OFF
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Re: OFF
még aki a sima minimálbért kapja, annak is jöhet rá adott esetben pótlék (például műszakpótlék) vagy cafeteria.
a szakmunkás minimálbér pedig már egy kicsivel jobb.
tehát azért ez a 400 forint körüli nettó órabér az alja, az érettségi nélküli közmunkások is megkeresik nagyjából.
(50 ezer/126 óra)
persze láttam már példákat rá, hogy 350-ben dolgoztak dinnyében vendégmunkások vagy hogy valakit a nettó 66 ezres minimálbérért a hivatalos 8 órán felül is copatnak még naponta, de az már tényleg nem emberi.
a szakmunkás minimálbér pedig már egy kicsivel jobb.
tehát azért ez a 400 forint körüli nettó órabér az alja, az érettségi nélküli közmunkások is megkeresik nagyjából.
(50 ezer/126 óra)
persze láttam már példákat rá, hogy 350-ben dolgoztak dinnyében vendégmunkások vagy hogy valakit a nettó 66 ezres minimálbérért a hivatalos 8 órán felül is copatnak még naponta, de az már tényleg nem emberi.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Ahol többet keres, ott simábban megvan. Remek ténymegállapítás :Đés minden olyan esetben, ahol többet keres az ember, ott már simábban/simán megvan.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
igen, így egy napra az alap minimálbérrel 3200, szakmunkás minimálbérrel 3500 forint.Egy napról beszéltél...
rendben, az alap minimálbér esetében éppen, de a szakmunkás minimálbér esetében, és minden olyan esetben, ahol többet keres az ember, ott már simábban/simán megvan.10 euró, nagyjából 3100 Ft, minimálbérrel a 8 óra alatt olyan simán nem jön össze, csak éppen...
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
én úgy számoltam ezt, hogy legyen 66 ezer a nettója a minimálbérnek, az 168 óra munkára is 400 forintos nettó órabér, ami két nap alatt (8 órás munkaviszonyban) 6400 forint, 21 euró.
Egy napról beszéltél...a szakmunkás minimálbér esetében pedig 75 ezer a nettó, ott is 168 órára levetítve az pedig 440 forintos nettó órabér, ami 7000 forint, 23 euró két munkanapra.
10 euró, nagyjából 3100 Ft, minimálbérrel a 8 óra alatt olyan simán nem jön össze, csak éppen...akkor magyarország nagyon jó, mert itt 1 nap alatt simán megkeresed a 10 eurót.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Nincs ilyen szak egyetlen felsőoktatási intézményben sem, hogy közgazdász szak. Van turizmus-vendéglátás, kereskedelem-marketing, emberi erőforrások, nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy-számvitel, alkalmazott közgazdaságtan és a legnehezebb gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés szak.
- 'shutterisland
én úgy számoltam ezt, hogy legyen 66 ezer a nettója a minimálbérnek, az 168 óra munkára is 400 forintos nettó órabér, ami két nap alatt (8 órás munkaviszonyban) 6400 forint, 21 euró.Attól függ hol és mennyi munkával.
Indulj ki abból, hogy az aktuális minimálbér bruttó 101.500 ft.
a szakmunkás minimálbér esetében pedig 75 ezer a nettó, ott is 168 órára levetítve az pedig 440 forintos nettó órabér, ami 7000 forint, 23 euró két munkanapra.
ez pedig már azért inkább az alsó határ...
- shoota
Közgazdász szakról mik a véleményeitek/tapasztalataitok? Érettségi után nem igazán tudom, hogy minek tanuljak tovább, jelenleg gépészeti szakközépbe járok de ez nem igazán érdekel (emellett sokkal kiemelkedőbbek a tanulmányi eredményeim, mint az ilyen iskolákba járó diákoknak, bánom, hogy nem gimibe jelentkeztem 3 éve..) és valami olyan vonulatúra szeretnék továbbmenni, aminek nincs köze a fizikához, kémiához. Esetleg még az informatika jöhetne szóba nálam, de azt meg unalmasnak találom..
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Attól függ hol és mennyi munkával.'shutterisland írta:akkor magyarország nagyon jó, mert itt 1 nap alatt simán megkeresed a 10 eurót.Itt két teljes napot dolgozott volna 10 euróért![]()
Indulj ki abból, hogy az aktuális minimálbér bruttó 101.500 ft.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
akkor magyarország nagyon jó, mert itt 1 nap alatt simán megkeresed a 10 eurót.Itt két teljes napot dolgozott volna 10 euróért

- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Nekem két unokatestvérem Belgiumban, Antwerpenben dolgozik, panelházakat bontanak le, szállást nem kell fizetniük, egy szoba 3 fő (+ zuhanyzó, kábeltévé, szinte minden adva van), szombat-vasárnap szabad, 10 eurós órabér, ha pontosan emlékszem. Két hete átnéztek busszal Párizsba, korábban pedig Rotterdamba. 50 euróért másfél hónapja megvette a jegyet a kedvenc lemezlovasa koncertjére (Armin van Buuren), a koncert napján volt, aki 500-at is kínált érte, gondolta, hogy az életben nem lesz több ilyen lehetősége...Ukrajna, elment, 20000 ember, őrület. A másik pedig jövőre tervezi a lagzit, hát, lesz miből... Itt két teljes napot dolgozott volna 10 euróért, nem pedig egy órát...
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Most már pláne nem értelek, és te sem engem.
Hagyjuk, good luck.
Ezt írtad pár napja, most meg azt, hogy csak oda...Majd meglátom, hogy alakulnak ott a dolgok. De sanszos, hogy új hely után kell nézni.Az a baj németül nem beszélek máshol meg nem hiszem, hogy lenne ilyen magas minimálbér.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- mathers
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane
Jah azt vágom, nem a nyelv miatt nem mennék oda. Meg mondjuk Anglia nekem nagy szerelmem.Ezek szerint még nem fordítottál elég figyelmet a külföldi munkakeresésre.
Attól függetlenül, hogy mondjuk Spanyolország, lehet, hogy egyáltalán nem feltétel a spanyol nyelvtudás.
Millió helyre keresnek angol és egy kelet-európai nyelvtudással embereket.
Ha mindenképpen ragaszkodsz a vendéglátáshoz, akkor valamivel más a leányzó fekvése, meg persze nem vagyunk egyformák, de én nem várnék a sültgalambra, hogy majd beraknak.

