tucsoki írta:AHS 4x01
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tetszett is meg nem is, túl tömörnek éreztem ezt a részt. Kíváncsian várom a folytatást, az Asylum annyira bejött, hogy nagyon nem lenne szívem kaszálni, szóval remélem csak jobb lesz...
Csatlakozom lordgabihoz, érdemes folytatni. A második évadhoz képest másabb a történetvezetés, most kicsit lassítottak a szálakon, nem annyira in medias res, viszont így lehet, hogy nem esnek abba a hibába, mint a 3. évadnál.
American Horror Story s04e05
Nem volt rossz, de vegyesek az érzéseim. Valószínűleg rosszul értelmeztem pár dolgot:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Forgatókönyvírói és/vagy vágói hibákat véltem felfedezni. Bár azt sem tartom kizártnak, hogy valami Christopher Nolan-homage lett ez a rész.
Ugyanis számomra nem volt koherens a Sziámi-ikrek szála. A végére úgy tűnt, hogy nem haltak meg, mivel Elsa bekopogtatott Dandyékhez - ő egyre zseniálisabb, ebben a részben már-már Amerikai pszicho kaliberré emelkedett-, akik ugye szívesen befizettek volna egy körre az ikrekkel. Viszont a rész közepén kétféleképpen vették fel a cupcake-es jelenetsort, de egyáltalán nem adtak támpontot, hogy melyik is a vége. Ugyanakkor a múzeumban lehúzták a leplet, sugallva, hogy ott végzik az ikrek... Szerintem még nem írták ki a karakterüket, de pár rész múlva a "gyűjtős" szál lesz előtérben.
Ezek annyira még nem is nevezhetők hibának, de elég gyengén oldották meg. A történetben is volt pár furcsa dolog, egyrészt a hárommellű nő most jött rá, hogy nő? Eddig nem tűnt fel neki, hogy van vaginája? A nagy csikló nem egyenlő a pénisszel... A másik a telefonbeszélgetés volt, kb. mint egy 80-as évekbeli egyetem-reklám...