Meg a Málaga elleni 4-1, ott számomra meglepően sokat támadtak le Iniestáék, igaz, talán nem olyan szinten, mint a Milan elleni 4-0-nál.'shutterisland írta:mindorokke kollégának adok igazad () abban, hogy a védelmünk hanyatlásának két oka van, egyrészt a régebbi letámadásunk hatékonyságának csökkenése (hasonlítsa már valaki össze a milan elleni letámadást az egész szezonbélivel) másrészt pedig rengeteg sérülés volt a hátsó alakzatban.
ezért is érzem azt, hogy egy új, minőségi khv nem fogja megoldani a problémákat.
javítani fog a helyzeten, de a megoldás a csapatszintű védekezésünk helyreállításán van.
ez a pep éra alatt sokkal, sokkal jobban működött, ma már csak nyomokban emlékeztet rá. (kivétel milan elleni visszavágó talán.)
Egy új középhátvéd annyiban oldhatja meg a problémák egy részét, hogy sérülések esetén lesz egy minőségi plusz ember, illetve jobban lehet majd rotálni, így az alapembereket lehet pihentetni rendszeresen, és nem fognak elfáradni túlzottan.
De a kulcs valóban az, hogy olyan szinten műveljük a letámadást, mint a Guardiola-érában.
Amúgy írtam már a túloldalon is, nem tudom, egyetértetek-e velem, de szerintem már tavaly nyáron kellett volna egy klasszis középhátvédet igazolni Song helyett (ez nem a kameruni ellen szól), mondjuk Hummels-t, így lett volna egy Piqué-Puyol-Hummels-Bartra védelem, Mascherano pedig "kisegítő-szerepkörben", hol szűrőként, hol középhátvédként játszott volna.
És most nem kellene David Luizért hajtani... Na mindegy.