Pár film:
Pi (1998)
Aronofsky első filmje. Hát érződik is rajta.

Érződik, hogy ez a film a Rekviem előszele. Nagyon hasonló hangulat, a zenék kicsit szürkébbek, és nem olyan nyomasztóak, inkább olyan nem is tudom, érdekesek.

A stílusjegyek már itt is érződtek, igaz, az utóbbi filmjeinél már megnyugodott kicsit a csávó, főleg a Pankrátor (ami egyébként kibaszott jó film), ami nem volt jellemző korábban Aronofskyra. És ha minden igaz, ezzel letudtam (végre) az összes filmjét.
7/10, a maga különlegessége miatt, különben csak 6 lenne.
500 Days of Summer (2009)
Ez meg egy kedves kis szerelmi történet. Tényleg nem az a tipikus, csöpögős nyálas volt, szerintem megtalálták az egyensúlyt és egy abszolút nézhető filmről van szó. A színészek korrektek, a történet is, van pár jó poén is benne, hangulatilag is rendben van, viszont volt pár jelenet, ami annyira tipikusan olyan volt, "hogy ilyen csak a filmekben van". Ettől függetlenül kellemes kikapcsolódás, újranézős nálam.
7,5/10
28 Days Later (2002)
Elkezdtem pótolgatni a Danny Boyle filmeket, és erre esett a választás. Nagyon különleges hangulatú film, végre nem amerikában vannak csak zombik.

Ez a hamisíthatatlan brit hangulat zseniális, nálam ez alapból plusz pont. A színészek is jók voltak, Brendan Gleeson megjelenése kellemes meglepetés volt. A történet nem feltétlenül a zombikra alapszik, inkább az emberek viselkedését, kétségbeesését boncolgatja, illetve hogy vannak olyan buta emberek, akik az orruknál tovább nem látnak.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Érdekes én sem gondolkodtam el sokáig, hogy simán lehet, hogy csak Nagy-Britanniában söpört végig a vírus, nem az egész világon. És először a katona mondja, hogy biztos, hogy karantén alá zárták a szigetet, aztán amikor Jim meglátja a repülőt az égen... Óriási. A vége mondjuk elég gagyira sikeredett, igazi B-kategóriás akciójelenetek sorozata, ez kicsit rontott a dolgon, azonban így is elég jó film szerintem.
8/10