Sült galambra meg nem várok, mert már voltam intézkedni 3 hely van, ahova mehetek tavasszal. Még gondolkodom rajta egy kicsit, aztán tavasszal go. Lenne olyan hely is, ahová már akár jövő héten mehetnék, de rendezni akarom előtte az itthoni adósságaimat, hogy ne maradjon semmi. És mivel most több munka miatt többet keresek így a februári fizetésemből meg is van.

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Egyelőre nincsenek, vagyis nem célom, mert már nehezebben mozgok a gyerkőc miatt. Itthon jó a melóm, jó keretek között dolgozhatok, stb.messideco írta:R24, neked mik a terveid külfölddel kapcsolatban? Nem kötekedésképp, csak érdekel
Ha mozdulnom kéne valamiért, akkor első körben Anglia lenne a célállomás, ha már megvan az NI numberem és a bankszámlám, meg egy rakat ismerős.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ezek szerint még nem fordítottál elég figyelmet a külföldi munkakeresésre.
Attól függetlenül, hogy mondjuk Spanyolország, lehet, hogy egyáltalán nem feltétel a spanyol nyelvtudás.
Ha mindenképpen ragaszkodsz a vendéglátáshoz, akkor valamivel más a leányzó fekvése, meg persze nem vagyunk egyformák, de én nem várnék a sültgalambra, hogy majd beraknak.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- mathers
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane
Mondjuk úgy nem vettem el a lehetőségét az miatt, ami most angliába lesz a fizetés terén. Sokat olvastam utána és még így is megéri. Németül nem tudok szóval az kilőve. Luxemburgba se elég igazán egy angol. Spanyol, görög meg ilyenek pedig annyival többet nem adnak. Szóval Anglia éri meg még így is. Meg úgy akarok kimenni, hogy van már munkahelyem és szállásom is. Nem ott kint keresgélni. Ez pedig a sulimmal oldható meg jelenleg.Két napja még új ország után akartál nézni, nem?
Ahogy nézem, nálad az a legfőbb baj, hogy fogalmad sincs, hogy mit akarsz, ennek ellenére túltervezed. Menj ki, dolgozzál, aztán majd alakul. Elveszel a részletekben, meg már előre számolod a meg nem keresett pénzt. Hülyeség.

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Két napja még új ország után akartál nézni, nem?mathers írta:Bár lehet engem is beszippant majd a kinti élet és nem vágyok haza. Sose lehet tudni. Ebben az esetben Angliába nyitok valami vállalkozást.Egyébként ott állítólag könnyű vállalkozást nyitni és nehéz is taccsra tenni, mert nagyon védik a vállalkozókat.
Ahogy nézem, nálad az a legfőbb baj, hogy fogalmad sincs, hogy mit akarsz, ennek ellenére túltervezed. Menj ki, dolgozzál, aztán majd alakul. Elveszel a részletekben, meg már előre számolod a meg nem keresett pénzt. Hülyeség.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hala real
- Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
vallalkozasokkal nem tudom mi a helyzet itt kint, viszont lehet beprobalok majd egy mekit masodallasban, es akkor olyan, mintha otthon szereztem volna egy diplomat. :Đ
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.
"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)
"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo
"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo
- mathers
Bár lehet engem is beszippant majd a kinti élet és nem vágyok haza. Sose lehet tudni. Ebben az esetben Angliába nyitok valami vállalkozást.
Egyébként ott állítólag könnyű vállalkozást nyitni és nehéz is taccsra tenni, mert nagyon védik a vállalkozókat.

- hala real
- Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
igen, itt is azt mondjak..van par magyar, toluk kerdezgetem a dolgokat, amennyire birom. szerintuk jo dontest hoztam, hogy kijottem.'shutterisland írta:nagyon sokan menni ki úgy, hogy egy lakás árát akarják összegyűjteni, esetleg hiteleket rendezni vagy vállalkozáshoz tőkét szerezni, aztán hazajönni.
a valóság meg az, hogy általában aki megszokja a kinti létet és leküzdi a honvágyat, az a szerettek látogatásán kívül bazira nem vágyik már vissza.
egyebkent lassan tobb ismerosom el kulfoldon, mint otthon...ez viszont borzaszto
itt csak 4 honapig biztositjak a szallast, illetve kapok reggelit es ebedet munkanapon...aztan ha kikoltozok, az nagyon sokba fog kerulni, ezert szeretnek masodallast.mathers írta:Én tavasszal költözöm majd angliába szállodai munkára. Nem tudom még, hogy recepciós vagy pincér leszek-e. Szállodai munka annyival jobb, hogy van szállás és ellátás így nem igazán kell költened semmire.(mondjuk engem suli közvetít) Elég jól félre tudok tenni. Aztán arra gondoltam, hogy a kint megszerzett pénzből valami kisebb vállalkozást kéne megpróbálni itthon. Nem tudom még mit. Valami olyat, amire igény lenne és működne is. És ezáltal lenne egy + láb, ami havonta azért hoz egy korrekt összeget.
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.