OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. november 26., szerda 19:14

pheco írta:
Marci77 írta: vagy a BGF lenne a következő opció.
Én BGF-re(Külkereskedelmi Kar) járok ker-marketing szakra. Úgy hallottam egyébként, hogy nem feltétlen indulnak előnnyel a Corvinusos gazdasági szakon végzett hallgatók munkakeresésnél, mert a BGF gyakorlatiasabb. Statisztika 1-2 a legparább tárgy, meg van ezen kívül még pár húzós, de azért teljesíthető iskola.
Ez is jó lehetne,csak államira nem lesz 449 pontom,költségtérítéseset meg nemigazán akarnék :-( (ezeken a szakokon egységes az állami ponthatár) Mennyi amúgy egy félév ha fizetős lennék? Ezt hol tudom megnézni?
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. november 26., szerda 19:01

Marci77 írta: vagy a BGF lenne a következő opció.
Én BGF-re(Külkereskedelmi Kar) járok ker-marketing szakra. Úgy hallottam egyébként, hogy nem feltétlen indulnak előnnyel a Corvinusos gazdasági szakon végzett hallgatók munkakeresésnél, mert a BGF gyakorlatiasabb. Statisztika 1-2 a legparább tárgy, meg van ezen kívül még pár húzós, de azért teljesíthető iskola.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. november 26., szerda 18:37

Elvileg a Corvinusnak csak a neve nagy, sok ott tanuló embertől hallottam, hogy csalódtak benne stb.. Meg szokták mondani, hogy gazdag szülők hülye gyerekeinek az egyeteme. :mrgreen:

Amúgy én ÓE-s vagyok, de a Keletiről nem tudok véleményt mondani. Mi szívunk rendesen a gazdasági tárgyakkal mérnökhallgatóként, szóval gondolom a gazdasági se egyszerű.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. november 26., szerda 18:20

Én is gazdinfón gondolkodok Corvinuson,oda szerintem meglenne a pontom. Sajnos az ilyen kereskedelem-marketing,nemzetközi gazdálkodás és ilyesmi szakokra nem lesz elég pontom,az biztos :-(
Gazdinfón vannak haverjaim,de akinek van róla véleménye,az leírhatná,hogy érdemes-e :)
Angol-matek duóval (+infó,bár a programozás eddig nem ment valami jól) gondolkodnék tovább,de nemigazán tudom,hogy merre.
Óbudairól,mint magáról az egyetemről vélemény? Mert vagy ez vagy a BGF lenne a következő opció.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. november 26., szerda 16:39

Van itt olyan aki fogorvosit végez/végzett a közelmúltban?
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. november 26., szerda 16:07

Marky írta:egyszer már ráfáztam, mert elkezdtem egy mérnökinfot, de rájöttem az első fizika kurzuson, hogy ez nem fog nekem menni... azért is gondolkozok a másik kettőn.
azt mondják a pti nagyon elméleti szak, kevés gyakorlati órával, míg a gazdinfon több a gazdasági kurzus, de amellett ugyanúgy lehet felvenni a programozós tárgyakat. ebben valaki meg tud erősíteni? :mrgreen:
Nem csak fel lehet venni, fel is kell. Nagyjából igaz.

revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: revolver » 2014. november 26., szerda 16:00

Proginfora akkor menj ha nagyon vágod a matekot, baromi erős a matematikai alapozás. Gazdinfon lesz egy kis linalga meg analízis.

amúgy ha felmész corvinus, bgf, elte honlapjára, letöltöd az operatív tanterveket, láthatod mit tanulnál

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2014. november 26., szerda 15:54

egyszer már ráfáztam, mert elkezdtem egy mérnökinfot, de rájöttem az első fizika kurzuson, hogy ez nem fog nekem menni... azért is gondolkozok a másik kettőn.
azt mondják a pti nagyon elméleti szak, kevés gyakorlati órával, míg a gazdinfon több a gazdasági kurzus, de amellett ugyanúgy lehet felvenni a programozós tárgyakat. ebben valaki meg tud erősíteni? :mrgreen:

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. november 26., szerda 15:27

Marky írta:akkor most felteszek egy nagy kérdést... gazdinfo vagy proginfo? :mrgreen: melyikkel könnyebb elhelyezkedni, melyikben van több tudás és kevesebb rizsa?
Szvsz a gazdinfo-nak könnyebb dolga van, elég nagy területet fed le. A PTI sokkal inkább ráfekszik programozás/matek/elmélet részére, szóval ha vérbeli programozónak képzeled el magad, akkor ez a te szakod. Persze mindkettővel remekül el lehet helyezkedni relatíve jó fizetéssel, ez részletkérdés, inkább a két képzés különbségeit kell szerintem mérlegelni, később nehogy megbánd.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2014. november 26., szerda 15:17

akkor most felteszek egy nagy kérdést... gazdinfo vagy proginfo? :mrgreen: melyikkel könnyebb elhelyezkedni, melyikben van több tudás és kevesebb rizsa?

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. november 26., szerda 15:14

még aki a sima minimálbért kapja, annak is jöhet rá adott esetben pótlék (például műszakpótlék) vagy cafeteria.
a szakmunkás minimálbér pedig már egy kicsivel jobb.
tehát azért ez a 400 forint körüli nettó órabér az alja, az érettségi nélküli közmunkások is megkeresik nagyjából.
(50 ezer/126 óra)

persze láttam már példákat rá, hogy 350-ben dolgoztak dinnyében vendégmunkások vagy hogy valakit a nettó 66 ezres minimálbérért a hivatalos 8 órán felül is copatnak még naponta, de az már tényleg nem emberi.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. november 26., szerda 14:54

és minden olyan esetben, ahol többet keres az ember, ott már simábban/simán megvan.
Ahol többet keres, ott simábban megvan. Remek ténymegállapítás :Đ
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. november 26., szerda 14:51

Egy napról beszéltél...
igen, így egy napra az alap minimálbérrel 3200, szakmunkás minimálbérrel 3500 forint.
10 euró, nagyjából 3100 Ft, minimálbérrel a 8 óra alatt olyan simán nem jön össze, csak éppen...
rendben, az alap minimálbér esetében éppen, de a szakmunkás minimálbér esetében, és minden olyan esetben, ahol többet keres az ember, ott már simábban/simán megvan.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. november 26., szerda 14:41

én úgy számoltam ezt, hogy legyen 66 ezer a nettója a minimálbérnek, az 168 óra munkára is 400 forintos nettó órabér, ami két nap alatt (8 órás munkaviszonyban) 6400 forint, 21 euró.
a szakmunkás minimálbér esetében pedig 75 ezer a nettó, ott is 168 órára levetítve az pedig 440 forintos nettó órabér, ami 7000 forint, 23 euró két munkanapra.
Egy napról beszéltél...
akkor magyarország nagyon jó, mert itt 1 nap alatt simán megkeresed a 10 eurót.
10 euró, nagyjából 3100 Ft, minimálbérrel a 8 óra alatt olyan simán nem jön össze, csak éppen...
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa

HozzászólásSzerző: revolver » 2014. november 26., szerda 14:41

Nincs ilyen szak egyetlen felsőoktatási intézményben sem, hogy közgazdász szak. Van turizmus-vendéglátás, kereskedelem-marketing, emberi erőforrások, nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy-számvitel, alkalmazott közgazdaságtan és a legnehezebb gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés szak.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. november 26., szerda 14:36

Attól függ hol és mennyi munkával.
Indulj ki abból, hogy az aktuális minimálbér bruttó 101.500 ft.
én úgy számoltam ezt, hogy legyen 66 ezer a nettója a minimálbérnek, az 168 óra munkára is 400 forintos nettó órabér, ami két nap alatt (8 órás munkaviszonyban) 6400 forint, 21 euró.
a szakmunkás minimálbér esetében pedig 75 ezer a nettó, ott is 168 órára levetítve az pedig 440 forintos nettó órabér, ami 7000 forint, 23 euró két munkanapra.
ez pedig már azért inkább az alsó határ...

shoota

HozzászólásSzerző: shoota » 2014. november 26., szerda 14:21

Közgazdász szakról mik a véleményeitek/tapasztalataitok? Érettségi után nem igazán tudom, hogy minek tanuljak tovább, jelenleg gépészeti szakközépbe járok de ez nem igazán érdekel (emellett sokkal kiemelkedőbbek a tanulmányi eredményeim, mint az ilyen iskolákba járó diákoknak, bánom, hogy nem gimibe jelentkeztem 3 éve..) és valami olyan vonulatúra szeretnék továbbmenni, aminek nincs köze a fizikához, kémiához. Esetleg még az informatika jöhetne szóba nálam, de azt meg unalmasnak találom..

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. november 26., szerda 14:12

'shutterisland írta:
Itt két teljes napot dolgozott volna 10 euróért
akkor magyarország nagyon jó, mert itt 1 nap alatt simán megkeresed a 10 eurót. :mrgreen:
Attól függ hol és mennyi munkával.
Indulj ki abból, hogy az aktuális minimálbér bruttó 101.500 ft.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. november 26., szerda 14:07

Itt két teljes napot dolgozott volna 10 euróért
akkor magyarország nagyon jó, mert itt 1 nap alatt simán megkeresed a 10 eurót. :mrgreen:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. november 26., szerda 13:58

Nekem két unokatestvérem Belgiumban, Antwerpenben dolgozik, panelházakat bontanak le, szállást nem kell fizetniük, egy szoba 3 fő (+ zuhanyzó, kábeltévé, szinte minden adva van), szombat-vasárnap szabad, 10 eurós órabér, ha pontosan emlékszem. Két hete átnéztek busszal Párizsba, korábban pedig Rotterdamba. 50 euróért másfél hónapja megvette a jegyet a kedvenc lemezlovasa koncertjére (Armin van Buuren), a koncert napján volt, aki 500-at is kínált érte, gondolta, hogy az életben nem lesz több ilyen lehetősége...Ukrajna, elment, 20000 ember, őrület. A másik pedig jövőre tervezi a lagzit, hát, lesz miből... Itt két teljes napot dolgozott volna 10 euróért, nem pedig egy órát...
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Vissza: