András93 írta:Szerintem pont ezért jobbak a németek, ha megnézed BL-ben, Európa Ligában is jók. A Bayern persze kiemelkedik, de Dortmund, Schalke, Leverkusen felveszi a versenyt a többi angollal (Chelseat most vegyük le, de a Schalke x-elt velük is). Nem véletlenül vezeti 3 német a csoportját, és a 4. is második. Angoloknál van 1-1 csapat 1-4. helyig.
Ilyenek alapján hülyeség szerintem meghatározni, jelenleg még azért presztízs miatt jobb az angol klubfoci.
De.
Kollektíve nézve a modern fociba németek nagyon jól léptek be és ezért könnyen lépéselőnyben lehetnek rövid időn belül. Remek az utánpótlásuk is. Klubszintre levetítve ennek olyan hatása lesz, hogy a Dortmund esetleg meg tudja tartani a kulcsjátékosait, a többi nagyobb középcsapat pedig a jelenleg legerősebb nemzeti válogatott peremembereire építheti a keretét. Sokat erősödnek majd.
Angliában pedig továbbra is 4-5x áron juthatnak hozzá hazai játékosokhoz, akik szintén perememberek egy jóval gyengébb válogatottban. Remek példa erre Lallana meg Lambert.
El fog szépen oszlani, persze ehhez az is kell, hogy ne adja be mindenki a derekát a bajoroknak, akik minden játékost elhappolnak, csak azért, mert volt egy jó szezonja és nehogy más emiatt ütőképes legyen. Nekem ez a predikcióm, aztán ki tudja, lehet faszság, egyelőre látok benne logikát.