Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Tayo
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Varane, R9.
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: Tayo » 2013. június 7., péntek 22:54

olyanok (higuain,benzema,bojan,stb) akinek az a plusz pár kiló lassulást eredményezett.
igen nekik az a bajuk hogy rövidtávon lassultak be, hosszútávon szerintem nem vesztettek jelentőset. viszont a fociban pont a rövidtáv a döntő, 3-4 métereken kell gyorsan lenni, robbanékonynak, ezzel a képességgel tud megverni egy csatár egy védőt. higuain például baromi gyors, most is az utolsó meccsen volt egy elég jól megolt labdája amire rásprintelt és nagyon odaverte a védőt, viszont az ő gyorsulása nagyon gyenge, nem tudja megfelelően elaprózni a lépteit kis területen, robbanékonyságról nem beszélhetünk az ő esetében.

EnzoZidane89
Kedvenc játékosaid: Zidane,Ronaldo,C.Ronaldo,X.Alonso
Kedvenc csapatod: Hala Madrid!

HozzászólásSzerző: EnzoZidane89 » 2013. június 7., péntek 17:22

'shutterisland írta:állítólag a barcelona azt szeretné, ha neymar összeszedne 2-3 kiló izmot a nyáron.
most igazából nem tudom, hogy ez jó, vagy nem.
a robbanékonyságnak,gyorsaságnak nem kell feltétlen az izomtömegtől elvesznie (cr,hulk,martins,stb.) viszont vannak olyanok (higuain,benzema,bojan,stb) akinek az a plusz pár kiló lassulást eredményezett.
mondjuk az sem mindegy, hogy az, ami feljön, az milyen arányban izom.

én nem tudom, di maria, binho vagy navas is hasonló testalkattal nyomult spanyolhonban, nem szenvedték annyira hátrányát.
szerintem nem feltétlen kell rá tömeg, bár tény, hogy nagyon madárcsontú. :mrgreen:
Szerintem sem kellene túlzásba vinni a tömegelést. egyébként 70 kilóra akarják "hízlalni" és felsőtestre kell gyúrnia :D

Benzema azért szerintem más kategória,ő alapból is keményebb kötésű srác volt. Anno Ronie-nál sem feltétlen jelentett lassúlást,hogy felszedett plusz 15 kilót,de nála azér csak csak meglátszott(főleg a pocakján :mrgreen: )
Iker-Carvajal-Ramos-Varane-Marcelo-Casemiro-Modric-Isco-Bale-Ronaldo-Benzema

Hala Madrid & Go Ferrari
Kép

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 7., péntek 16:56

állítólag a barcelona azt szeretné, ha neymar összeszedne 2-3 kiló izmot a nyáron.
most igazából nem tudom, hogy ez jó, vagy nem.
a robbanékonyságnak,gyorsaságnak nem kell feltétlen az izomtömegtől elvesznie (cr,hulk,martins,stb.) viszont vannak olyanok (higuain,benzema,bojan,stb) akinek az a plusz pár kiló lassulást eredményezett.
mondjuk az sem mindegy, hogy az, ami feljön, az milyen arányban izom.

én nem tudom, di maria, binho vagy navas is hasonló testalkattal nyomult spanyolhonban, nem szenvedték annyira hátrányát.
szerintem nem feltétlen kell rá tömeg, bár tény, hogy nagyon madárcsontú. :mrgreen:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 6., csütörtök 23:00

ezeket a dolgokat nem lehet így lemérni szerintem.

3 szerelés a 16-os előterében, vagy egy mentés a ziccerben kitörő csatár elől ?
3 veszélyes beadás kifejelése, vagy egy lövés kibólintása a gólvonalról ?
ha kirúgja bedobásra/szögletre a támadó elől az jó vagy rossz ?
ha egy lövést blokkol szépen a védő, de visszakerül a támadó elé, az most mi ?
1000+1 ilyen és hasonló kérdést vetne fel egy ilyen elemezgetős összehasonlítás.

a barca védelme (főleg, ha a kapus is a védelem része a 4 védő mellett) kevésbé áll minőségi nevekből, illetőleg nálunk mind a két szélső felfogású (alves konkrétan plusz támadó) és stabilabb is a hátsó négyesetek, így konkrétan a védelme a realnak jobb.

a védekezés viszont más téma, az már a támadóknál elkezdődik és a kp-ra is érvényes, na ez az, amiben a barca nagyon jó volt, egész pályás letámadás, ez már magának a védekezésnek is a része volt.
ez mára már sajnos eléggé eltűnt, így elmondható, hogy maga a védekezésünk sem jobb a realénál.

ettől függetlenül szerintem sincs akkora kontraszt a két csapat között ebben, hogy az egyiké jó legyen, a másik pedig botrányos.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. június 6., csütörtök 21:07

jah, hát így már mindjárt más :mrgreen:
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. június 6., csütörtök 21:05

Akkor másként fogalmazom.....nekünk nagyobb nyomás alatt van a védelem,vagyis több az ellenfél próbálkozása.....a barcánál kevesebb,így a megfelelő mérce a támadások száma/ szerelések száma lenne. :-) Na kijavítottam. :-)

Szóval,én a felvetésre reagáltam,hogy a védelem mércéje nem a kapott gólok számától függ elsősorban.

