Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. november 5., szerda 17:41

Leander Rising
húha.
hallottam már róluk, főleg mivel a Leander kalocsai. a rockot alapból szeretem, de a metállal nem vagyok kibékülve. szenvedtem vele rendesen, alig talán nem is volt olyan szám, amit nem nyomtam volna ki szívesen, ha a rádióban megy. tőlem ez sajnos csak egy 4,5-et kap.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. november 5., szerda 16:38

pheco írta:DuplaD, soadroli, Marci77 és RR77 lóg még az értékeléssel. Akkor legyen a határidő holnap éjfél. Aki nem tudja addig értékelni akkor attól könnyes búcsút veszünk. BBarninak igaza van, legalább ide vagy pü-ben dobhatnának 2 szót, akik késnek vagy tudják, hogy késni fognak. Na hajrá!
én még ma hozom. bocsi a késésért, tegnap leadásom volt.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. november 5., szerda 16:22

DuplaD, soadroli, Marci77 és RR77 lóg még az értékeléssel. Akkor legyen a határidő holnap éjfél. Aki nem tudja addig értékelni akkor attól könnyes búcsút veszünk. BBarninak igaza van, legalább ide vagy pü-ben dobhatnának 2 szót, akik késnek vagy tudják, hogy késni fognak. Na hajrá!

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2014. november 4., kedd 20:11

BBarni írta: Most én leszek a főköcsög, de szerintem még max 1 napot várjunk aztán menjünk tovább a "késők" nélkül... :ike:
Jogos, addigra én is megleszek. És sorry a trehányságért.
Kép

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. november 4., kedd 19:48

Sajnos meg ma este se tudom ertekelni,de holnap megteszem delutan. Felet mar meghallgattam,de teljesen szeretnem. Elnezest a kesesert :(
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2014. november 4., kedd 19:33

én még a hétvégén meghallgattam az albumot csak arra már nem jutott idő és őszintén szólva eszembe se volt eddig, hogy írja is róla.
nos.. nagyon nem az én műfajom ez :/
sok volt nekem ez az album és őszintén szólva nem sok minden maradt meg belőle volt pár szám amit át is léptem mert egyszerűen sok volt de nagyon nem akarom lehúzni, mert bár nem az én világom de gondolom a műfajon belül egész jók lehetnek
4/10

és bocsi mindenkitől a késésért :/
Kép

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. november 4., kedd 19:15

Ha jól látom még 5 ember nem értékelt jó lenne sietni! :sly: Nem hiszem, hogy 1 album(a mostani nem is volt hosszú) 1 hét alatt olyan teljesíthetetlen feladat lenne, persze mindenkinek közbejöhetnek dolgok, de akkor legalább egy üzit írhatna, hogy csúszni fog!Ha mindenki írt Pheconak akkor nem szóltam! :)

Most én leszek a főköcsög, de szerintem még max 1 napot várjunk aztán menjünk tovább a "késők" nélkül... :ike:

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. november 4., kedd 16:04

Leander Rising - Öngyötrő

Nálam mellément, szenvedtem. Nem fogott meg a szövegek világa sem, meg a zene maga is kifejezetten idegesítő volt, főleg a hörgések.
Nem hallottam róluk, nem is nagyon szeretnék.

3/10

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2014. november 4., kedd 14:44

Vasárnap már meghallgattam, de elfelejtettem értékelni, bocsi.
A stílus közelebb áll a szívemhez, mint az eddigi hazai ajánlások, azonban annyira mégsem tudott megfogni az album. Nem tudom, lehet én vagyok defektes, de a magyar zenék - néhány kivételtől eltekintve - nem nagyon tudnak bennem semmiféle érzelmet kiváltani. A hangszerelés elég sok helyen tetszett, az énekes "normális" hangja is elég jó, viszont az a félhörgős féle nem annyira begyere. :mrgreen:
Hóvirág c. szám igen jó volt.

6,5/10
.

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. november 4., kedd 13:49

szépen vagyunk. zárjuk le a francba az egészet, és nyerje a kört az, akinek jelenleg a legtöbb pontja van. fiore úgyis szimpatikus, legalább ketten visszük a kört kéz, a kézben :sziv: :mrgreen: :lol:

na de tényleg srácok, csipkedjétek magatokat!

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. november 4., kedd 13:17

Egy napja lejárt a határidő és a társaság több, mint fele még nem értékelt. Így nincs túl sok értelme a klubnak. Csipkedjük magunkat vagy hagyjuk a fenébe az egészet.

Zsoc
Kedvenc játékosaid: Raul,RC,Guti-Iker,SR4,Coentrao,Varane- Gerrard,Totti,Schweinsteiger

HozzászólásSzerző: Zsoc » 2014. november 2., vasárnap 13:55

Egyetlen számot bírtam eddig igazán tőlük, így elég nagy meglepetés volt, hogy itt viszont gyakorlatilag 3-4-5 szám is volt ami megfogott és kurván élveztem, a szövegét is át tudtam érezni és hangszereléssel is meg voltam elégedve. Én az előttem szólókkal ellentétben még kicsit több zúzást is elviseltem volna és belefért volna.
Szerelmes dal, Némán állni, Take me, Nem akarok és a 27 év a legjobban, ilyen sorrendben a kedvencek. A többi is korrekt, ugyhogy szinte csak pozitívan tudok beszélni róla.
Ami kis hátrány és ami nem sikerült jól, az sztem a dalok elrendezése, egy lassabb szám után, egy pörgősen kezdődőt berakni, nem előnyös sztem, túl nagy a kontraszt és ez többször előfordult, legfeltűnőbben a 27 év és a némán állni között. Az album lezárása viszont tökéletes volt nekem.
Rágódtam hogy 8 vagy 8,5, de vijjú után nagyon jól esett ez, ugyhogy 8,5/10-et adok rá. :D

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. október 31., péntek 14:03

Ez tényleg öngyötrő volt :mrgreen: Viccet félretéve, nagyon nem én vagyok ez az album. Első 30mp-től nagyon megijedtem, féltem, hogy végig olyan lesz. Szerencsére voltak lágyabb részek, de a legtöbb esetben azt egy keményebb rész követett, ami nekem már sok volt. Félőlény és a Kés a szívben számokat tovább kellett léptetnem, mert nem bírta a szívem :mrgreen: 27 év tetszett a legjobban, meg talán még a Nem akarok amit ki tudnék emelni. Ja és a Take me-ben a női hang is jót tett szerintem az albumnak. Sajnos nem tudok túl jó pontot adni rá.

3/10

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. október 28., kedd 21:53

Négy értékeléssel jövök most, amiket pótoltam, Ha jól nézem egy ajánlás van ezen felül, igyekszem minél előbb hozni.

Mikee Mykanic - Vijjumináti

Nem igazán fogott meg.. Sok mindent nem tudok írni. Nem is nagyon emlékszem már rá, pedig néhány órája hallgattam meg. Nem élveztem.

2.5/10

Ludovico Einaudi - Divenire

Ajánlásnak tök jó, és különleges. Mint zene is jó, kellemes, csak sajnos egyhuzamban az egész album.. Borzasztó sok. Végére már untam, és egysíkú lett. De mindenképp kap pluszpontot maga az ajánlás.
Nem alkotott maradandót bennem, de mindenképp élveztem az első néhány számot.

6.5/10

Linkin Park - The Hunting Party

Szobatársam koliban régen sokat hallgatott Linkin Parkot. De valamiért sosem volt igazán az esetem. Nem volt rossz, de sosem kedveltem. Egy-két számot kivéve nem jött át a dolog.
Ez ennél az albumnál sem változott. Csak egy kicsit negatív, hogy nem igazán volt egy szám sem, ami valamiért megfog.

5/10

A Day to Remember - Common Courtesy

Ez az album már egészen tetszett. Nagyjából végig élveztem a hallgatását. Jó volt. Nagyon nem vágom még, de mindenképp meghallgatom még néhányszor, akkor majd még jobban bele tudok mélyedni. De több számra felfigyeltem már első hallgatásnál is.

8.5/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2014. október 28., kedd 19:29

vijjú

+: poénos, jó, ötletes rímek, fasza szójátékok
-: unalmas, sok, alapok nem tetszettek igazán, egysíkú, hamar az agyamra ment

6/10

Leander hétvégén jön :)
.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. október 27., hétfő 20:39

A lőjetek fel c. darab volt a kedvencem belőle. Amint említettem már párszor a hörgős-sikolyos részeket nem szeretem. Mindegyik szám indul egy lightos intróval/szólóval, jön a kellemes hang, aztán a zúzás. Értelemszerűen azok tetszettek jobban, amelyekből utóbbi volt kevesebb.

A szomorú vasárnapot már régebb óta ismerem a zenekartól.

Ez most egy:

6/10
"And my heart will leave you never."

peadani
Kedvenc játékosaid: R9,Zidane,Benzema, Modric

HozzászólásSzerző: peadani » 2014. október 27., hétfő 18:28

Én ismertem őket amikor külföldi számokat dolgoztak fel illetve az első albumukról is hallottam 1-2 számukat.Sokat változtak jó irányba szerintem az album első fele igen jóra sikerült viszont a második fele kicsit laposodott.Mint Victor is írta azért eléggé egysíkú volt az alap meg hasonlítottak a számok egymásra.A hörgést eltekintve teljesen korrekt egy album volt ez sőt a továbbiakban is úgy gondolom hogy fejlődőképesek a srácok. :) 7 pontot adok rá.

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. október 27., hétfő 17:28

aki szokott rock/metált hallgatni ismerni fogja őket, sőt szerintem már meg is hallgatta az új albumukat szóval jöhetnek a 10-ek!
Nyilván rock szerető manusként ismertem őket, de nem voltam és ez után az album után se vagyok a fanatikusuk. A legtöbb számnak ezen a korongon nekem túl egysíkú volt az alapja, túlságosan hasonlítottak egymásra a számok szerintem. Nekem ez a fajta hörgés, üvöltözés már abszolút nem jön be, sőt. Noha rockról van szó, mégsem ilyen stílusú zenéket emelnék ki: nagyra méltatom a 27 év c. dalt, ami konkrétan k.rva jó volt, üde színfolt a lemezen, akárcsak a Take me, ami szintén nagyon átjött (Pélysen mondva :mrgreen: ) Ha mégis a "keményebb" vonalon maradok, akkor toronymagasan a Hóvirág vitte a prímet, azonkívül csak a Nem akarok és a Lőjetek fel (de inkább előbbi kettő) maradt meg bennem jobban.
(na jó ezt csak kimásoltam :mrgreen: )
:lol: :lol:
Talán ebben az is közrejátszik, hogy csak egy angol szám van rajta, nem tudom nekem ez a magyar zenekar angolul valahogy nem pálya!
abszolút egyetértek :agree:

elég a rizsából, kapsz rá egy erős
7/10

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. október 27., hétfő 0:53

Itt is vagyok! :mrgreen:

Sokat gondolkoztam, hogy mit hozzak úgy terveztem, hogy ha előttem rock ajánlás volt akkor egy más stílusú együttest hozok, ha pedig mondjuk rap vagy hasonló akkor jöhet egy kis rock/metál! :rock: Aztán láttam, hogy pheco ajánl előttem szóval nagy eséllyel ezt beszoptam! :lol:
Nem nagyon szeretek túlzottan ismert előadókat hozni, de jelen pillanatban kifogytam!Bár ők se annyira híresek, de az utóbbi időben itthon nagyon felkapottak lettek(Sony), kíváncsi vagyok, hogy milyen hatással lesz ez rájuk!
Viszonylag új banda, 2010-ben alakultak, most jött ki a második albumuk,október 17-én volt a lemezbemutató koncert!Sokat gondolkoztam, hogy melyik albumukat hozzam!A mostani elég sokat van fikázva, hogy jó-jó, de hiányzik belőle az erő és ez már nem a régi Leander!Én nem tudom, az tény, hogy az első albumnál Leander és Vörös Attila készítette a számokat míg most már Jozzy(gitár) és Budai Béla(dob,legalábbis azt próbálja :mrgreen: ) is erősen közreműködtek benne!Viszont meg kell, hogy mondjam nekem jobban tetszik a mostani album!Talán ebben az is közrejátszik, hogy csak egy angol szám van rajta, nem tudom nekem ez a magyar zenekar angolul valahogy nem pálya! :mrgreen: Nekem megvan itt is az erő, a lendület!Leander szerintem jelenleg Magyarország legjobb énekese, elképesztő hangja van és nagyon sokszínű!Az album dalai az élet és halál, a szenvedés, a szerelem, a magány és az örökös körforgás témakörét boncolgatják, alátámasztva a zeneiség már megszokott kettősségével. A dallamos rockzene és a metál váltakozása, megfűszerezve cseppnyi elektronikus zenével, jazz-el és némi folk, valamint klasszikus muzsikával is tökéletes összhangban vannak a boldogságot kutató ember gyötrelmeivel.(na jó ezt csak kimásoltam :mrgreen: )
Akinek tetszik ez az album annak ajánlom az elsőt is, nem fog benne csalódni ezt garantálom, de nekem a mostaniakon kívül kedvenc tőlük:Szomorú Vasárnap,A gyermek énbennem(mindkettő feldolgozás, utóbbi nálam az egyik valaha volt legjobb szám amit hallottam,persze az ő feldolgozásukban) és a Viharom Tavaszom! (ezeket szerintem mindenképp érdemes meglesni :) )
Illetve a végére ideteszek egy kis írást,Leander rövid,pár soros véleménye a dalokról, szerintem érdekes! :)
Szerelmes Dal:
Az érdekesség az, hogy nagyjából 2 évvel ezelőtt Icarus névre hallgató pankrátor barátom megkeresett, hogy kellene nekik egy főcímzene, össze is dobtam egy gitárt, a dobot meg Maczák Márk barátommal csináltuk, ha jól tudom, most a Viasat 6-on ezzel az intróval indult a HCW gála. :) Aztán amikor csináltuk a lemezt, Attilával kicsit továbbgondoltuk a dolgot, személy szerint a kedvencem a lemezről.

Lőjetek fel:
Jozzyval nagyjából egy éve írtunk egy lassú dalt, de mivel annyi lassú dal volt már a lemezen, hogy néha mi is beleszunyáltunk, ezért megdupláztuk a tempót, ami talán az egyik legjobb döntés volt, amit hozhattunk.

Véget ér:
Attila hozta a dal zenéjét. Nehezen szültük meg, de úgy tűnik nagyon működik a dolog élőben. Az elején a western style-t pedig ezúton köszönjük Ágota Csabinak.

Győzelem nélkül:
Major Benedek sikerei ihlették a dalt, mindenképpen egy baromi húzós cuccban gondolkodtunk, amit Jozzy gitárnyaktörő húrhúzogatásai kellőképpen alá is tudnak támasztani, ha az ember egy kis adrenalinra vágyik.

27 év:
Nem hiába szeretnek ilyenkor elhalálozni a „művészlelkek”, ezen a ponton valahol meg kell szűnnie a felelőtlen gyereklétnek. Személy szerint életem eddigi legnehezebb éve volt a 27, amikor ezt a dalt írtam. Érdekes dolog, hogy Attila is és Kállai Ernő (hegedű) is ennyi volt, amikor a dal megszületett. Minden szava igaz, talán életem egyik legőszintébb pillanata volt, amikor egyszer csak kigurult belőlem a szöveg, egyfajta korszak-lezárás.

Némán állni:
Baricz Gergővel és Kálloy Molnár Péterrel dolgozgattuk fel egymás dalait egy Sony projectben, és olyan jól sikerült Gergő dalát elkapnunk, hogy muszáj volt rárakni a lemezre.Vakon tartva:
Nem nagyon rémlik a dolog, annyit tudok, hogy úgy éreztük a lemez befejezésének pillanatában, hogy belefér a maradék 9 órába még egy dal. Elmentem aludni és közben Attila és Jozzy megírták a zenét, rádobtam egy szöveget és a mai napig nem tudom mit akartam ezzel mondani. :)

Öngyötrő:
Kísérleteztünk, kellemesen lementünk egy oktávocskával E-re és mindenképp egy más lüktetésű dalban gondolkodtunk. Erősen benne voltunk a fesztivál-szezonban, aminek szerintem érezhető mellékhatásait itt-ott fel lehet lelni a dalban.

Take Me:
Őszintén szólva úgy született a zongora, hogy egy teljesen kényelmetlen harmóniában kezdtem írni, így teljesen a fülemre kellett hagyatkoznom és nem a berögzült dolgokra. Amikor kész lett a zene, megkérdeztem Nagy Eszter Mirát, hogy nem lenne-e kedve énekelni benne, mert el tudtam képzelni a hangját ebben a világban. Megjelent komplett énekkel és szöveggel, felénekelte az egész dalt, nekem már csak a kiegészítéseket kellett megcsinálnom.

Félőlény:
Rengetek felgyűlt jó kis témánk volt, beledobáltuk egy kamionba és aztán kiborítottuk a földre és ennyi. :)

Kés a szívben:
Jozzy átjött, megfogtuk a gitárt, ő hozta az iszonyatos témákat, én meg úgy csináltam, mintha én is tudnék olyat. Aztán Béla beszabadult a stúdióba, mondtuk neki, hogy eressze el magát. Olyan jól sikerült, hogy hozzádobott még vagy 2 percnyi ötletet és hozzá lett igazítva dal. Én meg úgy éreztem, hogy végre kiordíthatom a szart is magamból, majdnem belehaltam, mire felvettem a számot. :)

Hóvirág:
Attila élete legboldogabb napján írta ezt a zenei alapot, amikor megtudta, hogy bekerült a Nevermore-ba, azóta is azon gondolkodom, hogy milyet írna, ha szomorú lenne… :) Iszonyat nehezen szültem meg rá az éneket, de úgy érzem, teljes összhang lett a vége.

Nem akarok:
Keresztes Ildikónak írtam ezt a dalt az Eurovízióra, amivel ha jól emlékszem, el is jutott a 4. helyig. Aztán meg Leánderájzingesítettük, ennyi. :)
Ahogy látható 13 szám, nem hosszú szóval akinek nem jön be( :banplz: ) az is simán végigtudja pörgetni(részben ezért is hoztam a 2. albumot) aki szokott rock/metált hallgatni ismerni fogja őket, sőt szerintem már meg is hallgatta az új albumukat szóval jöhetnek a 10-ek! :mrgreen:
Nekem személy szerint a kedvencek az albumról:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hóvirág,Lőjetek fel,Vakon tartva
Akinek pedig annyira bejönne az nyugodtan rendelje meg a CD-t csupán 990 Ft-ért sorszámozva,dedikálva!(jön egy kis részesedés.. :mrgreen:)
Na gyerünk!!! :rock:

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. október 26., vasárnap 22:40

Jöhet a következő ajánló, ha jól emlékszem BBarni következik. Fiorenak meg beírtam a 10-est Mikeera :mrgreen:

Vissza: