HozzászólásSzerző: gunner » 2013. június 7., péntek 0:34
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. június 7., péntek 0:19
hát én ebben a félévben nem nagyon hallottam jegyzetet tőleAdamTaylor írta:Nemtom mennyire ajánlottak könyveket, vagy jegyzeteket, de ha magadtól bogarászod akkor ehhez kicsit több idő kéne. Ha ízibe hozzá tudsz jutni akkor a Bolyai kötet Integrálszámításos könyve meg fogja menteni az életed. Fejezetekre lebontja, nagyon részletesen bemutatja az előforduló eseteket és mindegyikhez annyi kidolgozott gyakorló példa van hogy ha mondjuk átnézel belőle 5-öt hogy megértsd a levezetést akkor is marad még 10-20 amin ténylegesen tudsz gyakorolni.___Samy___ írta:... csak egy kicsit kapkodós a dolog, mert holnap után vizsga...
Én akkor vettem ki könyvtárból amikor már tudni kellett volna integrálni, szal én nem nagyon nyálaztam át, de ennek a sorozatnak a Komplex analízises, meg ebben a félévben a Differenciálegyenletes része jelentette számomra a zh előtti éjszakán a gyorstalpalót.
Sok sikert!
HozzászólásSzerző: AdamTaylor » 2013. június 7., péntek 0:14
Nemtom mennyire ajánlottak könyveket, vagy jegyzeteket, de ha magadtól bogarászod akkor ehhez kicsit több idő kéne. Ha ízibe hozzá tudsz jutni akkor a Bolyai kötet Integrálszámításos könyve meg fogja menteni az életed. Fejezetekre lebontja, nagyon részletesen bemutatja az előforduló eseteket és mindegyikhez annyi kidolgozott gyakorló példa van hogy ha mondjuk átnézel belőle 5-öt hogy megértsd a levezetést akkor is marad még 10-20 amin ténylegesen tudsz gyakorolni.___Samy___ írta:... csak egy kicsit kapkodós a dolog, mert holnap után vizsga...
HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 7., péntek 0:09
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. június 7., péntek 0:04
ja, ezzel szívok én isRealRaúl77 írta:Az integrálásnál az a szívás amúgy, nem is maga az , hogy "jajj integrálok", hanem hogy olyan alakra alakítgatni nagyon sokszor geci nehéz, hogy azt tudd normálisan integrálni. Persze függ attól, hogy mennyire akarnak szopatni, és arra mennek, hogy tudod-e az alapokat, vagy odabaszósabb feladatok lesznek.
Hova jársz egyébként?
tegnapelőtt még nekem is latin voltA fórum szabályzatába bele kellett volna írni, hogy latinul tilos hozzászólásokat írni.
HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 7., péntek 0:00
HozzászólásSzerző: Faust » 2013. június 6., csütörtök 23:59
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. június 6., csütörtök 23:55
igen ezzel tisztában vagyok, csak ezek az átalakítások kavartak be egy kicsit, mint ahogy visszább is írtamAdamTaylor írta:___Samy___ írta:parciális integrálásnál mikor kiválasztottam, hogy melyik az f' meg a g, utána mi szerint kell f'-ból f-et, g-ből meg g'-at csinálnom, az alap deriváltak, vagy az alap integráltak szerint?
egyik helyen így van, másikon meg pont az ellenkezője, én meg már nem tudom mit higyjek
valszeg nem fogok újat mondani, de én innen szoktam tudni hogy ki kicsoda parcintegrálnál.
szal ugye abból indul az egész hogy:
(fg)' = f' * g + f * g'
ezt rendezed:
f' * g = (fg)' - f * g'
és gyakorlatilag erre rádobsz egy integrált:
integrál ( f' * g ) = integrál ( (fg)' ) - integrál ( f * g' )
egyenlőség jobb oldalán az integrál meg a deriválás megöli egymást és kapod a parcint képletét:
int( f' * g ) = fg - int( f * g' )
persze be lehet nyalni, nem egy világrengető dolog...de bőven elég ha tudod a szorzat deriváltját.
HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 6., csütörtök 23:11
Én meg se szólalok'shutterisland írta:azért respect, én negyedórát ültem érettségin a halmazos feladat felett.![]()
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 6., csütörtök 23:04
HozzászólásSzerző: AdamTaylor » 2013. június 6., csütörtök 22:57
___Samy___ írta:parciális integrálásnál mikor kiválasztottam, hogy melyik az f' meg a g, utána mi szerint kell f'-ból f-et, g-ből meg g'-at csinálnom, az alap deriváltak, vagy az alap integráltak szerint?
egyik helyen így van, másikon meg pont az ellenkezője, én meg már nem tudom mit higyjek
HozzászólásSzerző: realfan » 2013. június 6., csütörtök 22:22
mi haverommal voltunk Mecséren,de ma méár jött Orbán bácsi és gondoltuk mi már nem is kellünkSierra írta:Elvileg a katonaság is nagy erőkkel dolgozik meg homokzsákoznak.cart írta:Elég gáz, hogy még a civileknek kell melózniuk. Ilyenkor miért nem lehet bevetni a katonaságot, ha már vannak? Legalább ennyi hasznuk lenne.
Egyébként gondolkodtam rajta, hogy elmegyek segíteni, római partra vagy valahová ide a közelbe.
HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. június 6., csütörtök 22:19
Elvileg a katonaság is nagy erőkkel dolgozik meg homokzsákoznak.cart írta:Elég gáz, hogy még a civileknek kell melózniuk. Ilyenkor miért nem lehet bevetni a katonaságot, ha már vannak? Legalább ennyi hasznuk lenne.
HozzászólásSzerző: cart » 2013. június 6., csütörtök 22:08
HozzászólásSzerző: sentry » 2013. június 6., csütörtök 21:38
HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 6., csütörtök 16:54
Valahogy úgy___Samy___ írta:jaaaaah
akkor az f'-t mindig integrálom, a g-t meg mindig deriválom? mert én eddig azt hittem, hogy mindkettőt deriválom
most már vágom, köszi szépen
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. június 6., csütörtök 16:44
jaaaaahRealRaúl77 írta:van pl integrál(sin(x)*x)
kiválasztod, hogy az f' a sin(x), a g az x
először integrálod a f'-t hogy f legyen belőle, azaz a sin(x)-et, ebből lesz a f*g=-cos(x)*x
utána deriválod a g-t, azaz az x-t, ebből lesz a -integrál(f*g')=-integrál(-cos(x)*1)
így lesz: integrál(sin(x)*x)=-cos(x)*x-integrál(-cos(x)*1)
remélem érthető volt :-)
HozzászólásSzerző: Donát » 2013. június 6., csütörtök 16:11
Hát én akármilyen g.ci is vagyok, tuti, hogy figyelmen kívül hagynám. Akkor mennék csak, ha cserébe megkapnám a kreditjeimetraul0791 írta:tegnap hallottam a DUNA TV-n, hogyha súlyosbodik a helyzet, akkor akárki polgári behívót kaphat. Ez hogy zajlik? Tényleg mindenki megkaphatja? Én szívesen mennék tényleg, csak az a helyzet, hogy piszok messze van... természetesen az árvízre gondoltam, kihagytam a lényeget.
HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 6., csütörtök 16:08
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. június 6., csütörtök 15:57
Jelenlévő fórumozók: 31 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem