Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. november 2., vasárnap 14:44

sonic írta:...
Én speciel örülök Suárez érkezésének, és Alexis távozásának, az uruguayival érkezett végre egy igazi gólvágó is Messi mellé, ami már régóta hiányzott nekem a csapatból. Az eddigi 2 meccs alapján meg nem tűnik úgy - főleg a tegnapi után -, hogy Suárez "becsicskul" majd Neymaréknak. Kölcsönösen keresték egymást, max azért nem lesz olyan "önző", mint a Poolban, mert itt komolyabb játszótársai vannak. Alexis viszont sosem tudott nálunk igazán jól játszani, nem feküdt neki ez a Barca foci, jobban járt ő is, hogy távozott.

Az anyagi része valóban gázos, hogy emiatt nem sikerült védőt venni, de az azért is volt, mert a vezetőség inkompetens sajnos.

Úgyhogy végülis annyiból igaz a felvetésed, hogy anyagilag jobban jártunk volna, és máshogy is elkölthettük volna azt a pénzt, de a támadótriónk Suárezzel ütősebb lesz szerintem, mint Sanchoval volt.

Fabregast amúgy én sajnálom, de nem tudom, hogy ez a sokat védekezős középpálya mennyire feküdt volna neki. Viszont az egyértelmű, hogy a mélységi lasztijai nagyon hiányoznak, eszméletlenül "antikreatív" lett a középpályánk idénre. Tegnap megnéztem, csak Key passokból - úgy, hogy a szögelteket nem számoltam - 2-szer annyit adott eddig a Kroos-Modric-James-Isco 4-es, mint az Ini-Rakitic-Xavi-Rafinha kvartett - 40-21 számszerűsítve. Rakitic összesen 2-t adott a bajnokságban eddig, míg Kroos 12-t. És ezek csak a key passok, a közvetlen helyzet előtti nagy passzokat nem is számolják, szóval gondolom igazából még rosszabb az arány.. Ha Lucho nem csinál valamit a középpályánkkal, akkor nagy szarba leszünk. Mert jelenleg nagyon kevés amit támadásban produkál az a csapatrész - állítom a fő gondunk idén ez, ha ezen tudna javítani Lucho, akkor az egész játékunk feljavulna.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2014. november 2., vasárnap 14:43

numberone1 írta: Szoval szerinted a kovetkezo Perez igazolasok(mint amilyen James volt), akar megindithatja a mi lejtmenetunket? Csak mert errol irtal. :hmmm:
Ha elmarad a megfelelő, szakmailag megalapozott vérfrissítés, igen.

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2014. november 2., vasárnap 14:19

Egyebkent szerintem a Barca azzal is hibat kovetett el, hogy kvazi elcserelte Suarezre Alexist. Alexis nem tudta ugyan kifutni a teljes tudasat a Barcaban, de en erosen ketlem hogy Suarez nala meghatarozobb vagy hasznosabb jatekos lesz. Messi es Neymar mellett szerintem nem fog neki jutni jelentos szerep csak ugyanugy bohockodik majd a szelen mint Sanchez tette es szepen "visszabutul", leepul, elszolgaisodik a jateka. Nem fog sok sot megenni, a kovetkezo par ev Barcajanak frontembere Neymar lesz. Suarez ha jobb tamado is mint Alexis, akkor sem sokkal, az arban jelentkezo kulonbseg azonban teljesen mas kepet fest. OK hogy a Barcanak mint mindenkori nagycsapatnak meg mint europai elit tenyezonek egy kevesbe jelentos posztra is kifogastalan minoseg kell, de ha mar megvolt nekik egy ilyenuk, akkor miert kell rafizetni cirka 50 milliot hogy hozzanak egy jatekost aki nem fog annyi plusszt hozzatenni a barca jatekahoz? Raadasul pont egy olyan idoszakban amikor a vedelem es a kozeppalya jelentos megerositesert kialt? Lehet hogy jobban is el tudtak volna kolteni azt a lovet es Alexis ugyanugy megfelelt volna Messi es Neymar melle mint az Uruguayi vampir. Raadasul sokkal kevesbe balhes a Chilei.

