OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
realmadridfan

Re: OFF

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2014. december 17., szerda 13:56

hehe írta:amennyire leépült a magyar társadalom agyilag a plázáktól, valóságsóktól, facebooktól és minden ilyen baromságtól, én nem állnék meg a vasárnapi zárásnál, én lekapcsoltatnám a picsába a mobilhálózatokat is heti egy napra, meg a mobilnetet is offotatnám, hogy a sok gyökér legalább megpróbáljon egymással is kommunikálni normálisan, talán egy gyenge összetett mondatot szépen magyarul megfogalmazva.
Jaj..My God, hányszor és hány helyen olvastam én már ezt. Érdekel akkor, hogy mi a normális kommunikáció? Naponta órákat itt eltölteni és 10K+ hsz-t írni normális kommunikáció (és a stílusról, "szép magyarról" még nem is beszéltünk..), üzenni az ismerősöknek skype-on meg már "nem normális". Vannak érveid is, vagy csak ezek a demagóg gyökérségek, amit a 30+-os szűklátókörű korosztály fúj kórusban. Tényleg érdekel.
belépek a metrora, mindenki a gagyi mobilját nézi, mint egy fos zombi.

Egyetértek Csokival, mégis mit nézzen? Olvashat, de aki csak 3 megállót megy, mire előveszi a könyvet már csukhatja össze.Szerinted csak facebook news feedet meg faszságokat lehet a telefonon olvasni? Vagy te érdeklődni szoktál a melletted ülő ismeretlen emberek napjairól? Gondolom nem néz creepnek senki.
hehe írta:persze, hogy nem tetszik amerikának meg a nyugatnak a magyar nemzeti felfogás, mert így nem kapják meg a multikon keresztül a sok pénzecskét a magyar dolgozók munkájából.
Ez progapanda szöveg, valóságalapja vajmi kevés. Ha viszont ezt komolyan gondolod, próbáld meg Észak-Koreát, ott nincsen az embereknek mobiljuk és multik sincsenek.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. december 17., szerda 13:55

Jaja, ez a dolgozni "akarók" segélye konkrétan.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. december 17., szerda 13:47

A közmunkával ebből a szempontból nincs gond, ez a felülről átnevelés persze hibás formáció, de itt a Balkánon néha máshogy nem megy! Egyszerűen ha Ödönke a szabadban támasztja a lapátot a közmunkáért fizetett 47000-ért az jobb üzenet, mintha otthon vagy a kocsmában támasztaná a pultot a segélyt várva. Ami gond, hogy a foglalkoztatottságba beleszámítják, mikor nyilvánvaló, hogy ez egy megnehezített segélyezés inkább, mintsem munka. Viszont ezzel, hogy a segélyezést próbálják visszaszorítani, nincs gond, a korkedvezményes nyugdíjasok körének megnyírbálásával szintén semmi probléma, leszázalékoltak felülvizsgálata detto. Szóval nem minden szar, de jó pár dolog van ami az! Színtől függetlenül. (persze azt azért remélem, hogy a "szélek" országlását nem kell megélnem, mert akkor országot kell váltanom)

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. december 17., szerda 13:36

Pipita írta:
ez mindenhol így megy... megkapják rá a pénzt, aztán fel is használják, hogy megmutassák, hogy ők foglalkoztatják a jó népet...
Mármint mindenhol megkapják a pénzt, és elköltik, vagy mire gondolsz?

Csak mert van, ahol hasznos dolgokra költik.
A közmunkások szerepe. Amúgy igen, megkapja az önkormányzat a közmunkások után a pénzt, aztán felvesznek amennyit csak lehet, attól függetlenül, hogy tudják-e normálisan dolgoztatni őket vagy sem.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. december 17., szerda 12:45

ez mindenhol így megy... megkapják rá a pénzt, aztán fel is használják, hogy megmutassák, hogy ők foglalkoztatják a jó népet...
Mármint mindenhol megkapják a pénzt, és elköltik, vagy mire gondolsz?

Csak mert van, ahol hasznos dolgokra költik.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. december 17., szerda 12:22

K

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2014. december 17., szerda 12:21

de ezek mind jók a statisztikába. m1-en minden nap 6 szor bemondják hogy csökkent a munkanélkülésg. mutyi mutyi hátán. agymosoda az egész mtva is.
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. december 17., szerda 12:06

de így is jobb mint a nagy közmunka program.
ha már közmunka program, az máshol is káosz, vagy csak felénk ?

voltam ma délelőtt a "városban", láttam a közmunkásokat.
az egyik traktorban ült és húzta ki a fát, két ember segédkezett, 6-7 másik pedig szívta a cigit, támasztotta a lapátot meg beszélgetett.
amikor jöttem visszafele egy óra múlva az orvostól, ugyanez a brigád már kb 5 fával arréb tartott, csak most már másfélszer annyian voltak és kb 10-12 emberke nézte a dolgozó hármat. :mrgreen:

egyik ismerősöm a könytárban volt a nyáron és annyira nem volt mit csinálni, hogy ha megunta a netezést, akkor kiküldték, hogy csapkodja le a legyeket meg pöckölje le a bogarakat a könyvtár faláról,vagy őt küldték el lángosért a sarki büfébe, stb.

ősszel is fogták a brigádot és mivel baromira nem tudtak egy részüknek mit kitalálni, páran a közmunka keretében betonozták le szépen az egyik képviselőtestületi tag garázsbejáróját.

Sastre
Kedvenc játékosaid: Raúl, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Sastre » 2014. december 17., szerda 11:38

persze, hogy nem tetszik amerikának meg a nyugatnak a magyar nemzeti felfogás, mert így nem kapják meg a multikon keresztül a sok pénzecskét a magyar dolgozók munkájából.
Egyébként a magyar nemzeti felfogás is csak annyiból áll, hogy a haverjaink szedjék meg most magukat a magyar dolgozók munkájából, aztán majd ők mentik ki külföldre a vagyonukat... valaki úgyis meggazdagodik, akkor legyenek a haverok azok... Egyébként a multik is úgy vannak beállítva, hogy ők a gonoszak, és csak ártanak a magyar népnek, minden az ő hibájuk (csak azért, mert olcsóbban tudják adni a termékeket, mint a haverjaik). Pedig beruháznak az országban, munkahelyeket teremtenek, ami a legfontosabb lenne a mostani helyzetben, de nem... mi inkább üldözzük őket...

Nem azt mondom, hogy ők a jók (az szerintem elég szemét dolog, hogy annyival mennek egy szomszédos üzlet árai alá, hogy saját maguknak termelnek veszteséget 2-3-4-5 évig is akár, csak hogy a másik tönkremenjen, mert megtehetik... szóval az a törvény szerintem jó lesz, amivel a két egymást követő évben veszteséges multikat szivatják :) ), de azért nem is a sátánokat engedtük be az országba.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. december 17., szerda 11:32

hehe írta:aha, tehát ott volt több lehetőség is, hogy ne a legnagyobb aránnyal nyerjék tükörsimán a választásokat, de ugye akkor ez a sok károgó nem volt sehol.

persze, hogy nem tetszik amerikának meg a nyugatnak a magyar nemzeti felfogás, mert így nem kapják meg a multikon keresztül a sok pénzecskét a magyar dolgozók munkájából.
persze úgy is fel lehet fogni, hogy munkahelyek forognak veszélyben meg orbán és kis csapata az ördög második eljövetele.

A választási rendszer hibája,hogy alig 45% kétharmadot lehet csinálni. Mondjuk szándékosan alakították így, Budapesti kerületek teljes megnyírbálása,stb...de ez más téma,ettől meg lettek szavazva,igen.

Amit másodjára írsz,azzal se lenne semmi gond, de akkor mondják ki,hogy húzzanak innen a multik, stb...ne ilyen agyatlan intézkedésekkel akarják ezt elérni.szvsz.
Most az,hogy mennyi munkahelyet ad ez a magyaroknak, az megint más kérdés, az hogy mennyiért,az is...de így is jobb mint a nagy közmunka program.

