Léon, a profi (Léon, 1994) - a filmklubos filmeken kívül nem nagyon néztem semmit hetek, hónapok óta, ma megtudtam, hogy megszólal Sting egyik legismertebb dala is a filmben
(finom fogalmazva nem tartozott a kedvenceim közé korábban), és néhány Youtube képsor után beleégett az agyamba, hogy ezt ma mindenképp pótolnom kell. Másfél éve már legalább, hogy a gépen pihent, sok dicséretet hallottam már róla korábban, kultuszfilm, de nem szívesen szoktam akciófilmeket darálni, legyen szó híresről, nem felkapott kincsről.
Maximálisan egyetértek a pozitív véleményekkel, valami elképesztő hangulata van az egésznek, nem beszélve a színészekről (Gary Oldman, a fiatal Natalie Portman, és ugye Jean Reno alakítása...frenetikus), és úgy egybevetve minden elemét, majdnem tökéletes.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Közben mintha hasonlított volna pár meg-megszólaló effekt a híres dalra, de a vége felé közeledve magam sem hittem, hogy ez benne lesz, na de amikor elültette a virágot...elképesztő, milyet dobott az egészen...amikor szívesen végig mehet a stáblista.
9,5 pont nálam nincs, egyelőre olyan
9/10, mint a ház, az idő múlásával kiderül, hogy bekerülhet-e a legnagyobbak közé, biztosan újrázva lesz majd.
Most nézem, elképesztő mennyiséghez adta már Luc Besson a nevét, munkásságát, ami a rendezői munkáját illeti eddig a Lucy és Az ötödik elem volt meg, egyik sem volt egy életre szóló emlék, szóval az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlotok tőle kötelezőképp?
Szenvedélyek viharában (Legends of the Fall, 1994) - főszerepben: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn - szintén egy kilencvennégyes darab, nagyon féltem tőle, hogy szenvedés lesz, mert mindennek kinézett előtte, csak nem az én kategóriá(i)mnak (picivel több is mint két óra), de rendkívül pozitívat csalódtam - erős
8/10.
A
Pola X-ről pedig már tettem említést korábban is.