A menedzser módról tudok írni egy kicsit. Ha nem játszottál a 12 óta, akkor a 15 menedzser módja nagyon jó, bár a 14-hez nagyon hasonló. Van 1-2 eltérés. A fiatalok jobban fejlődnek, ha gyakran játszatod őket, így az ifiakadémia szerintem tetszeni fog, bár kevesebb a 90+ potenciálú játékos. Az öregek nem fejlődnek vissza olyan gyorsan, ha játszanak, nekem Casillas 84-88-ra felment pár hónap után. Annyi plusz van még a 14-hez képest, bár ez szerintem nagyon nem szükséges hogy ha elkezded egy csapatnál, a felderítő elmondja, mi a hiányposzt, bár ezt szerintem Te is észreveszed
nem tudom, tudod-e, hogy a 14-től már nem látszanak a játékosok összértékei, ez néha nagy hátrány, ezért szoktam adatbázisokat használni. Úgy kell játékosokat keresni, hogy kiküldöd egy adott helyre(pl. Németország), megadod, milyen típusú legyen(kezdőjátékos, ígéretes, tempós, távlövő stb...)m megadod a kort, a posztot, és ami hasznos, azt is meg tudod, mikor jár le a szerződése. Ez azért hasznos, mert a 14-től ,a játékosok szerződésének fél evvel lejárta előtt el tudod hozni(mint Lewat a Bayern). Ha találtál játékosokat, meg tudod kérni a felderítőt, hogy figyelje meg, vagy elutasítod. Pár nap(ez változó, 6-30 napig) alatt felderíti, megtudja az adatokat. A 15-ben viszont már, ha felderíti, akkor kiderülnek a teljes adatai, 14-ben csak körülbelüli adatokat kapsz(pl.:14-ben: távoli lövés:77-83; 15-ben: távoli lövés:80). Ami a 13-ban jó:ott tudtál még pontos adatokra keresni, ez különösen akkor jó, ha kis csapattal kezdesz, és szabadúszókat keresel.
A 15 a legjobb, ez egyértelmű, maga a játékmenet is, és ha ráveszed magad, akkor az Ultimate Team is el van találva. Viszont, ha nem tetszik neked ez a felderítősdi(egyébként jó cucc, van benne kihívás), akkor a 13, bár vannak jó adatbázisok, én ezt szoktam: sofifa.com.
Szerk.:miután megírtam, azután olvastam el mégegyszer a hozzászólásod, és akkor láttam, hogy a 13-on játszottál. Akkor azt tudod, hogy milyen. A 13 és a 14 közt vannak elég nagy különbségek, mint írtam, a 15 a 14-nnek a továbbfejlesztett, jobb változata(szigorúan a menedzser módról írtam itt).