buszon a közelemben, nekem pont arra szolgál az a fél óra, hogy zenét hallgassak, játsszak vagy regenerálódjak, és ha ezt ismeretlen (főleg olyannal, ami effektíve nem is érdekel) zavarja meg, az idegesítő tud lenni.

ez a fórum meg teljesen más, mint egy ismeretlenekkel teli metró, egyrészt amit csabi leírt, másrészt pedig azért, ha jelen fórumról beszélünk, akkor azért ez egy erős közösség.

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2014. december 17., szerda 15:06

cart írta:Továbbra is a társadalom torzságát igazolja, ha szerinted az ember természetes viselkedéséhez közelebb áll az, hogy buzerálja a telefonját egymagában valamelyik sarokban, mintha beszélgetne egy idegennel.
Nem vagy attól hülye vagy torz, ha meglátsz egy csajt amitől menten szétdurran a tököd és odamész hozzá vagy egyéb kirívó esetek. De azt te se mondod komolyan, hogy nálad ez az általános gyakorlat, hogy bárkit megszólítasz a párperces út alatt napi szinten. Vagy igen? Ebben az esetben mea culpa. De még ha így is van, nem gondolom, hogy attól egy zárkózott idióta lennék, ha én nem teszek így többségében.

Továbbgondolva ezt az "elbutult" társadalom dolgot: én úgy gondolom, hogy az élesen információs kort ellenzők nincsenek tisztában az ok-okozati dolgokkal. Nem azért "buta" a késői Y és a Z generáció, mert tömegtermékké, az életünk részévé vált az internet. Buta emberek mindig voltak és lesznek is, ezt a réteget is kiszolgálja az internet, ilyen egyszerű. Ha nem lenne net, akkor más szolgálná ki. Egyébként ez a "buta" fogalom is relatív, még egy közepesen tehetséges mostani diák is jóval többet tud/tudhat a világról mint régebben az "okosabbnak" számítók. Nem gondolom, hogy egy ember megítélését erre kéne alapozni, hogy hogyan és milyen mennyiségben szedi az információit, inkább arra, hogy mire használja azokat. Ezért is tartom demagógnak, hogy hehe az egész mai magyar társadalmat zombinak nevezi, közel nincs így.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. december 17., szerda 14:57

cart írta:És akkor mennyiben más például ezen a fórumon beszélgetni? Itt talán nem idegenek vannak?
A metrón a rasztahajú csávó homlokára nincs ráírva, hogy Real Madrid CF Supporter vagy beszélgessünk a Jobbikról. A fórumokra általában azért jönnek az emberek, hogy egy céltémában eszmecserét folytassanak, egy témában, ami a fórum vagy topik által adott. Hasonló érdeklődésű emberek, meg minden. Gondolom te se szoktad a buszon a szomszédot kérdezgetni, hogy kinek drukkol.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. december 17., szerda 14:55

realmadridfan írta: A metróra nem azért ülnek fel, hogy veled beszéljenek.
Továbbra is a társadalom torzságát igazolja, ha szerinted az ember természetes viselkedéséhez közelebb áll az, hogy buzerálja a telefonját egymagában valamelyik sarokban, mintha beszélgetne egy idegennel.

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2014. december 17., szerda 14:43

VanillaSky írta:
amit a 30+-os szűklátókörű korosztály fúj kórusban.
Látom az általánosítás az megy, a "begyöpösödöttek" tudják ezt be korodnak? Egyébként van egy olyan érzésem, hogy téged még ezek a begyöpösödöttek tartanak el vagy legalábbis tartottak el az elmúlt 1-2 évet leszámítva. Vagy óvoda után önellátóvá váltál?
Tévedés, nem általánosan értem. Akkor úgy írom, hogy világos legyen: minél idősebb a korosztály, annál gyakoribb ez az általánosító, demagóg vélemény. Elismerem, hogy ebbe bele lehetett kötni, nem ment át jól, amire céloztam, sorry. Természetesen sokan vannak, akik máshogy gondolkodnak, pl. szüleim is 50esek és mostanában kaptak rá a tabletre, smart tv-re és jól is teszik.
cart írta: Ebből is látszik, hogy milyen torz a mai társadalom. Ha esetleg valami ismeretlenhez lenne random egy kedves szavam, akkor egyből idióta vagyok...
Kerlon írta:Jaja, pont ez az. Manapság már nem tudsz egy szép csajt felszedni a villamoson, mert akkor tuti, hogy defektes vagy.
Szőrszálhasogatás lvl99
CS0ki írta:Mondjuk ez is "hitvita" kérdése, hogy mi torz, mi nem. Miért kéne ismeretleneknek beszélniük egymással, mitől lenne az normális? Nem igazán vannak olyan alaptézisek, amik alapján megmondható lenne, hogy mi jó és mi nem. Maradnak a kultúrális, vallási, társadalmi, stb. normák, szokások.
+1. Te valahogy mindent úgy tudsz leírni, hogy nem lehet belekötni, döbbenet. :D
Realista24 írta:Miért kell átmenni személyeskedő stílusba?
Úgy éreztem, még nem lőttem túl a célon, nem tudtam máshogy ezt kifejezni, mennyire távol áll tőlem a véleménye. Próbálom finomabban.
cart írta:És akkor mennyiben más például ezen a fórumon beszélgetni? Itt talán nem idegenek vannak?
Jaj. Ide azért jönnek az emberek, mert szeretnének beszélgetni a Madridról és egyéb dolgokról. A metróra nem azért ülnek fel, hogy veled beszéljenek.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. december 17., szerda 14:37

És akkor mennyiben más például ezen a fórumon beszélgetni? Itt talán nem idegenek vannak?

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. december 17., szerda 14:32

Ebből is látszik, hogy milyen torz a mai társadalom.
Mondjuk ez is "hitvita" kérdése, hogy mi torz, mi nem. Miért kéne ismeretleneknek beszélniük egymással, mitől lenne az normális? Nem igazán vannak olyan alaptézisek, amik alapján megmondható lenne, hogy mi jó és mi nem. Maradnak a kultúrális, vallási, társadalmi, stb. normák, szokások.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. december 17., szerda 14:26

cart írta:
realmadridfan írta: Vagy te érdeklődni szoktál a melletted ülő ismeretlen emberek napjairól? Gondolom nem néz creepnek senki.
Ebből is látszik, hogy milyen torz a mai társadalom. Ha esetleg valami ismeretlenhez lenne random egy kedves szavam, akkor egyből idióta vagyok...
Jaja, pont ez az. Manapság már nem tudsz egy szép csajt felszedni a villamoson, mert akkor tuti, hogy defektes vagy.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. december 17., szerda 14:23

realmadridfan írta: Vagy te érdeklődni szoktál a melletted ülő ismeretlen emberek napjairól? Gondolom nem néz creepnek senki.
Ebből is látszik, hogy milyen torz a mai társadalom. Ha esetleg valami ismeretlenhez lenne random egy kedves szavam, akkor egyből idióta vagyok...

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. december 17., szerda 14:05

amit a 30+-os szűklátókörű korosztály fúj kórusban.
Látom az általánosítás az megy, a "begyöpösödöttek" tudják ezt be korodnak? Egyébként van egy olyan érzésem, hogy téged még ezek a begyöpösödöttek tartanak el vagy legalábbis tartottak el az elmúlt 1-2 évet leszámítva. Vagy óvoda után önellátóvá váltál?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 17., szerda 14:01

Miért kell átmenni személyeskedő stílusba? :hmmm:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: