a citynél mindenekelőtt egy nagytakarítás kéne. a milner féle kerékkötőket kiszórni, 100 millió biztos összejönne belőlük, lévén a brit játékosok ára sokkal magasabb, mint egy portugál vagy német játékosé.
a hart-kompany-silva-aguero sor kiegészülve 1-2 megtartható arccal egy jó alap lenne, köréjük pedig igazolniuk kéne olyan játékosokat, akik nem csak futni tudnak vicsorítva, hanem a labdát le is tudják venni.
pellegrini már kiöregedett a mai fociból, ő nekem mindig is a latin wenger volt, aki rohadt szép játékot tud játszatni, szereti a labdabirtoklásra kihegyezni a csapatát, de hosszútávon nem tud teljesíteni. nem tud konzisztens jó teljesítményt kihozni a csapatából. ha emlékeztek a villarrealra, ott is ez a hullámzás volt megfigyelhető, de még egy szezonon belül is. volt időszak, amikor vért köptünk ellenük, de ugyanakkor pár hónappal később pedig lesimáztuk őket.
a madriddal is hasonló volt a helyzet, voltak zseniális időszakok és voltak teljesen kilátástalan fordulók - ugye a lyon elleni párharc, vagy a király kupa.
kellene nekik egy edző, aki, ha egyelőre nem is hoz 10 pontos előnnyel ligát, nem vezeti az elődöntőbe őket, de egy folyamatos javulást hoz, képes tartani a szintet és ráadni mindig egy kicsit. ilyen edző nem sok van manapság, roberto martinez nagyon jól építi fel a karrierjét, rudi garcia is elég jól halad, még unai emery is közéjük sorolható, bár ő lényegesen gyengébb kerettel rendelkező csapatokkal volt.
én a city igazgatóság helyében nem gondolkoznék guardiolaban. már csak azért sem, mert lehet látni, hogy mennyire nem tud bánni a játékosokkal és a csapata játéka sem alkalmas igazán nagy meccsekre. ő is lassan wengerék szintjére jut szerintem és csak a neve tudja majd eladni magát, a játékát előbb utóbb már a stabil felsőházi csapatok is megtanulják kivégezni.