Nálunk több a szerelés,a blokk,a hárítás......és a zamoránál is iker 100% hogy többet védett mint vades de még is az számított ki kapott kevesebb gólt,holott nem attól jobb kapus valaki.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. június 6., csütörtök 21:01

A védelmeket inkább más statokkal lehetne mérni,pl blokkolások,kifejelések,szerelések stb....biztos hogy a madridi védő 4es többet szerelt,és sokkal többet kellett próbálkoznia is felvenni a harcot mint a barcáé...akiké kis túlzással inkább egy fajta rúgófal volt a jó kp-a miatti vissza passzolási lehetőség esetén.
nem értek egyet
a barca taktikájából adódóan a védőknek eleve kevesebbet kell blokkolni, meg labdát szerezniük, ami megint nem mérvadó az összehasonlításhoz
az, hogy mi lenne az a dolog, amiben mindkét felet össze lehetne hasonlítani, és a taktika nem játszik benne szerepet, most nem tudom megmondani, hogy mi lenne az

még talán annyi, hogy mivel idén nem nagyon működött a barca letámadása, talán ez "összehasonlíthatóbb" a miénkkel a védők szepontjából
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. június 6., csütörtök 20:56

Arra nem kaptam továbbra sem választ, hogy a ti védelmetek mitől olyan jó, mitől tölt el mindenkit ekkora elégedettséggel, hogy a miénket lenézik sokan, amikor rendre nyeltétek ti is a gólokat, többet mint mi :)

Pedig nem túl bonyolult ez........Iker a jobb vagy Valdes? Mert Valdes szinte minden évben kevesebb gólt kap....

A védelemnél sem feltétlen a kapott gólok száma a döntő sőt......nálatok a legtöbbször csírájában elfolytja a barca az ellenfél próbálkozásait hatékony csapatmunkával és kpával.....nálunk(főleg a kp-a gyengesége miatt) a védekezés nem olyan hatékony mint nálatok,több a végig vitt akció az ellenfél részéről,több a mi térfelünkön zajló esemény,vagy a mi kapunk előterében.
A védelmeket inkább más statokkal lehetne mérni,pl blokkolások,kifejelések,szerelések stb....biztos hogy a madridi védő 4es többet szerelt,és sokkal többet kellett próbálkoznia is felvenni a harcot mint a barcáé...akiké kis túlzással inkább egy fajta rúgófal volt a jó kp-a miatti vissza passzolási lehetőség esetén.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. június 6., csütörtök 19:44

'shutterisland írta:mindorokke kollégának adok igazad ( :mrgreen: ) abban, hogy a védelmünk hanyatlásának két oka van, egyrészt a régebbi letámadásunk hatékonyságának csökkenése (hasonlítsa már valaki össze a milan elleni letámadást az egész szezonbélivel) másrészt pedig rengeteg sérülés volt a hátsó alakzatban.
ezért is érzem azt, hogy egy új, minőségi khv nem fogja megoldani a problémákat.
javítani fog a helyzeten, de a megoldás a csapatszintű védekezésünk helyreállításán van.
ez a pep éra alatt sokkal, sokkal jobban működött, ma már csak nyomokban emlékeztet rá. (kivétel milan elleni visszavágó talán.)
Meg a Málaga elleni 4-1, ott számomra meglepően sokat támadtak le Iniestáék, igaz, talán nem olyan szinten, mint a Milan elleni 4-0-nál.
Egy új középhátvéd annyiban oldhatja meg a problémák egy részét, hogy sérülések esetén lesz egy minőségi plusz ember, illetve jobban lehet majd rotálni, így az alapembereket lehet pihentetni rendszeresen, és nem fognak elfáradni túlzottan.
De a kulcs valóban az, hogy olyan szinten műveljük a letámadást, mint a Guardiola-érában.

Amúgy írtam már a túloldalon is, nem tudom, egyetértetek-e velem, de szerintem már tavaly nyáron kellett volna egy klasszis középhátvédet igazolni Song helyett (ez nem a kameruni ellen szól), mondjuk Hummels-t, így lett volna egy Piqué-Puyol-Hummels-Bartra védelem, Mascherano pedig "kisegítő-szerepkörben", hol szűrőként, hol középhátvédként játszott volna.
És most nem kellene David Luizért hajtani... Na mindegy.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. június 6., csütörtök 18:01

mindorokke kollégának adok igazad ( :mrgreen: 
Miért nem vagyok meglepődve... :roll:

De azért leírtad dióhéjba a sérülésekről,amit én kifejtettem.Persze azt kihagytad,hogy Pique mekkora flop volt,egész szezonba,hogy Bartra korànt sem nőtt fel a feladathoz,meg a két szélsőhátvéd leszarta a védekezést...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Jester
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldinho, Nesta, Maldini, Buffon
Kedvenc csapatod: Olyan nincs...

HozzászólásSzerző: Jester » 2013. június 6., csütörtök 17:54

erről pont meg akartam kérdezni hehét in public, hogy neymar védőmunkája milyen.
a sok sárgalapja és piroslapja vélekedhet arról is, hogy pont azért kapja, mert sokat besegít, de arról is, hogy szimplán csak hülyeségeket csinál.
Természetesen nem az a bikavédő, de nem tötymörög ha elveszik tőle a labdát. De a lapjait meg sajnos a rinyálásért kapja, nem pedig az alázatos zongoracipelésért...

Mindenesetre a jól összehangolt csapatvédekezést vissza kellene szedni. Ha az elöl lévők nem csinálnak semmit akkor naná, hogy a védelem szart se fog érni az egy szem vkp-val. Mindenesetre a nyilatkozataiból megítélve látszik rajta, hogy elhatározott, és kész mindent megtenni azért, hogy lenyűgözze a Camp Nou-t.

A Santosban mutatott játékát szerintem ritkábban láthatjuk tőle, már csak a neve miatt is legalább 2 embert levesz Messiről. Sokan azzal jönnek fel ellenérvként, hogy Messi Ibraval sem jött ki nagyon.
Kezdjük ott, hogy az ő viszályukat az okozta, hogy a center pozícióból Messi lassan kitúrta.
Azt mindenki elfelejti, hogy Neymar a bal szélre jön, ott pedig az elmúlt években mindig csak félmegoldásokat alkalmazott a Barcelona (Henry,Villa).

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. június 6., csütörtök 17:50

Hát volt, hogy a földön megtaposot valakit, sok hisztiktől sárgák, szinészkedés stb amùgy védekezésben Di Maria 2.0 :lol:

mahitoo(Henke)
Kedvenc játékosaid: Brolin, Henke, Ibra, Ini, Puyol
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: mahitoo(Henke) » 2013. június 6., csütörtök 17:47

Hát igen, jövőre vissza kell állni a letámadásra. És ahhoz Messinek sokkal de sokkal többet kell majd futnia, mint idén. Ha az működne rendesen, nem is kéne sztárigazolás hátra. Viszont ha Messi és Neymar majd csak sétálgatnak, akkor végünk lesz ilyen védelemmel. Illetve egyben bízhatunk ha Neymar beválik, hogy több gólt rúgunk, mint kapunk. :D Igazából idén is erről szólt a dolog, csak Villa, Alexis és Pedro megpecsételte a sorsunkat a helyzetkihasználással. Ja nem is, mert bajnokok lettünk. :D A Bayern ellen meg 6 gól is kevés lett volna tőlük (persze ez nem így van). De ott meg más problémák voltak. Hát, lesz dolga Titónak. Most kibújhat Pep árnyékából, vagy belebukhat a dologba.

szerk: amúgy nem hiszem el, hogy egy focihoz értő embernek annyira nehéz lenne meghúzni azt a pár apró változtatást a játékunkon, amire szükség lenne.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 6., csütörtök 17:35

Géci írta:Ez azert lesz erdekes, mert Neymar még annyira sem fog védekezni mint fabregas, Villa vagy Tello, de pontosan nam vágom ki van a baloldalon, de nekem Fabregas rémlik... Majd kővetkező szezonba kiderül, de támadásba Neymar plussz lesz vagy ki tudja, bár szerintem az, de védelem konkrétan még gyengébb lett...
erről pont meg akartam kérdezni hehét in public, hogy neymar védőmunkája milyen.
a sok sárgalapja és piroslapja vélekedhet arról is, hogy pont azért kapja, mert sokat besegít, de arról is, hogy szimplán csak hülyeségeket csinál. (lásd maszkos eset.)

a bal oldalon egyébként feltűnt már több emberke, tello, villa, sanchez, de iniesta is.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. június 6., csütörtök 17:32

Ez azert lesz erdekes, mert Neymar még annyira sem fog védekezni mint fabregas, Villa vagy Tello, de pontosan nam vágom ki van a baloldalon, de nekem Fabregas rémlik... Majd kővetkező szezonba kiderül, de támadásba Neymar plussz lesz vagy ki tudja, bár szerintem az, de védelem konkrétan még gyengébb lett...

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 6., csütörtök 17:16

mindorokke kollégának adok igazad ( :mrgreen: ) abban, hogy a védelmünk hanyatlásának két oka van, egyrészt a régebbi letámadásunk hatékonyságának csökkenése (hasonlítsa már valaki össze a milan elleni letámadást az egész szezonbélivel) másrészt pedig rengeteg sérülés volt a hátsó alakzatban.
ezért is érzem azt, hogy egy új, minőségi khv nem fogja megoldani a problémákat.
javítani fog a helyzeten, de a megoldás a csapatszintű védekezésünk helyreállításán van.
ez a pep éra alatt sokkal, sokkal jobban működött, ma már csak nyomokban emlékeztet rá. (kivétel milan elleni visszavágó talán.)

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. június 6., csütörtök 14:50

De ezt nem is vitatta senki, hogy a mi védelmünk szar idén. Arra nem kaptam továbbra sem választ, hogy a ti védelmetek mitől olyan jó, mitől tölt el mindenkit ekkora elégedettséggel, hogy a miénket lenézik sokan, amikor rendre nyeltétek ti is a gólokat, többet mint mi :)
Nekünk nem a hátvéd sorral volt problémánk,hanem a kp sulytalanságával.A jobb oldalt kivéve,az is csak a támadásban való gyengesége miatt volt lukas inkább,nem volt gond.Középen Varane és Ramos,de főleg a francia,jól szerepelt.Ezzel szemben Pique sokszor volt bizonytalan nálatok,Mascherano kiesett,az ifju Bartra nem képviselte azt a minőséget,Alves meg Alba baszott visszajárni...így nehéz.
De ha csak annyiból hasonlítom össze a két védelmet,hogy a kalasszikuson Varane zsebrebaszta Messit,azzal asszem elmondtam mindent.

Valóban nem sok barca meccset néztem idén,de nekem a letámadás jött le ujfent,csak nem azzal a hatékonysággal,mint régebben.
Az ha valaki átrúgja a pályán a lasztit,és az üresen talál egy támadót,az még nem kontra.Az csak a védelem milyenségét bizonyítja.(Semmilyenségét)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2013. június 6., csütörtök 14:40

mindorokke_barca írta:De ezt nem is vitatta senki, hogy a mi védelmünk szar idén. Arra nem kaptam továbbra sem választ, hogy a ti védelmetek mitől olyan jó, mitől tölt el mindenkit ekkora elégedettséggel, hogy a miénket lenézik sokan, amikor rendre nyeltétek ti is a gólokat, többet mint mi :)
Nálunk a középpálya a szar, nem a védelem. Meg a jobb hátvéd poszton se volt értékelhető teljesítmény az utóbbi időben. Illetve nagyon sok gólt kaptunk a pontrúgások után, és meg lehet nézni, hogy február óta hányszor állt fel a rendes védelmünk a bajnokságban. Mert szerintem 1 kezemen meg tudnám számolni ezeket a meccseket.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

mindorokke_barca

HozzászólásSzerző: mindorokke_barca » 2013. június 6., csütörtök 14:29

Erre meg annyit, hogy mivel nektek egész pályás letámadásotok van a kontrák nagy része el sem jutott a védelemig, szóval megint nem jó a következtetés.
a PD-ba már a támadóharmadba visszaszerezte a labdát a barca,letámadással.

Idén akkor nem sok Barca meccset láttatok. :-) kb 1szer alkalmaztuk az agresszív, egész pályás letámadást, a Milan elleni visszavágón. Legalábbis nyomokban sem hasonlít ahhoz az intenzitáshoz ahogyan Pep idején műveltük. Szinte minden gólunkat kontrából kapunk. Meg rögzített szituból, amit szintén kontra előzött meg, csak épp szöglet lett belőle, vagy felvágtunk valakit. :lol: Az elmúlt 3 évben 24, 21, és 29 gólt kaptunk a bajnokságban. Idén 40et.

De ezt nem is vitatta senki, hogy a mi védelmünk szar idén. Arra nem kaptam továbbra sem választ, hogy a ti védelmetek mitől olyan jó, mitől tölt el mindenkit ekkora elégedettséggel, hogy a miénket lenézik sokan, amikor rendre nyeltétek ti is a gólokat, többet mint mi :)

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. június 6., csütörtök 14:10

Ezzel nekem adsz igazat. :-) Sokkal többször kontráznak ellenünk mint ellenetek. :-)
Olyan nagyon többször nem,a PD-ba már a támadóharmadba visszaszerezte a labdát a barca,letámadással...kevés kontra jutott el a barca kapujáig.
A BL-be árnyaltabb azért,de ott is hasonló volt a dolog,kivéve a bayernt,ott Svájni és Martinez szétszabta a tili-tolit,a gyors szélsőket meg nem tudták lereagálni,de münchenbe felépített támadásokkal kapták el a barcat,nem kontrákkal...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Vissza: