A kovetkezoben ugyan szerintem nem spoilerezek le semmi lenyegeset, de irok velemenyt a sztorirol is ugyhogy biztos ami biztos... Es ugye jobb minel kevesebbet tudni mielott megnezi az ember, szoval csak sajat felelossegre:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Erdekes hogy Bilbo itt is sajnalatosan keveset van vasznon, mint a masodik reszben. Talan meg Legolas es a tundelany szuperduo (akik a konyvben BENNE SINCSENEK!!!
Summazva a harom reszt, azt tudom mondani, hogy megerte a penzet a trilogia, de sajnos varakozason alul maradt, foleg az utan hogy az elso resz hova felrakta a lecet. A gyuruk ura harmasa osszessegeben siman jobb lett. A Hobbitnal szerintem kicsit elszabtak a sztori felosztasat a harom resz kozott. Az elso resz meg aranyosan a konyv kb egyharmadaig terjedt, de onnantol kezdve a konyv kozepet es az utolso harmadanak egy jo reszet is belezsufoltak a masodik filmbe. Igy a kedvenc reszeimet mint pl mirkwood nem lehetett rendesen kibontani, tobbek kozt azert is mert kellett a hely az idiota elfes es lovestorys reszeknek. A harmadik resz egy majdnem egybefuggo csatajelenet kissebb megszakitasokkal ahova amugy a konyv hatralevo par oldalan fennmarado sztorit is azert elmondjak ugy ahogy. Szamomra meglepo modon az egyetlen normalis adalekszalat Dol Guldurt is elinteztek nehany percben nagy sajnalatomra, pedig az a keves nagyon jo volt, birtam volna tobbet is belole.
Az elso reszre ha jol emlekszek 9.5-et adtam, ezt tartom is. A masodik reszre ujranezes utan sem tudok 7-nel tobbet adni sajnos, ezt mar nem emlekszek hanyasra pontoztam anno, de tul sok volt benne a felesleges hulyeseg es keves ido maradt a lenyegre. A harmadik reszre igy frissen talan egy hajszal tobbet adnek ugyhogy legyen 7.5, de meg egyszer biztosan ujra fogom nezni... A harom egyutt meg igy is kap egy 8-ast tolem, de itt hozza kell tenni hogy kicsit azert elfogult vagyok.