Persze a Barcasok most johetnek azzal hogy mi is feleslegesen dobaljuk a 80 milliokat, mert minek James ha mar ott a BBC, szintiszta penzkidobas, de ez netto baromsag es teljesen kulonbozo szituacio. Here is why: Jamest nem a BBC egyik tagjara csereltuk el veszteseggel, hanem plusszba erkezett mellejuk ami sokkal de sokkal tobbet erosit a kereten es sokkal tobbet hozzatesz a szezon eredmenyeihez mint egy nem tul szamottevo minosegi javulas egy egyszeru jatekoscserevel a kezdoben. Sokan elkovetik azt a hibat hogy 11 emberben gondolkoznak ha egy csapat erejet merik fel, pedig az mar edeskeves. Ugylatszik iden a Barca is elkoveti ezt a hibat a szuk es lyukas kerettel. Ha Alexist megtartjak es MELLE vesznek 40-50 millioert egy hasonlo kepessegu jatekost mint o ahelyett hogy elcserelik Suarezre, meg az is vagy haromszor olyan hasznos lett volna, arrol nem is beszelve hogy mivan ha mondjuk vedore koltik. A Realnal 2-3 kivetellel mind a 11 posztra van ketto olyan jatekos akit barmilyen versenysorozatban szinte barmilyen csapat ellen (egesz europaban van kb 3-4 ellenfel aki ellen erzesem szerint nem birna el a csapat teszem azt egy Illarramendit Kroos/Modric helyett, vagy egy Nachot Ramos helyett mert ott mar nem engedheto meg ilyen szintu minosegvesztes de a tobbi ellen siman) nyugodt szivvel be lehet tenni, mert megvan a minoseg. Nalunk a keretben is nagyon keves lyuk van (azert van, Arbeloa pl lassan mar cserenek sem lesz szint, Khedira meg... Khedira), de a Barcanal meg a kezdoben IS vannak lyukak arrol ne is beszeljunk hogy hany olyan poszt van a 11-bol amit tudnak minosegi jatekossal potolni ha kiesik az elsoszamu opcio. Mennyi ilyen lehet? 4-5 maximum? De akkor meg lehet sokat mondtam. Biztos nagyon ugyesek ezek a fiatal jatekosok mint Munir meg Sergi de biztos hogy eleg ha veluk szamol a Barca egy 60 meccses szezon elott? Hol vannak egy olyan jatekostol, aki mar egy masik elsoosztalyu csapat huzo vagy meghatarozo embere volt, vagy egy magasan jegyzett valogatott rendszeres kezdoje? Bisztos hogy egy komoly meccsen le tudjak adni ugyanazt a teljesitmenyt ha arra kerul a sor? Pontosan ez az amiert A Real a Bayern es a Chelsea a BL realis eselyesei, mert olyan melysegu es minosegu kerettel rendelkeznek hogy nem okoz gondot csucson porogni a BL meccseken ugy hogy kozben versenyben siman legyenek a 3 topliga egyikeert. A Barcanal egyszeruen nem latom hogy meglenne az a mennyiseg es minoseg mint a harom emlitett csapatnal.

Barcasoknak mi a velemenyuk errol? Szerintem Suarez leigazolasa onmagaban nem hiba, sot... Ha valaki manapsag realis eselyt akar a BL-re akkor ilyen minosegu jatekosokat KELL igazolni amig nincs legalabb 14-15 (Nem, nem tulzok!) a keretben. Nyilvan nem 15 Suarezre gondolok, hanem 15 a sajat posztjan vilagszerte legalabb top10be (de jobb ha inkabb top5) teheto jatekosra. Azzal viszont oriasi hibat kovettet el szerintem a vezetoseg hogy elengedte Fabregast es Alexist. Mert ok az a szint amilyen jatekosbol kellene vagy 15. Vegignezve a Barca kereten jelenleg rendelkeznek 8-9 ilyen jatekossal (es akkor meg boven nagylelkuen szamoltam!!) de a leges legnagyobb joindulattal sem haladja meg ez a szam a 10-et.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. november 2., vasárnap 12:58

Még mindig inkább emlegetném akkor a Malaga-i kalandot, ahol 0 kaput eltaláló lövéssel hozták le a 90 percet.
ez a lényege annak, amit a meccs után írtam.

persze egyébként kerlonnak is igaza van, sok volt a pontatlanság, és valóban nem parádéztunk, de például a felhozott példával ellentetében itt még ha nagy részben pontrúgásból, távoli lövésből, fejesekből, vagy nagy védelmi hibákból is, de megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy nyugodtan bezsebeljük a 3 pontot.
a legtöbb esetben centik hiányoztak, és a kapusuk is hozzátette a magáét, sajnos ez most így sikerült.

a csapat jövőjével kapcsolatban nyilván én sem vagyok optimista annyira, látom, hogy vannak gondok, ellenben továbbra is úgy érzem, hogy a mascherano-iniestra-rakitic középpálya kellően komplex és a modern focinak is megfelelő lenne, és ezzel a hármassal az msn is többet tudna kihozni magából.
akkor legalább középen és elöl rendben lennénk, hátul meg bár továbbra is kevés lenne a csapat, legalább kevesebb teher hárulna rájuk.
plusz még ott is lehetne 1-2 személyi változást eszközölni, hogy vermaelenről ne beszéljek, akit szerintem csak tavasszal látunk. :mrgreen:

primrose
Kedvenc játékosaid: Benzema, Coentrao, Varane, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: primrose » 2014. november 2., vasárnap 12:31

*Celta
jogos, a granadaval mi toltuk. :mrgreen:
Amúgy igen, pont ezért volt fék, mert rengetegszer tol még rajta kettőt és már jött a 3. védő, aki szerelte. Ez nem előny, hanem hátrány, mert semmire nem mentek azzal, hogy Messi körbe vezette a labdát a 16os előtt.
van ebben valami, de ha ezek a próbálkozások sem lettek volna, akkor talán még kevesebbszer kellett volna a szívünkhöz kapni. messi játéka amúgy kiismerhetővé vált, mert korábban rendre vörös szőnyeget terítettek elé, és úgy tudott a kapuig beszáguldani. most már rajta maradnak és ezért akadnak el a passzai. még ha sikerül is megtolnia 1-2 ember mellett, általában már mindig érkezik rá egy kiugró védő és akkor már vége. ez esetben kellene egy ütemmel hamarabb passzolnia, de úgy látszik, hogy ebből meg nem akar engedni. mindenesetre ez nekünk csak jó. :)
But he is a good boy...

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. november 2., vasárnap 12:28

Kerlon írta:Aki tegnap végig nézte a Barca meccsét az láthatja, hogy itt nem arról van szó, hogy nem jött nekik semmi össze, hanem azt, hogy nem elég szervezettek. A Celta góljáig 2-3 tudatos támadásuk volt, azonkívül szerencsésen visszapattanó labdák vagy óriási hiba egy Celta játékostól... de még a dekoncentráltság is közbe szólt, mert nem tudták megoldani ezeket a lehetőségeket se. Messi meg szimplán fék volt, nagyon önzőn játszott. Szétcsúsztak fejben... Aztán 4 fordulón belül játszanak a Sevillával, Valenciával lesz PSG is a BL-ben nem sokára... Komoly szarba is keveredhetnek.
Aki tegnap végig nézte a Barca meccsét az láthatta, hogy 4 kapufát lőttek, a Celta kapusa élete formájában védett, és számtalan akció csak az utolsó passzon, lövésen múlt. Igen, a játékuk nem a tökéletes szervezettségről árulkodott, és nem ez volt az idei legjobb meccsük, de mi is húztunk már be gyenge teljesítménnyel 3 pontot.

Amit korábban írtatok, hogy mik a problémák a katalánok háza táján, mind igaz, de az én szememben ez pont nem a tegnapi meccsen jött ki. Még mindig inkább emlegetném akkor a Malaga-i kalandot, ahol 0 kaput eltaláló lövéssel hozták le a 90 percet.

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. november 2., vasárnap 12:26

Kerlon írta:Aki tegnap végig nézte a Barca meccsét az láthatja, hogy itt nem arról van szó, hogy nem jött nekik semmi össze, hanem azt, hogy nem elég szervezettek. A Celta góljáig 2-3 tudatos támadásuk volt, azonkívül szerencsésen visszapattanó labdák vagy óriási hiba egy Celta játékostól...
Így is nyerhettek volna 3-4 góllal. Nem sűrűn lesz, hogy ezeket a meccseket elveszítik. Pont emiatt szerintem ott lesznek a nyakunkon a bajnokság végén vagy azt is el tudom képzelni, hogy visszaelőznek.
BL-re reális esélyük nincsen, ott a nagyobb csapatok megverik ezt a kp-t és védelmet, de a bajnokságot behúzhatják, ami azért megmentené a szezont. Így, hogy elméletileg nem igazolhatnak nyáron, ezt kell csinálniuk, menteni a menthetőt. Ha nem nyernek idén se semmit, akkor lesz pánik hangulat és ugyanezzel a kerettel nekivágni még egy szezonnak rossz hangulatú, letört játékosokkal és szurkolókkal nem túl szép jövőkép. Persze korai erről beszélni, de nem tudom elképzelni, hogy ezzel a kerettel szárnyalni kezdenek, sokszor az MSN kihúzza őket a szarból, de komoly erőt képviselő csapatok ellen kevés lesz a csapat többi része.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. november 2., vasárnap 12:23

primrose írta:
Messi meg szimplán fék volt, nagyon önzőn játszott. Szétcsúsztak fejben... Aztán 4 fordulón belül játszanak a Sevillával, Valenciával lesz PSG is a BL-ben nem sokára... Komoly szarba is keveredhetnek.
nem akarom Messit védeni, mert utálom, mint a ...., de tegnap simán áthámozta magát 2-3 granadain, aztán amikor már passzolni kellett, általában a 4. odaérkező védőben megakadt a labda. de legalább ő meghúzta a cseleket, megtudott indulni a labdával, és csak a jól működő védelemnek köszönhető, hogy az utolsó passzai nem találtak embert (legtöbbször Suarezt kereste velük). Ha ez nincsen, akkor a barca részéről csak tötyörgés ment volna a tizenhatoson kívül, és még ennyi lehetőségük sem lett volna.
*Celta

Amúgy igen, pont ezért volt fék, mert rengetegszer tol még rajta kettőt és már jött a 3. védő, aki szerelte. Ez nem előny, hanem hátrány, mert semmire nem mentek azzal, hogy Messi körbe vezette a labdát a 16os előtt.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

primrose
Kedvenc játékosaid: Benzema, Coentrao, Varane, Modric

HozzászólásSzerző: primrose » 2014. november 2., vasárnap 12:21

Messi meg szimplán fék volt, nagyon önzőn játszott. Szétcsúsztak fejben... Aztán 4 fordulón belül játszanak a Sevillával, Valenciával lesz PSG is a BL-ben nem sokára... Komoly szarba is keveredhetnek.
nem akarom Messit védeni, mert utálom, mint a ...., de tegnap simán áthámozta magát 2-3 granadain, aztán amikor már passzolni kellett, általában a 4. odaérkező védőben megakadt a labda. de legalább ő meghúzta a cseleket, megtudott indulni a labdával, és csak a jól működő védelemnek köszönhető, hogy az utolsó passzai nem találtak embert (legtöbbször Suarezt kereste velük). Ha ez nincsen, akkor a barca részéről csak tötyörgés ment volna a tizenhatoson kívül, és még ennyi lehetőségük sem lett volna.
But he is a good boy...

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. november 2., vasárnap 12:06

Aki tegnap végig nézte a Barca meccsét az láthatja, hogy itt nem arról van szó, hogy nem jött nekik semmi össze, hanem azt, hogy nem elég szervezettek. A Celta góljáig 2-3 tudatos támadásuk volt, azonkívül szerencsésen visszapattanó labdák vagy óriási hiba egy Celta játékostól... de még a dekoncentráltság is közbe szólt, mert nem tudták megoldani ezeket a lehetőségeket se. Messi meg szimplán fék volt, nagyon önzőn játszott. Szétcsúsztak fejben... Aztán 4 fordulón belül játszanak a Sevillával, Valenciával lesz PSG is a BL-ben nem sokára... Komoly szarba is keveredhetnek.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2014. november 2., vasárnap 11:47

kecsu10 véleményével értek egyet.
Emellett pedig remélem, hogy a Madridunk kiváló formája még évekig ki tart, akárcsak a Barcelona lejtmenete.
Nem akarom megfejteni, hogy miért nem megy nekik annyira, nem is érdekel, de örülök, hogy a Madridnak nagyon megy most, míg a katalánoknak nem nagyon. :)
Emellett hosszú még a szezon majd májusban örüljünk.

nagyi
Kedvenc játékosaid: Zinédine Zidane

HozzászólásSzerző: nagyi » 2014. november 2., vasárnap 11:06

El Unico írta:Nem szabad leirni a Barcat. Nem a legjobbak. Ez teny. De
Erosek,es barmikor kepesek lehetnek lenduletbe jonni... Hosszu a szezon. Jok vagyunk,jol allunk,de legyunk tovabbra is ovatosak!:)
+1

Volt egy ki ki meccs velünk és ha tegnap 4-2 az eredmény akkor se szólhatunk volna egy szót se.

Most nekünk jött ki a lépés de korai még lesajnálni őket.

Bár tegnap volt örömésbódógság :D

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2014. november 2., vasárnap 10:52

Speciel en jobban orulok annak, hogy a Madrid megy, mintsem, hogy dorzsoljem a tenyerem annak, hogy Messieknek nem megy. Ez nem szol senkinek, mindenkinek kulonbozo a habitusa, csak azert ezek az elvek mindig akkor keletkeznek, mikor viszonylag nagyobb a kilenges a ket csapat teljesitmenye kozott. Csak szeptmberi hsz-eket nezzetek meg, akkor a barcasok voltak szakertoi annak, mit kene a Realnak csinalni, most forditva van. Pedig ez nem a mi bizniszunk. Persze megertem en amit irtal dzsi kollega, a media meg a csillamponik arnyaban nevelodott Messi, duhiti az embert, termeszetesen. De, oruljunk a mi csapatunknak, hogy most szalad, eleg regota szurkolok ezeknek a sracoknak, kolyok korom ota, lattam mar karon varjut, mikor egy meccs alatt omlott ossze a csapat, es bukott el mindent, vagy eppen forditva, persze ez valakiknek historia mar, de a sport ilyen, a szurkoloi mentalitas is. Nalunk sem szeretem az okoskodokat, akik az ilyen # ericcson t10-es jeleket irogatjak, kozbe meg azt se tudjak ki az a Sanchis... Ez a tipikus peldaja annak, hogy mikor nekem megy a szeker, akkor persze mindenhez ertek, ha meg nem, akkor vagy mas a hibas, vagy hallgatunk. Ez nem szemelyesen szol senkinek sem, csak egy velemeny valakitol aki tudja mit jelent szurkolokent atelni 98-at, 2000-et, ami szamomra a legkedvesebb a mai napig, meg azt a par ev borzalmat is amikor mindenki jott labat torolni, es szakertot jatszani. Jo es egeszseges szurkolast mindenkinek! :)

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. november 2., vasárnap 10:45

nekem ez a stílus gyenge rmcf kopinak tűnik, több lenézéssel

Én soha sem néztem le a barcát,amit úgy éreztem meg kell azt megdícsértem,talán első voltam aki pepnek gratulált(pedig rohadtul nem csípem a faszit egyéb okok miatt) hogy kitalálta messi posztját,amiről aztán kiderült messi találta ki.... :lol:

A barcát a helyén kezeltem úgy érzem,tudtam mit mikor és hogy nyertek,ebből mi volt érdem és mi nem......természetesen tűnhetett sokszor negatívnak,mert a média szakadatlan eltúlzott és hamis nyalásával nem volt szinkronban,illetve én a pozitivakat keveset ecseteltem,mivel azt megtették mások helyettem,már már társadalom mérgező módon :lol: , én inkább azokat próbáltam megvilágitani,amiről nem volt általában szó,de jelen volt,csak el volt "takarva".....kb amikről Ibra is beszélt.

Szándékosan nem sértegettem,vagy néztem le őket. Azért 168x figyelmeztettem a szemét és sértegető drukkereket hogy ez a sikerkorszak hamar elmúlik,és ők is elkopnak mint a téli gumi a forró lávakövön....
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

numberone1
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2014. november 2., vasárnap 7:04

Porog ez a topic! I like it. :D

Istimester szepen osszefoglaltad a lejtmenet.
Szoval szerinted a kovetkezo Perez igazolasok(mint amilyen James volt), akar megindithatja a mi lejtmenetunket? Csak mert errol irtal. :hmmm:
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

Becksy23
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2014. november 2., vasárnap 4:09

dzsi91 írta:...
Pedig szinte egy az egyben mintha RMCF lennél :lol:
dzsi91 írta:Ilyen alapon az eurobarca egy kiszabott nagy Vincze ottó klónműhely... :agree:
Ez nagyon nagy :salute:

A Real-Barca témával kapcsolatban nagyon sok dolgot jól látsz, szoktam innen hozzászólásokat menteni, kb 99%-uk tőled, RMCF-től és Ziro-tól származnak. Egyedül talán az kicsit zavaró számomra amikor olyanokat írsz hogy "dúrva" és társai, illetve talán kicsit jobban megfogalmazhatnád a dolgokat, kb ahogy jön a fejedbe írod is, nem pepecsezel a megfogalmazással :Đ Mondjuk ez a többi kedvencre is igaz, de végülis idővel már nem is annyira zavaró, szóval folytasd/folytassátok csak :salute:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2014. november 2., vasárnap 3:38

El Unico írta:Nem szabad leirni a Barcat. Nem a legjobbak. Ez teny. De
Erosek,es barmikor kepesek lehetnek lenduletbe jonni
Nem írjuk le, de Csabi már enyhén naftalinos stílusban kifejtette, hogy mi a katalánok problémája. Személy szerint úgy gondolom, hogy a Barcának idén akkor lehet esélye kupát hozni, ha kifejezetten egy sorozatra koncentrál. Egyszerűen túl szűk a keretük, hogy 3 fronton teljes erőbedobással küzdjenek, ráadásul az össze-vissza hazudozással kifejezetten nehéz helyzetbe hozták magukat az igazolások terén is.

Ha visszanézzük, a történelem - mint oly sokszor - ismétli önmagát. Az ezerszer előtt galaktikus hasonlatot nem hozom fel, kezdjük a Barcelona 2006-os BL győzelmével. Olyan arcokkal a kezdőben, mint Deco, Giuly, GIO, Edmilson, Dinho vagy Etoo. A siker után elmaradt a frissítés és valami csoda folytán elhoztuk a bajnokságot. A reakció: leigazolják Henryt, összeáll a csodatrió. A Barca lebőg, megvédjük a bajnokságot. Bár Schuster nem egy nagy edző, de látja a hiányosságokat és új igazolásokat kér. Nem kap senkit. Se csatárt, se középpályást, sem pedig védőt. A debil Calderón nem tud önmagát komolyan vevő játékost igazolni. Schuster egy meccs után benyögi, hogy kössz Drenthét, de nem balhátvéd :lol: De La Red kiválásával összeomlik az a kevés is, ami a középpályán valamiféle gericet adott, közben a kitakaritott Barca elkezd szárnyalni.

A szezon végén jön Floren, de a középpályának újfent nem szentel elég figyelmet. Újabb bukás. Hosszú évek után Mourinho az, akit hagynak a saját elképzelései szerint dolgozni. Belebukik a saját egójába, de visszahozza a szűk elitbe a csapatot. A Barca még kifut eredményeket, de a frissítés ott is elmarad, pedig ha időben kezdik, akkor fokozatos igazolásokkal megőrizhették volna a keret minőségét. Azt még hozzáteszem, ha nem Ancelotti ül a padon, nálunk is teljesen felborult volna az egyensúly.

Az a büdös nagy helyzet, hogy a nagy klubok elnöksége - tehát nem a sportszakmai vezetése - állandóan belepofázik a szakmai munkába, túl sokat politizál és tévedhetetlennek hiszi magát. Ezért bukott meg Pérez, Calderón és Rosellék is. Ezért fog újra megbukni Pérez is, ha túlmegy azon a határon, amit már Ancelotti sem tud korrigálni. Ezért szenved a Barca is, újabb csodatriót hoztak össze, miközben a csapatnak kikopott a gerince. Nem hiszem el, hogy LE ezeket az arcokat kérte, valószínűbb, hogy alig volt beleszólása az átigazolási politikába. Pedig ezen a szinten a focit már nem lehet átverni.

Summa sumarum:

1. Ha van eszük ott Katalóniában, akkor elfelejtik Messi automatikus fizuemeléseit és az új csapatot Neymar köré kezdik el épiteni.
2. Idén szépen csendben egyetlen sorozatra koncentrálnak, ezzel ügyesen menthetik a szezont.
3. Matyi lehet mondjuk a 4. számú hátvéd.
4. Újragondolják Busquets szerepkörét, ő a Xavi-Iniesta páros mellett tudott hasznosan játszani, egyébként nem kiemelkedő tehetségű futballista.
5. Luxuskurvákat küldenek az UEFA központjába és kibulizzák az átigazolási tilalmat.
6. Megnyirbálják Messi jogköreit.
7. A La Masia illúzió elvetése.
8. Vesznek egy tonna Xanaxot.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. november 2., vasárnap 2:49

'shutterisland írta:nem mondom, hogy nem zavaró ez a rengeteg negatív hangvételű hsz a csapatomról, de nyilván azt csinálsz, amit akarsz, csak megkérdeztem.
nekem ez a stílus gyenge rmcf kopinak tűnik, több lenézéssel és kevesebb tudással.

ha rólam azt állították, hogy mindenbe belelátom a jót és a pozitívat, ami a barcával kapcsolatos, akkor te meg a másik véglet vagy, mindent leszólsz, negatívan előre tényként közölsz. (pl suarez)

nem mondom egyébként, hogy nincs igazság az írásaidban, mert van, sőt, de tényleg zavaró, hogy szinte napi szinten leírod, hogy milyen szar lehet barcásnak lenni, hogy mennyire szar az egész a csapat, hogy mennyire megy le a lejtőn a gárda és hogy igazából felesleges is a szurkolóknak bármibe kapaszkodni vagy hinni, úgyis kampó az egésznek.

a közönséged nyilván megvan hozzá, még egy-egy beszólásod azt hiszem aláírásba is tették egyesek, szóval biztosan jól csinálod ezt a lejáratást és odaszúrogatósdit, én csak tényleg arra voltam kíváncsi, hogy miért fontos ez neked ennyire, és meg is kaptam a választ, ennyi :

Ez az 5év ömlesztett fekália amit a média és az újdonsült szurkolói generációtok lenyomott
részemről ennyi a történet, de remélem, hogy valahogy mégis erőre kap a csapat, aztán ha idén még nem is, de visszanyal majd a fagyi. >:]
Én azért jövök a fórumra,hogy leírjam ami bennem van, nem azért ,hogy sztár legyek vagy hasonlítsak valakire,akkor szerintem egy kicsit több hozzászólásom lenne...
Minden gondolatom lenézésem,stílusom tőlem származik, nincs szükségem mások másolására, viszont ez a világ nagy vannak hasonló stílusú emberek ezt fogadd el és ne sértegess,hogy egy klón vagyok, nem akarok ezen a fórumon senkit se másolni,celeb se akarok lenni, leírom ami bennem van és ennyi.

Ilyen alapon az eurobarca egy kiszabott nagy Vincze ottó klónműhely... :agree:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. november 2., vasárnap 2:14

nem mondom, hogy nem zavaró ez a rengeteg negatív hangvételű hsz a csapatomról, de nyilván azt csinálsz, amit akarsz, csak megkérdeztem.
nekem ez a stílus gyenge rmcf kopinak tűnik, több lenézéssel és kevesebb tudással.

ha rólam azt állították, hogy mindenbe belelátom a jót és a pozitívat, ami a barcával kapcsolatos, akkor te meg a másik véglet vagy, mindent leszólsz, negatívan előre tényként közölsz. (pl suarez)

nem mondom egyébként, hogy nincs igazság az írásaidban, mert van, sőt, de tényleg zavaró, hogy szinte napi szinten leírod, hogy milyen szar lehet barcásnak lenni, hogy mennyire szar az egész a csapat, hogy mennyire megy le a lejtőn a gárda és hogy igazából felesleges is a szurkolóknak bármibe kapaszkodni vagy hinni, úgyis kampó az egésznek.

a közönséged nyilván megvan hozzá, még egy-egy beszólásod azt hiszem aláírásba is tették egyesek, szóval biztosan jól csinálod ezt a lejáratást és odaszúrogatósdit, én csak tényleg arra voltam kíváncsi, hogy miért fontos ez neked ennyire, és meg is kaptam a választ, ennyi :

Ez az 5év ömlesztett fekália amit a média és az újdonsült szurkolói generációtok lenyomott
részemről ennyi a történet, de remélem, hogy valahogy mégis erőre kap a csapat, aztán ha idén még nem is, de visszanyal majd a fagyi. >:]

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. november 2., vasárnap 1:47

'shutterisland írta:
dzsi91 írta:...

persze ki vagyok én, hogy ezt megszóljam, csak nem igazán értem, hogy ezzel most mi a célod.
ha az nso-n vagy eb-n triplázásra számító, kroos-t rakiticnél gyengébbnek tartó, stb. trollok miatt folytatod ezt a lejáratókampányt, akkor nem szóltam.

akkor úgy veszeem,hogy nem szóltál.

Tetszik,hogy érdeklődsz utánam :-* Nem hiszem,hogy baromságokat írok,ugyanezt írtam nyáron is tavaly is, ez egy nagyon jól látható folyamat,tavaly még te sem láttad, idén már belátod te is(csak ha már ennyire érdeklődsz utánam kikeresheted a tavalyi hozzászólásaimat is)...Messi nagy probléma lesz és fog még másik európai top csapatban játszani szerintem, ezt is jegyezd meg.

Az meg,hogy miért ide írok a legtöbbet...Ez az 5év ömlesztett fekália amit a média és az újdonsült szurkolói generációtok lenyomott az dúrva volt, ha mondani valóm volt valszeg ez a topic volt, mert sok igazságtalanság volt aminek a Barca volt a forrása...A csapatomról meg mit írjak? jelenleg a világ tetején vagyunk, most vitatkozzak azon,hogy hámesz lassú és ezért nem 6 hanem csak 4-0 lett vagy mi? Nem vagyok az az idegeskedő típus így nem fogom egy vereség után pánikhangulatban bajnokká avatni a barcát... Nem kedvelem a barcát,nagyon nem de nem hiszem,hogy baromságokat írok róluk nagyon jól látható ahogy ugyanabba a kulába lép bele a barca amiben mi hemperegtünk éveken át és ők különbnek hitték magukat,hogy ők ilyet nem...Elvekről beszéltek,amiket aztán ahogy aktualitásukat vesztették lehúztak a klotyón mintha meg se történt volna...

Biztos rossz ember vagyok de tetszik ahogy minden egyes nagy szava a barca szurkolói társadalomnak visszaüt,mert hazudtak,legyen szó a mi nemköltünk marhaságról akár a csakatikitakaafocin át egészen a vezetőségünktiszta dumákig...

Leírom a dolgokat ahogy én látom ennyi a célom,ha zavar állíts be haragosnak.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Vissza: