OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: OFF

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. november 26., szerda 20:31

Van pénzügy-számvitel is Szegeden, azt is sokan dicsérik. Nagyon jól tanítja a tanár a számviteles tárgyakat (számvitel alapjai, pénzügyi számvitel I-II.), csak rohadt nehéz és baromi sokat követel, de teljesíthető :)

Hosszú távon nem tudok róla elemzést írni, mert ugye KM-es vagyok, meg még csak másodéves, de sok felsőbbéves hallgató ismerősöm mondta, hogy nagyon szidták Deákot (a számviteli szakcsoport feje), de utólag nagyon megtérült az a sok szenvedés, amit ő okozott nekik és már jó szívvel és hálával gondolnak vissza a fickóra.

shoota
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: shoota » 2014. november 26., szerda 20:28

peti_madrid írta:
shoota írta:Közgazdász szakról mik a véleményeitek/tapasztalataitok? Érettségi után nem igazán tudom, hogy minek tanuljak tovább, jelenleg gépészeti szakközépbe járok de ez nem igazán érdekel (emellett sokkal kiemelkedőbbek a tanulmányi eredményeim, mint az ilyen iskolákba járó diákoknak, bánom, hogy nem gimibe jelentkeztem 3 éve..) és valami olyan vonulatúra szeretnék továbbmenni, aminek nincs köze a fizikához, kémiához. Esetleg még az informatika jöhetne szóba nálam, de azt meg unalmasnak találom..
Én Szegeden járok kereskedelem-marketingre, imádom. Nehéznek nehéz, de megtérül a befektetett energia/idő/munka, ezt garantálni tudom. Nyilván itt is vannak olyan tárgyak, amikre azt mondja az ember, hogy abszolut felesleges (lineáris algebra, valószínűségszámítás, stb), de ha véletlenül olyan helyre kerülsz, ahol ezeket kérik, akkor viszont örülni fogsz, mert iszonyatosan színvonalasan tartják meg ezeket a módszertani alapozó kurzusokat a TTIK-s tanárok. Az oktatás színvonalára szerintem nem lehet panasz, kezdenek nyugdíjba vonulni az idősebb, régivágású (fafejű) tanárok és adják át a helyet a fiatal titánoknak (ezt úgy értsd, hogy az átlagéletkor kb 36-40 év). Természetesen a "fiatalok" sem jöttment valakik, mind doktori címmel rendelkezik, a jelenleg még tanító idősebbek pedig gyakorlatilag kivétel nélkül habilitált professzorok. Szerintem marha jól csinálják a dolgot az oktatásszervezők is, mert baromi sok gyakorlat van, ahol kézzelfoghatóan meg tudod tapasztalni azt, amit leadtak előadáson. Ezen felül rengeteg előadást szerveznek különféle magyar és külföldi vállalatok vezérigazgatóival, ahonnan meg aztán végképp baromi sokat tanulhat az ember.

Pénz tekintetében pedig úgy van, hogy ha relatíve magas pontszámmal (410+) vesznek fel, de az államit nem éred el, akkor meg kell pályázni a GTK Tanulmányi Ösztöndíját, ami min. 50%-os tandíjkedvezményt, maximum 100%-osat ad a diákoknak. Továbbá szerintem nem elhanyagolható dolog, hogy maga az élet is sokkal olcsóbb, mint a fővárosban, illetve az egész város a diákokra van kihegyezve, mindenféle kedvezményekre lehetsz jogosult, ha SZTE hallgató vagy.
Köszönöm a tartalmas választ! Ezek a pénzügyi dolgok érdekelnek engem leginkább, illetve a politika. Előbbivel véleményem szerint egyszerűbben el lehet helyezkedni viszonylag, mivel utóbbihoz inkább a kapcsolatok fontosak. 2 év múlva majd kiderül, hogy hová megyek. Mindenesetre a műszaki/informatikai dolgok nálam ki vannak lőve :hmmm:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. november 26., szerda 20:21

Mérnök szakra se menj, ha kedves az életed. :| :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2014. november 26., szerda 20:13

Marci77 írta:Igen,anyámnak is ez a baja,meg én is ezért örlődök rajta. H mindenből egy kicsi nembiztos hogy jó. De 400 pont körül számolnék most max,és nemtudom mire menjek vele.Mérnökiket kizárom,mert fizika,kémia nem megy,humánt se akarok igazán. Így nehéz.
A kifejezetten a közgés szakokra sokan jelentkeznek úgy, hogy igazából nem volt középiskolában gazdasági órájuk, azaz "alapok" nélkül, az elején kicsit nehezebb nekik, de bele lehet lendülni. Leginkább rajtad múlik, hogy milyen irányba szeretnél nyitni, illetve mennyire vagy reál/humán beállítottságú.

Ami biztos, ne menj nagyon matekos szakra, csak ha tényleg megvan hozzá a kellő tudásod/szorgalmad.

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. november 26., szerda 20:04

shoota írta:Közgazdász szakról mik a véleményeitek/tapasztalataitok? Érettségi után nem igazán tudom, hogy minek tanuljak tovább, jelenleg gépészeti szakközépbe járok de ez nem igazán érdekel (emellett sokkal kiemelkedőbbek a tanulmányi eredményeim, mint az ilyen iskolákba járó diákoknak, bánom, hogy nem gimibe jelentkeztem 3 éve..) és valami olyan vonulatúra szeretnék továbbmenni, aminek nincs köze a fizikához, kémiához. Esetleg még az informatika jöhetne szóba nálam, de azt meg unalmasnak találom..
Én Szegeden járok kereskedelem-marketingre, imádom. Nehéznek nehéz, de megtérül a befektetett energia/idő/munka, ezt garantálni tudom. Nyilván itt is vannak olyan tárgyak, amikre azt mondja az ember, hogy abszolut felesleges (lineáris algebra, valószínűségszámítás, stb), de ha véletlenül olyan helyre kerülsz, ahol ezeket kérik, akkor viszont örülni fogsz, mert iszonyatosan színvonalasan tartják meg ezeket a módszertani alapozó kurzusokat a TTIK-s tanárok. Az oktatás színvonalára szerintem nem lehet panasz, kezdenek nyugdíjba vonulni az idősebb, régivágású (fafejű) tanárok és adják át a helyet a fiatal titánoknak (ezt úgy értsd, hogy az átlagéletkor kb 36-40 év). Természetesen a "fiatalok" sem jöttment valakik, mind doktori címmel rendelkezik, a jelenleg még tanító idősebbek pedig gyakorlatilag kivétel nélkül habilitált professzorok. Szerintem marha jól csinálják a dolgot az oktatásszervezők is, mert baromi sok gyakorlat van, ahol kézzelfoghatóan meg tudod tapasztalni azt, amit leadtak előadáson. Ezen felül rengeteg előadást szerveznek különféle magyar és külföldi vállalatok vezérigazgatóival, ahonnan meg aztán végképp baromi sokat tanulhat az ember.

Pénz tekintetében pedig úgy van, hogy ha relatíve magas pontszámmal (410+) vesznek fel, de az államit nem éred el, akkor meg kell pályázni a GTK Tanulmányi Ösztöndíját, ami min. 50%-os tandíjkedvezményt, maximum 100%-osat ad a diákoknak. Továbbá szerintem nem elhanyagolható dolog, hogy maga az élet is sokkal olcsóbb, mint a fővárosban, illetve az egész város a diákokra van kihegyezve, mindenféle kedvezményekre lehetsz jogosult, ha SZTE hallgató vagy.

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. november 26., szerda 19:58

danianevem írta: Valamivel lentebb érdeklődtek a gazdaságinformatikáról, hát alighanem ez a "legkönnyebb" infós szak, csak a corvinusosról tudok nyilatkozni, az ismerőseim nem igazán ájultak el tőle. Olyan adok mindkettőből egy keveset, de egyikből sem eleget problémával szembesült a többség. Meg anno a középiskolás tanárom (informatika és közgazdaságtan tárgyakat oktatja) sem ajánlotta.

A karok/szakok oldalát én is javaslom, de elképzelhető, hogy nem frissítik.
Igen,anyámnak is ez a baja,meg én is ezért örlődök rajta. H mindenből egy kicsi nembiztos hogy jó. De 400 pont körül számolnék most max,és nemtudom mire menjek vele.Mérnökiket kizárom,mert fizika,kémia nem megy,humánt se akarok igazán. Így nehéz.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2014. november 26., szerda 19:33

Kerlon írta:Elvileg a Corvinusnak csak a neve nagy, sok ott tanuló embertől hallottam, hogy csalódtak benne stb.. Meg szokták mondani, hogy gazdag szülők hülye gyerekeinek az egyeteme. :mrgreen:
A második része nem feltétlenül igaz, illetve részben, de így legalább jó kis kapcsolati tőkét lehet szerezni. :mrgreen:

Csalódni némileg én is csalódtam, legalábbis a szakom (alkalmazott közgazdaságtan) egyáltalán nem gyakorlatias. Úgy általánosságban is eléggé elmélet orientált a képzés. A szakok közötti differencia is második évtől kezd megjelenni,pl. a gazdasági képzések elsőévesei szinte teljesen ugyanazt tanulják.

Valamivel lentebb érdeklődtek a gazdaságinformatikáról, hát alighanem ez a "legkönnyebb" infós szak, csak a corvinusosról tudok nyilatkozni, az ismerőseim nem igazán ájultak el tőle. Olyan adok mindkettőből egy keveset, de egyikből sem eleget problémával szembesült a többség. Meg anno a középiskolás tanárom (informatika és közgazdaságtan tárgyakat oktatja) sem ajánlotta.

A karok/szakok oldalát én is javaslom, de elképzelhető, hogy nem frissítik.

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. november 26., szerda 19:21

Kerlon írta:Szerintem az egyetemi/kari honlapon is talál róla információt.
Annyira utálom a bgf oldalát, hogy inkább nem ajánlottam, de amúgy igen ott is biztosan fent van valahol. :mrgreen:

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. november 26., szerda 19:20

Szerintem az egyetemi/kari honlapon is talál róla információt.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. november 26., szerda 19:18

Marci77 írta: Ez is jó lehetne,csak államira nem lesz 449 pontom,költségtérítéseset meg nemigazán akarnék :-( (ezeken a szakokon egységes az állami ponthatár) Mennyi amúgy egy félév ha fizetős lennék? Ezt hol tudom megnézni?
Hát sajnos nagyon húzós, 230k egy félév. A felvi.hu-n fent van minden szerintem, de lehet, hogy jelenleg csak a februárban induló képzéseket mutatja. Tavasszal biztos minden infót megtalálsz.

Marci77
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. november 26., szerda 19:14

pheco írta:
Marci77 írta: vagy a BGF lenne a következő opció.
Én BGF-re(Külkereskedelmi Kar) járok ker-marketing szakra. Úgy hallottam egyébként, hogy nem feltétlen indulnak előnnyel a Corvinusos gazdasági szakon végzett hallgatók munkakeresésnél, mert a BGF gyakorlatiasabb. Statisztika 1-2 a legparább tárgy, meg van ezen kívül még pár húzós, de azért teljesíthető iskola.
Ez is jó lehetne,csak államira nem lesz 449 pontom,költségtérítéseset meg nemigazán akarnék :-( (ezeken a szakokon egységes az állami ponthatár) Mennyi amúgy egy félév ha fizetős lennék? Ezt hol tudom megnézni?

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. november 26., szerda 19:01

Marci77 írta: vagy a BGF lenne a következő opció.
Én BGF-re(Külkereskedelmi Kar) járok ker-marketing szakra. Úgy hallottam egyébként, hogy nem feltétlen indulnak előnnyel a Corvinusos gazdasági szakon végzett hallgatók munkakeresésnél, mert a BGF gyakorlatiasabb. Statisztika 1-2 a legparább tárgy, meg van ezen kívül még pár húzós, de azért teljesíthető iskola.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. november 26., szerda 18:37

Elvileg a Corvinusnak csak a neve nagy, sok ott tanuló embertől hallottam, hogy csalódtak benne stb.. Meg szokták mondani, hogy gazdag szülők hülye gyerekeinek az egyeteme. :mrgreen:

Amúgy én ÓE-s vagyok, de a Keletiről nem tudok véleményt mondani. Mi szívunk rendesen a gazdasági tárgyakkal mérnökhallgatóként, szóval gondolom a gazdasági se egyszerű.
K

Marci77

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. november 26., szerda 18:20

Én is gazdinfón gondolkodok Corvinuson,oda szerintem meglenne a pontom. Sajnos az ilyen kereskedelem-marketing,nemzetközi gazdálkodás és ilyesmi szakokra nem lesz elég pontom,az biztos :-(
Gazdinfón vannak haverjaim,de akinek van róla véleménye,az leírhatná,hogy érdemes-e :)
Angol-matek duóval (+infó,bár a programozás eddig nem ment valami jól) gondolkodnék tovább,de nemigazán tudom,hogy merre.
Óbudairól,mint magáról az egyetemről vélemény? Mert vagy ez vagy a BGF lenne a következő opció.

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. november 26., szerda 16:39

Van itt olyan aki fogorvosit végez/végzett a közelmúltban?
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. november 26., szerda 16:07

Marky írta:egyszer már ráfáztam, mert elkezdtem egy mérnökinfot, de rájöttem az első fizika kurzuson, hogy ez nem fog nekem menni... azért is gondolkozok a másik kettőn.
azt mondják a pti nagyon elméleti szak, kevés gyakorlati órával, míg a gazdinfon több a gazdasági kurzus, de amellett ugyanúgy lehet felvenni a programozós tárgyakat. ebben valaki meg tud erősíteni? :mrgreen:
Nem csak fel lehet venni, fel is kell. Nagyjából igaz.

revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: revolver » 2014. november 26., szerda 16:00

Proginfora akkor menj ha nagyon vágod a matekot, baromi erős a matematikai alapozás. Gazdinfon lesz egy kis linalga meg analízis.

amúgy ha felmész corvinus, bgf, elte honlapjára, letöltöd az operatív tanterveket, láthatod mit tanulnál

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2014. november 26., szerda 15:54

egyszer már ráfáztam, mert elkezdtem egy mérnökinfot, de rájöttem az első fizika kurzuson, hogy ez nem fog nekem menni... azért is gondolkozok a másik kettőn.
azt mondják a pti nagyon elméleti szak, kevés gyakorlati órával, míg a gazdinfon több a gazdasági kurzus, de amellett ugyanúgy lehet felvenni a programozós tárgyakat. ebben valaki meg tud erősíteni? :mrgreen:

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. november 26., szerda 15:27

Marky írta:akkor most felteszek egy nagy kérdést... gazdinfo vagy proginfo? :mrgreen: melyikkel könnyebb elhelyezkedni, melyikben van több tudás és kevesebb rizsa?
Szvsz a gazdinfo-nak könnyebb dolga van, elég nagy területet fed le. A PTI sokkal inkább ráfekszik programozás/matek/elmélet részére, szóval ha vérbeli programozónak képzeled el magad, akkor ez a te szakod. Persze mindkettővel remekül el lehet helyezkedni relatíve jó fizetéssel, ez részletkérdés, inkább a két képzés különbségeit kell szerintem mérlegelni, később nehogy megbánd.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2014. november 26., szerda 15:17

akkor most felteszek egy nagy kérdést... gazdinfo vagy proginfo? :mrgreen: melyikkel könnyebb elhelyezkedni, melyikben van több tudás és kevesebb rizsa?

Vissza: