tucsoki írta:TWD 5x04
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kórház a város szélén... Alapjában véve nincs bajom a résszel, de rettentően gyengén lett felépítve, sok kapkodással, esély sem volt arra hogy a történet jobban kibontakozzon. Ennek nyilván van pro és kontra oldala, mert így feltehetőleg nem lesz egy Kormányzó szerű elnyújtott hosszú szál. Erről Carol fog gondoskodni. Mindig is jellemző volt, de itt nagyon fájt a tipikus amcsi sorozatokra jellemző betegség, hogy mindenről beszélnek, csak arról nem amiről kéne. Teljességgel hihetetlen hogy egy ember sem kérdezte meg tőle: egyedül voltál eddig kint, vannak társaid is, élnek-e még mások is, esetleg honnan jöttél? Abba bele se kezdek, hogy a "szökés" is ergo 1 nap (legyen 2, de az idő múlását nem emlékszem hogy bármilyen eszközzel is érzékeltették volna) alatt összejött, úgy, hogy akivel kapcsolatba került az mindent elmondott neki ami ehhez szükséges. Ha szőrszálhasogató akarnék lenni, megkérdezném, hogy a 8-10 db kulcs közül miből gondolta hogy pont a kék nyelű a helyes választás, és hogy nem járt 15 percig arra senki amíg leereszkedtek, de ha már leereszkedtek, miért nem vágták el a ruhát, de ha már nem vágták el, miért lőtt ki 10 golyót ahelyett, hogy az általános iskolás korában megszerzett tömegsport tapasztalattal kifusson a kerítés mellett...
Nem szoktam a hibákat keresni és rengetegszer szemet hunyok az ilyen "bakik" mellett, de ebben a részben annyi pozitívum volt, hogy bemutattak más szereplőket is....
Én tökre elfogadom a kritikákat, de itt párral nem értek egyet.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagy igazság, amit korábban olvastam a sorozatjunkie-n és lesarkítva igaz is ez ide, hogy ha Judith nem sír az a baj, ha sír az a baj.. 5. évada megy már ez a "honnan jöttél? kivel vagy?" stb.. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ezeknek a kórházas fazonoknak teljesen mindegy, a lényeg, ha megmentenek valakit és túléli, akkor ő azt kamatos kamattal visszaadja munkával + kényeztesse a társaságot, ahogy a rendőrfőnők nő is mondta. Erre utal az is, amit a nyalókás srác mondott, hogy nem ismerik, nem tudják mire képes ergo nem érdekelte ez őket.
A kulcsos dologgal egyetértek, az tényleg gáz volt. Nem is értem, hogy miért nem volt ott csak egy és kész.. A leereszkedős rész: a csaj aki öngyilkos lett, átváltozott, rájuk támadt, elterelte a figyelmet, nyilván nem tűnik fel arra az időre, hogy Bethék hova lettek.. Nyilván a lövések után már tudták a zsaruk, hogy valami van, elindultak utánuk.
A mostani szitu -szerintem- nagyban hasonlított ahhoz, amikor Shane és Otis menekültek. Akkor Otis volt a hátráltató tényező, most a nyalókás srác. Beth eltudott volna menekülni szerintem, de akkor a gyereket cafatokra szedik így inkább beáldozta magát és segített rajta.
Nyilván nem ez az epizód volt a legjobb, ez egy erős közepes kb, de voltak ennél már rosszabb részek is.