Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
CS0ki

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. november 6., csütörtök 19:01

akkor meg ott van az, hogy tegnap is a meccs 90 percéből 55-öt kb fullra középcsatárként töltött..
Amikor a barca meccsét néztem, nekem is úgy tűnt, hogy középcsatárt játszott, ő volt középen, minimálisan jobbra. A heatmap-et is megnéztem, az is megerősítette ezt.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. november 6., csütörtök 18:03

En azert meg nem irnam le elore Suarezt. Azert 4 honap kihagyas az csak 4 honap kihagyas. Nyaron idiota volt es most ennek is koszonheti hogy ilyen szar formaban van. Nalunk is hanyszor elofordult mar hogy nyaron vagy akar szezon kozben is 1-2 jatekos felszedett par kilot. Tavaszra ot is formaba hozzak, biztos vagyok benne hogy a jelenleginel jobb lesz a jateka.

Az hogy az uj poszt mennyire fog fekudni neki? En nem irnam le 3 meccs utan. Lehet hogy gyengebb lesz mint elozo szezonban, viszont igyis lehozhat egy teljesen korrekt teljesitmenyt.

Osszessegeben a barcasok helyeben pont nem a tamadok miatt aggodnek.

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. november 6., csütörtök 17:49

morientes írta:Na de a lényeg,amit most írok le kb 34edszer...hogy középen játszott mindig is,nem szélen.Na de befejeztem.Majd kiderül hogy milyen lesz.De sztm ha marad ez a szerkezet....ugyan ilyen.
Suárez a Poolban sem csak középen játszott sosem, Sturridgel mozogtak mindenfelé elől, de még ha ez nem is számít, akkor meg ott van az, hogy tegnap is a meccs 90 percéből 55-öt kb fullra középcsatárként töltött.. Nem az van, mint azt itt sokan hiszik, hogy csak a szélen játszatja Lucho.

Ha meg nem a posztra, hanem arra gondolsz, hogy most Messire játszottunk mindent, akkor egyetértek, hogy úgy nem lenne túl sikeres a biznisz. De ha ez csak a rekord miatt volt, és mostantól az lesz, mint a Celta ellen, hogy mindenki puffogtat elől, akkor viszont jó lehet a csatártriónk - és szerintem az lesz.

Bocsi a dupláért, de szerkeszteni már nem tudtam.. :/

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. november 6., csütörtök 17:35

CS0ki írta:Szeintem nem az első hármassal lesz gondja a barcának, a védelem és a középpálya a necces náluk.
Én is így érzem, és sajnos ott baromi nagy probléma lesz.. A középpálya alapból is gyengus, de még úgy is játszatja őket Lucho, hogy szinte lehetetlen kreatívkodniuk - túl közel a szélhez, a szélsővédők mögött biztosítanak szinte. Ha ezen nem változtat, akkor arra az egész szezon rá is mehet.

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2014. november 6., csütörtök 17:34

Szerintem Lajos is false9.Legalább is a Lpoolban azt játszott inkább.
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. november 6., csütörtök 17:31

Sosem votl túl jó befejező. Az ő legnagyobb erénye szerintem az egy az egy, legalábbis angiliában az volt. Nagyon sok góljánál kellett megvernie 1-2 védőt, nem pedig a jó bemozgással került tiszta helyzetbe, ahonnét csak be kellett pöccintenie. Emellett nem véáletlenül volt olyan sok gólpassza is. Abszolút nem az a keveset mozgó, igazi befejező típus, hanem pont az ellenkezője. Rengeteget mozog, felvállalja a cselezéseket, magára vonja a védőket, helyet csinál másoknak is.
Attól még klasszik befejező.Nem azt mondtam én sem,hogy olyan mint Higu.Ja,volt neki sok gólpassza,slde nem véletlen lett a PL gólkirálya sem.Meg hollandia gólkirálya egyszer-kétszer.
Na de a lényeg,amit most írok le kb 34edszer...hogy középen játszott mindig is,nem szélen.Na de befejeztem.Majd kiderül hogy milyen lesz.De sztm ha marad ez a szerkezet....ugyan ilyen.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. november 6., csütörtök 17:16

Erényeiből és tílusából adódóan??? Hát ezt fejtsd már ki azért...
Erényeiből és stílusából adódóan ő egy klasszik befejező csatár.
Sosem votl túl jó befejező. Az ő legnagyobb erénye szerintem az egy az egy, legalábbis angiliában az volt. Nagyon sok góljánál kellett megvernie 1-2 védőt, nem pedig a jó bemozgással került tiszta helyzetbe, ahonnét csak be kellett pöccintenie. Emellett nem véáletlenül volt olyan sok gólpassza is. Abszolút nem az a keveset mozgó, igazi befejező típus, hanem pont az ellenkezője. Rengeteget mozog, felvállalja a cselezéseket, magára vonja a védőket, helyet csinál másoknak is.

Szeintem nem az első hármassal lesz gondja a barcának, a védelem és a középpálya a necces náluk.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. november 6., csütörtök 16:52

villa és ibra sokkal inkább középcsatárok, suarez sokkal mobilisabb, erényeiből és stílusából adódóan szerintem neki sokkal jobban fekszik majd az, hogy nem ő a középső támadó, mint előbbi kettőnek.
Erényeiből és tílusából adódóan??? :roll: Hát ezt fejtsd már ki azért... :)
Erényeiből és stílusából adódóan ő egy klasszik befejező csatár.Pont.Ez a hőtérkép meg...mi ez vmi meteorológiai jelentés? :) Nyilván nem középen álldogál mint egy faszent,és igen,én is emlékszem kimokor kimozgott szélre,vagy kapott egy indítást de...mindig középről fejezte be,és mindig ő volt legelől...ami a barcaba jelen állás szerint lehetetlen.Na mindegy,legyen nektek.Amíg ilyen szuper teljesítményt nyújt ott ahol,nekem perfect...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. november 6., csütörtök 16:38

villa és ibra sokkal inkább középcsatárok, suarez sokkal mobilisabb, erényeiből és stílusából adódóan szerintem neki sokkal jobban fekszik majd az, hogy nem ő a középső támadó, mint előbbi kettőnek.
egyébként valóban ő a jobb oldali támadó, de sokkal közelebb játszik a kapuhoz, mint egy szélső.

vannak palesz77-nek hőtérképei, hogy a poolban is mennyit mozgott ki középről, illetőleg hogy nálunk is sokat van középen.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. november 6., csütörtök 15:34

morientes írta:
Jól mondja palesz77. Lehet véleményt nyilvánítani, hogy ki szerint válik majd be, ki szerint nem, de bármilyen kritikával illetni egy eltiltás, majd 2-3 meccs játék után... (sőt, oda is adhatnánk az év legrosszabb igazolása címet neki, mint ahogy a katalán sajtó tette valakivel... legalább mi ne legyünk gyerekesek.)
Először is....én nem azt írtam hogy Suarez rossz igazolás vokt,hanem hogy nem jó helyen játszatják.Ez meg ugye nem ugyan az.Aztán,Carlo is kereste a csapatát valóban,ha nem ment így,akkor változtatott,de ahhoz nem kell top edzőnek lenni,hogy egy klasszik centert ne a posztján játszassanak,mégha az szerkezeti átalakítással is jár.Mert ha nem,akkor fölösleges volt 80 gurigát kicsengetni érte,szélen jobb nem igen lesz.Márpedig,ez volt Alexis Sanchezel,ez volt Villaval,meg ez volt Ibraval is.Nem ott játszatták egyiket sem ahol kellett volna.S miért?Mert van egy fiatalember,aki előtt futballtudást tekintve egyébként le a kalappal,aki ténykét közli az edzőjével,hogy márpedig ő középen játszik,nem máshol.És ide a bökőt,hogy a kövi meccsen Suarez megint csak jobb oldalt lesz bevetve.
Ez így van! Viszont 2 meccs után (figyelembe véve az előzményeket) erős túlzás kijelenteni hogy ez nem változhat. Persze, én sem hiszek benne...

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. november 6., csütörtök 15:29

Ez egyáltalán nem neked szólt, ezek szerint félreérthető voltam.

No hay problema, mi oponente :)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. november 6., csütörtök 15:17

morientes írta:Mégegyszer de utoljára....nem szidom,hanem azt próbálom hangsúlyozni,hogy nem ott játszatják,ahol kellene.
Ez egyáltalán nem neked szólt, ezek szerint félreérthető voltam.
danianevem írta:És én még azt hittem, hogy nem lehet Csigrinszkijnél rosszabb védőigazolásunk. :lol:
Mindig van lejjebb... :lol:

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. november 6., csütörtök 15:15

Azt mondjuk enyhén szólva sem érzem jogosnak, hogy Suárezt páran szidják, miután ez volt a harmadik meccse a csapattal... Oké, hogy egy ideje már együtt edz Messiékkel, de azért van kis különbség egy edzés és egy bajnoki vagy egy BL-meccs között.
Mégegyszer de utoljára....nem szidom,hanem azt próbálom hangsúlyozni,hogy nem ott játszatják,ahol kellene.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff

HozzászólásSzerző: danianevem » 2014. november 6., csütörtök 15:11

GT37 írta:Más: Vermaelennek lehet, hogy műtétre lesz szüksége. Talán 2015 őszén majd be is mutatkozhat a Barçában. :lol:
És én még azt hittem, hogy nem lehet Csigrinszkijnél rosszabb védőigazolásunk. :lol:

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. november 6., csütörtök 14:59

Jól mondja palesz77. Lehet véleményt nyilvánítani, hogy ki szerint válik majd be, ki szerint nem, de bármilyen kritikával illetni egy eltiltás, majd 2-3 meccs játék után... (sőt, oda is adhatnánk az év legrosszabb igazolása címet neki, mint ahogy a katalán sajtó tette valakivel... legalább mi ne legyünk gyerekesek.)
Először is....én nem azt írtam hogy Suarez rossz igazolás vokt,hanem hogy nem jó helyen játszatják.Ez meg ugye nem ugyan az.Aztán,Carlo is kereste a csapatát valóban,ha nem ment így,akkor változtatott,de ahhoz nem kell top edzőnek lenni,hogy egy klasszik centert ne a posztján játszassanak,mégha az szerkezeti átalakítással is jár.Mert ha nem,akkor fölösleges volt 80 gurigát kicsengetni érte,szélen jobb nem igen lesz.Márpedig,ez volt Alexis Sanchezel,ez volt Villaval,meg ez volt Ibraval is.Nem ott játszatták egyiket sem ahol kellett volna.S miért?Mert van egy fiatalember,aki előtt futballtudást tekintve egyébként le a kalappal,aki ténykét közli az edzőjével,hogy márpedig ő középen játszik,nem máshol.És ide a bökőt,hogy a kövi meccsen Suarez megint csak jobb oldalt lesz bevetve.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

GT37

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. november 6., csütörtök 14:53

ziro4vr írta:Lehet úgy is fogalmazni, hogy túl sok szabadságot ad, meg úgy is, hogy nem tudja mit csináljon velük és csak random fel vannak pakolva. :D
Így van. De nagyon-nagyon remélem, hogy az első verzió az igaz. :D

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. november 6., csütörtök 14:52

GT37 írta: Igen, ezt én is így láttam, Lucho talán túl sok szabadságot akar adni nekik, minél kevesebb megkötéssel, ami egyébként alapvetően nem feltétlenül rossz ötlet, de amíg a nagy hármas nem szokik szinte tökéletesen össze, addig lesznek vele gondok, éppen ezért én Lucho helyében azért megpróbálnék valamiféle koncepciót is kialakítani, hogy ne csak az döntse el, hogy megy-e nekik a góllövés, hogy éppen mennyire érzik egymást az összjátékok, üresbe mozgások stb. terén.
Lehet úgy is fogalmazni, hogy túl sok szabadságot ad, meg úgy is, hogy nem tudja mit csináljon velük és csak random fel vannak pakolva. :D
Nem illik.

GT37

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. november 6., csütörtök 14:49

danianevem írta:Engem az zavart, hogy koncepciót nem láttam az elülső hármasnál, pályára küldte a 3 nagyot, aztán hadd szóljon. Nyilván ez is ki fog alakulni idővel -legalábbis remélem-, de ennél azért többet vártam volna LE-től.
Igen, ezt én is így láttam, Lucho talán túl sok szabadságot akar adni nekik, minél kevesebb megkötéssel, ami egyébként alapvetően nem feltétlenül rossz ötlet, de amíg a nagy hármas nem szokik szinte tökéletesen össze, addig lesznek vele gondok, éppen ezért én Lucho helyében azért megpróbálnék valamiféle koncepciót is kialakítani, hogy ne csak az döntse el, hogy megy-e nekik a góllövés, hogy éppen mennyire érzik egymást az összjátékok, üresbe mozgások stb. terén.

Azt mondjuk enyhén szólva sem érzem jogosnak, hogy Suárezt páran szidják, miután ez volt a harmadik meccse a csapattal... Oké, hogy egy ideje már együtt edz Messiékkel, de azért van kis különbség egy edzés és egy bajnoki vagy egy BL-meccs között.

Engem Suárez most a tavalyi Neymarra emlékeztet kicsit, amikor passzolni kellene, akkor lő, és vice versa. Illetve túl sokszor keresi Messit. Időt kell adni neki, és javulni fog, nem minden játékos működik úgy, hogy beillesztik egy új csapatba, és már egy-két találkozó után olyan, mintha mindig is az adott együttesben játszott volna. Luisnak idő kell, hogy megtalálja a közös hangot Neymarékkal, illetve hogy újra felvegye a ritmust, mert négy hónap kihagyás elég komoly dolog. Mindenesetre én látok biztató jeleket, remek lefordulásai vannak, és elég jól folyatja a játékot gyors egyérintős passzokkal, ezen a téren egyelőre kellemes csalódást jelent, kevesebbet vártam tőle. Mondjuk a súlyából leadhatna kicsit, mert kevésbé tűnik robbanékonynak, mint tavaly a Liverpoolban. Remélhetőleg ezzel sem lesznek gondok majd.

Ami Reust illeti, nem igazán tudom elképzelni, hogy helye lenne ebben a csapatban (legfeljebb abban az esetben, ha visszaállunk a cruyffi 4-3-3-ra, Messi visszalép támadó középpályásnak, elöl meg ott lesz a Reus - Suárez - Neymar hármas), viszont annyira imádom a játékát, hogy ennek ellenére is azonnal leigazolnám, ha lenne rá lehetőségünk.
(Ráadásul egy igazi culéról van szó. :) :mrgreen: )

Más: Vermaelennek lehet, hogy műtétre lesz szüksége. Talán 2015 őszén majd be is mutatkozhat a Barçában. :lol:

TS meg tényleg fantasztikus lábbal. 30-40 méteres íveléseket ad pontosan lábra, kiszorított helyzetből is. Remélem, jövőre megkapja a bajnokságot (is).

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. november 6., csütörtök 14:41

Nem mintha vitatnám a Carlo és LE közti szakadéknyi különbséget, de Suárez 3 meccs óta játszik csak Leoékkal, még megtalálhatja Lucho a posztját - a Celta ellen pl szerintem elég ígéretes volt a támadótriónk. Korai még temetni azért az egész rendszert.
kérdezném, hogy a pep óta elmúlt x darab barca-edző mégis mit tett, mit rakott le az asztalra, mi változott?

amit én látok, hogy xavi iniesta messi öregszik ki és/vagy fogy el, ég ki, velük együtt az eredmények is gyengébbek picit, nem top3 már a csapat.
magyarán tökmindegy ki az edző, újítás, változás, változtatás semmi nincs, szép lineárisan esik vissza a csapat, most volt az első meccs, hogy domináltuk a barcát a clasicon például.
Kép
Kép
Kép

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. november 6., csütörtök 14:37

palesz77 írta:
morientes írta:Carlo képes erre,lásd Benzema,LE meg nem...lásd Suarez.
Nem mintha vitatnám a Carlo és LE közti szakadéknyi különbséget, de Suárez 3 meccs óta játszik csak Leoékkal, még megtalálhatja Lucho a posztját - a Celta ellen pl szerintem elég ígéretes volt a támadótriónk. Korai még temetni azért az egész rendszert.

Plusz azért Carlo se 2 hónap alatt rakta összes a nyerő taktikátokat, tavaly egész ősszel még csak kereste, hogy mi legyen a tökéletes formáció.

Vissza: