HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. november 25., kedd 21:05
egy éve új licenceket szereztek be(ugye kiderült hogy a régi holland módszert,amivel pl engem is tanítottak) azt Both József meghamisította,és mást tanítottak itthon mint amit kint valójában kaptak anyagot(ejj hányszor tettem fel az edzőimnek a kérdést hogy ez mitől holland módszer,hiszen nyilvánvaló volt a számomra,hogy a hollandok nem ezt játsszák......), szóval,új licenc van,kis területű,de a területéhez képest sikeres országok rendszerét akarják adoptálni(belga,osztrák,svájc), erről korábban írtam is,ezzel semmi baj nem lenne(mondjuk a magyar foci mindig is különbözött ezektől a stilusoktól,hiszen a brazilok pl tőlünk lesték a virtust anno 60 éve), a magyar mindig is ügyes volt,okosba nyomta és zsivány volt,fineszes,ötletes és nem átallott minden trükköt bedobni hogy győzzön....ez a magyar virtus,és eközben felnevelkedtek egyének és nagy tehetségek a nyomorból,szegénységből....mert ugye ne feledjük el a foci mitől lett FOCI.....a szegénységből.
Most is azt vallom,nem elég a módszer,hanem a közeg ami ezt oktatja,aki NEVEL,az ehhez nem ért.....a roma kis gyerek sem születik tolvajnak,a körülmények nevelik azzá....a magyar focista nem rosszabb a többitől,a körülmények teszik azzá....ezt pedig nem tudják ezzel megváltoztatni. Ahogy korábban is írtam,a legtöbb alak,aki a magyar fociban él és dolgozik,nem ért hozzá.....túlélő művész,és nem érdeke ezen változtatni,hiszen alapvetően semmihez sem ért,de ide ebbe a közegbe befogadták,betolták.....valahogy,ő meg köszöni és elvan benne , tudás,tehetség,korrektség nélkül.....elvan,mert fizetnek érte. Hiszen ez a rendszer lényege,a pénz,amit VALAKI eloszt,hogy kinek,és menyit,azt majd VALAKI megmondja. Hozzá kell idomulni,és akkor minden fasza.....ja,hogy fociról van szó,az nem érdekes most.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.