Svájcot meg megint nem keverném ide, teljesen más közeg,más történelemmel, tradíciókkal.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. december 17., szerda 11:26

én nem tudom, h mi lenne jó, ki lenne jó, de az biztos, h nem orbán.
aha, tehát ott volt több lehetőség is, hogy ne a legnagyobb aránnyal nyerjék tükörsimán a választásokat, de ugye akkor ez a sok károgó nem volt sehol.

persze úgy is fel lehet fogni, hogy munkahelyek forognak veszélyben meg orbán és kis csapata az ördög második eljövetele.
Kép
Kép
Kép

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. december 17., szerda 11:21

Ha valahol van értelme a mobilnetnek, az a tömegközlekedés...Az amúgy egy elveszett idő kvázi, nézhetsz ki a fejedből.

Egyébként ezt a vasárnapi zárva tartást nagyjából a dolgozóknak kéne megszavazniuk. Ha ők otthon akarnak lenni, akkor hajrá, ha inkább dolgozni akarnak és plusz pénzt keresni (meg egy részük nem elveszíteni a munkájukat), akkor meg maradjanak nyitva.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. december 17., szerda 10:26

VanillaSky írta:Valaki onkent vallalja a rabszolgasorsot, 2014-ben azert meglepo. Persze kicsit inverz a helyzet, mert eddig elviselte, hogy dolgoztattak 19 napon keresztul ami tvellenes, de most bizik egy masik torvenyben. Holott ezen az alapon a fonoke vasarnapra behivhatja disznek az uzlet ele vagy ejszakara biztonsagi ornek, ismerosod menni fog onkent es dalolva.
hívhatjuk önként választott rabszolgasorsnak is, de ennyi erővel egész MO az, legalábbis ami felé haladunk. egyébként olyan sok választása nincs 50 feletti, nő, coop boltvezető. a vasárnapi zárvatartós törvény nem feltétlen érdekelte, csak maximum örül neki. az, h ilyen kevés szabadnapja van, pedig a "főnök" sara, ugyanis nagyobb bolt négyzetméterre mégis kevesebb teljesidős eladó van (3), mint pár km-el arrébb egy kisebb coopban. az indok a forgalom. innenstől kezdve attól sem kell tartania, h elveszíti az állását emiatt, ugyanis így is kevesebben vannak, mint írtam.

na, de most nem tálalom ki itt a dolgokat és nem is vitaindítóként írtam be. csak megjegyeztem, h van olyan is aki esetleg pozitív dologként éli meg ezt a történetet.

egyébként kíváncsi vagyok, h mit érnek el a tüntetésekkel. remélem, h vmi történni fog, mert teljes ellehetetlenedés lesz az országban hamarosan, ha már nincs az... én nem tudom, h mi lenne jó, ki lenne jó, de az biztos, h nem orbán. lassan Ceaușescu feeling lesz.. az meg tudjuk, h végződött.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

chosenone46

HozzászólásSzerző: chosenone46 » 2014. december 17., szerda 9:51

kecsu10 írta:
VanillaSky írta:Ha szabad, akkor egyertelmu a javaslat celja. Nem holmi idiota Kdnps vagyalom a szabad vasarnaprol, senkit nem erdekel ez. Hanem allami vdelem a hazai tulajdonu kisboltoknak. A gond csak az, hogy tizedannyi valasztekot biztosit 20%al dragabban. A masik baromsaguk meg a piac tobbi napon kiegyenlito hatasarol szinten igazi unortodox elgondolas. Remelem Matolcsy oktatni fogja a varban. Bar igaz ami igaz jol illeszkedik a munkajukba ez a javaslat, szefos kulonitmeny.

szerk: 6*12 papiron nem letezo fogalom, szoval nincs is!
Svajcban meg tudjak csinalni, hogy a hazai termek van,azt veszed amit a helyi farmokon megtermelnek. Draga? Tudod mit mondanak itt az emberek? A fodrasznak, tv szerelőnek is meg kell elni. Nem derogál 50 frankot fizetni egy tiz perces ferfi hajvagasert. Amit lattam az nem tudom egyedülálló e, de, hogy otthon nem működne az ezer százalék, mégpedig: szomszéd falu elejen kis farm, a termékeik ki vannak rakva polcokra, mindenfele fajta zöldség stb. S ki van ott? Loteri kutya sem, ott hagyod a penzt, viszed az árut es slussz passz. Ebbe az irányba kene haladni talan...
miközben egyre több a szenny ember? megpróbálhatnánk ebbe az irányba haladni, de sosem hoznánk össze ilyen hitvány emberek mellett. és oké, hogy svájcban ilyen jól megy, okkal tehetik meg az 50 frankos hajvágást, de itthon nem, mikor jóformán majdnem minden ember minimálbérért dolgozza ronccsá magát, mikor pedig eljut oda, hogy nyugdíj és foglalkozhatna az unokákkal, utazhatna stb, nem tud, mert a nyugdíj is minimális, félre tenni nyilván nem tud annyit a koszos minimálbérből, hogy tök jó élete legyen, és emellett nem ritka az egészségügyi probléma sem. és én is azt mondom, hogy dolgozna a franc ennyi pénzért; de én is elmentem nyáron üvegházba paprikát szedni, mert nem volt más, és meglepő módon kellett a pénz. későbbiekben egyáltalán nem ezt tervezem értelemszerűen, okkal jöttem egyetemre...viszont attól, hogy esetleg az én és pár szerencsés helyzete megváltozik, a magyar társadalom ugyanolyan romlott lesz és nem leszünk mi "kelet-európa svájca".
"...csak a kedvesség, az öröm,
a pardon, meg a köszönöm,
a gyöngédség, a figyelem,
csak az az igaz idelenn..."

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2014. december 16., kedd 20:10

VanillaSky írta:Ha szabad, akkor egyertelmu a javaslat celja. Nem holmi idiota Kdnps vagyalom a szabad vasarnaprol, senkit nem erdekel ez. Hanem allami vdelem a hazai tulajdonu kisboltoknak. A gond csak az, hogy tizedannyi valasztekot biztosit 20%al dragabban. A masik baromsaguk meg a piac tobbi napon kiegyenlito hatasarol szinten igazi unortodox elgondolas. Remelem Matolcsy oktatni fogja a varban. Bar igaz ami igaz jol illeszkedik a munkajukba ez a javaslat, szefos kulonitmeny.

szerk: 6*12 papiron nem letezo fogalom, szoval nincs is!
Svajcban meg tudjak csinalni, hogy a hazai termek van,azt veszed amit a helyi farmokon megtermelnek. Draga? Tudod mit mondanak itt az emberek? A fodrasznak, tv szerelőnek is meg kell elni. Nem derogál 50 frankot fizetni egy tiz perces ferfi hajvagasert. Amit lattam az nem tudom egyedülálló e, de, hogy otthon nem működne az ezer százalék, mégpedig: szomszéd falu elejen kis farm, a termékeik ki vannak rakva polcokra, mindenfele fajta zöldség stb. S ki van ott? Loteri kutya sem, ott hagyod a penzt, viszed az árut es slussz passz. Ebbe az irányba kene haladni talan...

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. december 16., kedd 20:01

amennyire leépült a magyar társadalom agyilag a plázáktól, valóságsóktól, facebooktól és minden ilyen baromságtól, én nem állnék meg a vasárnapi zárásnál, én lekapcsoltatnám a picsába a mobilhálózatokat is heti egy napra, meg a mobilnetet is offotatnám, hogy a sok gyökér legalább megpróbáljon egymással is kommunikálni normálisan, talán egy gyenge összetett mondatot szépen magyarul megfogalmazva.

lassan kell a gyufa.
Kép
Kép
Kép

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. december 16., kedd 19:47

Azért nem elfelejteni, hogy a mutyi országában élünk...
Lehet azt elfelejtetni? Napról napra új akciókkal juttatják eszünkbe. :lol:

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. december 16., kedd 19:45

Nem hinném, hogy a CBA-nak is be kell majd zárni vasárnaponként :)

Azért nem elfelejteni, hogy a mutyi országában élünk...

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. december 16., kedd 17:06

Üdv Madridista! :lol: :lol:

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2014. december 16., kedd 16:41

Én is kaptam de ment is a delete egyből. Nincs ilyenekre szükségünk.
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

Vissza: