hehe írta:
2002 óta nem volt kiemelkedő aranylabda esélyes klasszis vébén.
gyorsult a foci, kezdenek elmosódni a posztok, a sebesség, erő sokkal többet számít, a következő lépés, hogy sok kis céronaldo futkorászik majd. pont ezért nem fogják egy ideig megdönteni a rekordjait, mert most ő pl megelőzi a korát.
a braziloknak pár év és igazodnak a trendhez, ők a kombinációs készséggel, technikával fognak megint kitűnni (előzetes jeleket már láttam a korosztályos válogatottjaiknál, különösebben nem aggódok értük, mindig meg tudtak újulni, ha kellett), a spanyolok visszaesnek az aranygeneráció kiégése miatt, nem nagyon fognak nyerni semmit, most a németek vannak a topon egy ideig, ha okosan csinálják.
Szerintem azért a brazil foci most kisebb válságban van, mert 2006 óta nem igazán voltak meghatározó tényező. Az egész csapatban 3 olyan játékos van, aki a világon bárhova beférne: Silva, Marcelo meg Neymar. A többi játékos meg erős középcsapatok emberei vagy oldschool német stílusú Oscar. Ráadásul egyre kevesebb brazil tehetséget látsz a top ligákban is.
Szerintem a Spanyolokkal nem lesz gáz, mert meg van az utánpótlásuk, a németek dettó. A hollandoknál generáció váltás van az Angoloknál meg talán most érik be egy erősebb generáció... Ezek megint csak a dél-amerikaiak ellen szólnak. Főleg úgy, hogy Argentínában továbbra sincs védelem és a középpályán is komoly lyukak vannak. Kolumbia lehet még érdekes onnét, aztán kifújt. Uruk is leeresztettek. Európa dominálni fog szerintem még legalább egy VB-t.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K