cart írta:Most ha Neymar volt 60, akkor a PL legjobb játékosáért, akinek még 3 évig élő szerződése van, alaptalanul kérnének szerinted 80-90-et? Az engem nem érdekel, hogy hány Bale mezt fognak eladni, mint ahogy a Tottenham vezetőit se érdekli onnantól, hogy ez a Realnak mennyire lesz jövedelmező üzlet. Gondolom Pereznek meg Zidanenak csak jobb szeme van hozzá, mint az itteni önjelölt szakértőknek, hogy üzletileg se lenne nagy bukta a gyerek.
Amit nem értesz meg az az, hogy itt nem csak a játéktudás számít. Ha emiatt kidobnánk (mert ez kidobás) ennyi pénzt Bale-re meg mondjuk 65-öt Vidalra, akkor még csődbe is mehet kis túlzással a Real. Ronaldo érkezése előtt 1 évvel megvolt a bankgarancia! Kakát is hitelből vettük. És ami fontos, hogy a mezeladásokból VISSZAHOZTÁK ezt a vételárat+kamatokat. A fizetésüket teljesen (Ronaldonál) vagy most már csak részben (Kaká) állja a reklámbevételük klubnak adott része. Erre mondják, hogy ingyen játszik.
A Te példádnál maradva, Neymarnak a vételár java része a megkenés volt, mert a Barca nem számított rá, hogy a Santostól is meg kell majd venniük. Ugyanakkor a mezeladásokból egy ilyen marketingértékű játékos simán visszahozza az árát. Bale-nek közelében sincs a marketingértéke Neymarhoz képest (Ronaldohoz lehetne mérni). Még ha sportszakmailag jól is járnánk (amiben én nem vagyok biztos), akkor sem térülne meg a biznisz gazdaságilag. Kakát szidjátok, pedig akkor Bale lenne a pénzügyi feketelyuk.
Mythos90 írta:Én sem értek itt pár embert, úgy beszélnek itt sokan, mintha az ő pénzüket költené el a klub.
Mert az a pár ember sportgazdaságilag gondolkozik, ahogy szerencsére Pérez is. Ha nem így tenne, akkor most a Real Madrid nem tartana ott, hogy gazdaságilag versenyezhessen az újgazdag klubokkal.
RaúlRealMadrid írta:Nem értem miért nem lehet megadni CR-nek azt a 75%-ot... annyira rá vagyunk szorulva arra a tetves 15%-ra?

Mert válság van, és mert a tv-s bevételek nem sokára drasztikusan csökkenhetnek, és mert Ronaldo eddig került adókkal(!) crika +15-16=-1 millióba, azaz nyereséget termelt, ezután viszont +24-8 = +16 milliós kiadás lenne. ~17 millió eurót a klub nem teremt csak úgy elő a semmiből. Ha nem tudnád, ez volt az idei profitunk nagyságrendje is, amennyire én emlékszem.
Akkor én most írjam azt, hogy nem értem az embereket akik csak így szórják a pénzt, és azt mondják, hogy nem a mi pénzünk, akkor mi a gond?!
Press írta:nyilván rengeteg pénz jön be a marketingbevételekből, CR összes ilyen jellegű jövedelme tavaly 16 millió volt. (ugye annak a 60%-át kapja meg). Ettől függetlenül én nem értem, hogy ezek a jövedelmeknek akár egy minimális része is miért illetné a klubbot? Ezt a játékos magának intézi, ő köt szerződést a reklámcégekkel magánúton, nem más. A játékteljesítményét nem befolyásolja, szóval a csapat nem tudom miért tart rá igényt. Rendben, hogy rengeteg pénzbe került, a fizetése is sok, de szerintem ennek a pénznek egyáltalán nem kéne h köze legyen a csapathoz. Összehasonlításképp a Barcelona összes játékosa a marketingbevételek 100%-át megkapja (vagy megtarthatja, ha jobban tetszik) így Messi is eltett
Minden csapatnál úgy van tudtommal, mint a Barcánál. Ezt a modellt Pérez vezette be még a Galaktikusok idején. Ezért hoztuk el Beckhamet, és ezért tartunk gazdaságilag ott ahol. Enélkül most nem lenne Ronaldonk és Kakánk (bár utóbbiért nem sokan hullajtanak könnyeket), de nem lett volna valószínűleg Zidane-unk, Figonk stb. sem.
A többit Morientes megválaszolta. Aki a Realban játszik, többször van szem előtt. A cégek szívesebben reklámoznak velük, így növelve a marketingértéküket. Ebből kíván (szerintem joggal) részesülni a klub is.